17 Kasım 2018 Cumartesi

Fısıltılar ( Necva )

"Necva" ( Fısıltı / Gizli Fısıltılı Konuşma ) kavramı ilmin ilahi kanalla yani vazifeli varlıklar tarafından gerçeğe yönlendirecek şekilde iletilmesi anlamını içerdiği gibi, cinler ( obsesör varlık ) tarafından gerçekten saptırmak amacıyla iletilmesi anlamını da içerir.

Aşağıdaki İncil ve Kur'an ayetlerinde, gerçeğin gizli kalamayacağı, döngü sonunda mutlaka açığa çıkacağı ve tüm insanlara erişeceği bildirilmektedir.

40 Matta 10-26 "Bu yüzden onlardan korkmayın. Çünkü örtülü olup da açığa çıkarılmayacak, gizli olup da bilinmeyecek hiçbir şey yoktur. 


40 Matta 10-27 Size karanlıkta söylediklerimi, siz gün ışığında söyleyin. Kulağınıza fısıldananı, damlardan duyurun.

86/9 - Yevme tübles serair ( O gün sırlar ortaya çıkarılır. )

Fısıltılı konuşmanın düal / ikili yani olumlu ve olumsuz yönleri aşağıdaki ayetlerde bildirilmekte ve fısıltıların çoğunlukla zalimler tarafından kötü yönde üretildiği bildirilmektedir. Fısıltı kavramı daha geniş ele alınıp, gizli iş çevirme olarak da düşünülmelidir.

4/114 - La hayra fı kesırin min NECVAHÜM illa men emera bi SADEKATİN VE MA'RUFİN ev ıslahın beynen nas ve men yef'al zalikebtiğae merdatillahi fe sevfe nü'tıhi ecran azıma ( DOĞRULUĞU VE İYİLİĞİ veya insanların arasını iyileştirmeyi emredeninki hariç, onların gizli FISILTILI KONUŞMALARININ ÇOĞUNDA HAYIR YOKTUR. Kim bunları Allah' ın rızasını aramak için yaparsa, yakında ona büyük ödül veririz. )


9/78 - E lem ya'lemu ennellahe ya'lemü sirrahüm ve necvahüm ve ennellahe allamül ğuyub ( Allah' ın, onların sırlarını ve gizli fısıltılı konuşmalarını bildiğini ve kesinlikle Allah' ın gaybları bilen olduğunu bilmediler mi? )

17/47 - Nahnü a'lemü bima yestemiune bihı iz yestemiune ileyke ve iz hüm necva iz yekulüz zalimune in tettebiune illa racülen meshura ( Seni dinlediklerinde, onunla neyi duyduklarını ve onlar gizli fısıltılı konuşurlarken zalimlerin "Kesinlikle ancak sihirlenmiş adama tabi oluyorsunuz." dediklerini biz biliriz. )

43/80 - Em yahsebune enna la nesmeu sirrahüm ve necvahüm bela ve rusülüna ledeyhüm yektübun ( Kesinlikle bizim onların sırlarını ve gizli fısıltılı konuşmalarını duymadığımızı mı sandılar? Bilakis, yanlarındaki resullerimiz yazarlar. )

Mücadele suresinin 58/7 kodlu ayetinde müşrik inkarcıların fısıltılı konuşmalarına dikkat çekilmektedir. Bilindiği üzere cinler, saptırmak istedikleri insanlar ile fısıltılı seslenme şeklinde iletişim kurarlar.

58/7 - E lem tere ennallahe ya'lemu ma fis semavati ve ma fil ardı ma yekunu min necva selasetin illa hüve rabiuhüm ve la HAMSETİN illa hüve SADİSUHÜM ve la edna min zalike ve la eksere illa hüve meahüm  eyne ma kanu sümme yunebbiuhüm bima amilu yevmel kıyameti innallahe bi külli şey'in alim ( Kesinlikle Allah' ın, göklerde ne varsa ve yerde ne varsa bildiğini görmüyor musunuz? Üç kişi arasındaki gizli fısıltılı konuşma, O onlardan dördüncüsü olmadan olmaz. BEŞ kişi arasındaki gizli fısıltılı konuşma, O onlardan ALTINCISI olmadan olmaz. Ne bundan daha azı, ne de çoğu, onun onlarla birlikte olduğu zaman haricinde olmaz. Sonra, ayağa kalkış gününde, onlara o yaptıklarını haber verir. Kesinlikle Allah herşeyi bilendir. )

Ayette, fısıltılı konuşan kişi adedi olarak en son 5 kişiden bahsedilmekte ve 6.nın mutlak surette Allahü Teala olacağı teşbih kullanılarak bildirilmektedir. ( Zira Allah her şeyden münezzehtir. O'nu nyaratılışın içinde temsil edilmesi mümkün değildir. ) 5 ve 6 sayıları ile esas itibarıyla Allah'a eş / ortak koşan müşrik inkarcılar nümerolojik olarak tanımlanmıştır. 5+6 = 11 ( 11 sayısı şeytani nümerolojide şirkin, O'na eş koşmanın sembolüdür.

58/8 - E lem tere ilellezine nuhu anin NECVA sümme ye'udune li ma nuhu anhu ve YETENACEVNE bil ismi vel udvani ve ma'sıyetir resuli ve iza cauke hayyevke bima lem yuhayyike bihillahu ve yekulune fi enfüsihim lev la yu'azzibunallahu bima nekulu hasbuhüm cehennemu yaslevneha fe bi'sel masır ( GİZLİ FISILTILI KONUŞMADAN menedilip de sonra o menedildiklerine dönenleri, günah ile GİZLİ FISILTILI KONUŞMALARINI, düşmanlığı ve o resule isyanı görmedin mi? Ve sana geldiklerinde, Allah' ın "Haydi gel." demediği gibi "Haydi gel." diyorlar sana. Nefislerinin içinde, "Allah o söylediklerimizden dolayı azap etmeli değil miydi?" derler. Onların gereği cehennemdir. Oraya yakınlaşıp yaslanacaklar. Artık ne kötü varış yeridir.)

Bu ayette ise cinlerin ve onlara kulluk eden müşriklerin insanları saptırmak için Allah'ın kelamını taklit ettikleri bildirilmektedir.

58/10 - İnnemen NECVA mineş ŞEYTANİ li yahzunellezine amenu ve leyse bi darrihim şey'en illa bi iznillahi ve alellahi fel yetevekkelil mu'minun ( Kesinlikle o GİZLİ FISILTILI KONUŞMALAR o inananları hüzünlendirmek için ŞEYTANDANDIR. Onlara, Allah' ın izni haricinde hiçbir şeye zarar veremez. O halde inananlar Allah’a  dayanıp sığınsınlar. )

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder