15 Kasım 2018 Perşembe

Kaderi Belirleyebileceklerini Sananlar

"Kader" kelimesi "Kadr" kökünden türemiş olan ve "Ölçü" anlamına gelmektedir. Kadr kökünden türeyen diğer bazı kelimeler ise şöyledir.

Mikdar = Ölçülmüş olan
Takdir = Ölçme, Hüküm verme
Kadir = Takdir eden, Gücü yeten


Kendilerini küresel elit olarak niteleyen ve kimliklerini gizli tutan gafil müşriklerden oluşan bir kitle, şeytanın saptırması nedeniyle, kendilerini "insanların kaderini belirleyebileceklerine" ve "takdir yetkisinin kendilerinde de olabileceğine" inandırmış olup, bu yolda planlar ve hesaplamalar yapmakta ve fikirler üretmektedirler. Hesaplamaların temelini ise üzerine kötü anlam yükledikleri ilahi nümeroloji oluşturmaktadır. Dünyadaki genel negatif enerjinin ve olumsuzlukların kaynağı da şeytanın neferi olmuş bu kitlenin icraatlarından kaynaklanmaktadır.

Kur'an'da bu durum Müddessir suresinin aşağıdaki ayetlerinde bildirilmektedir. Müddessir kelimesi "Örtüsüne Bürünen / Gizlenen" anlamına gelmekte olup, "kimliğini gizli tutanlar" ifadesi ile uyum arzetmektedir. Ayette KADR / KADER kök kelimesi yer almaktadır.

74/18 - İnnehu fekkere ve KADDERE ( Kesinlikle o fikretti ve ÖLÇTÜ. )
74/19 - Fe kutile keyfe KADDERE ( Hem öldürülesi nasıl da ÖLÇTÜ. )
74/20 - Sümme kutile keyfe KADDERE ( Sonra öldürülesi nasıl da ÖLÇTÜ. )

Müddessir suresinin sure numarası olan 74 ve suredeki ayet adedi olan 56 sayılarının nümerolojik değerlerinin "11" olması da konuya ilişkin ilahi bir mesaj niteliğindedir.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder