3 Kasım 2018 Cumartesi

Ruh ve Melekler

Allahü Teala'nın yaratışının bileşenleri indindeki "Kelimeler" ve buna bağlı olarak tezahür ettirdiği "Ruh Alemi" ve "Kainat Alemi"'dir. Kur'an'da Mesih İsa'nın "Kelime" ve "RUH" olduğu vurgulanmakta ve son dönemde ( Kıyamet Günü ( Ayağa Kalkış Günü ), Ayrışım Günü, Din Günü ) Ruh ve Meleklerin inecekleri bildirilmektedir. Ayetlerde geçen Ruh, Mesih İsa'yı mı temsil etmektedir?

4/171 - Ya ehlel kitabi la tağlu fı dıniküm ve la tekulu alellahi illel hakk innemel mesıhu IYSEBNÜ MERYEME rasulüllahi ve KELİMETÜH elkaha ila meryeme ve RUHUN minhü fe aminu billahi ve rusülih ve la tekulu selaseh intehu hayran leküm innemellahü ilahün vahid sübhanehu en yekune lehu veled lehu ma fis semavati ve ma fil ard ve kefa billahi vekıla ( Ey kitap sahipleri, dininizde azgınlık etmeyin ve Allah üzerine gerçek haricindekini söylemeyin. Meryem oğlu İSA MESİH, kesinlikle Allah' ın resulü, Meryem'e atmış olduğu KELİMESİ ve O’ndan RUHTUR. O halde, Allah’a ve O’nun resullerine inanın ve üçtür demeyin. Kendi hayrınıza bundan imtina edin, vazgeçin. Kesinlikle ki Allah tek ilahtır. O, çocuk sahibi olmaktan yücedir. Göklerde ne varsa ve yerde ne varsa O’nadır. Vekil olarak Allah kafidir. ) 

78/38 - Yevme yekümur RUHU vel MELAİKETU saffen la yetekellemune illa men ezine lehür rahmanu ve kale savaben ( O gün RUH ve MELEKLER saflar halinde ayakta dururlar. Rahman' ın kendilerine izin verdiği kimseler haricindekiler kelam edemezler, söz söyleyemezler. Ve o da doğruyu söyler. )

97/4 - Tenezzelül MELAİKETÜ ver RUHU fiha bi izni rabbihim min külli emr ( MELEKLER ve RUH, Rab’lerinin izni ile onun içinde * her işten inerler. )

* Kadir Gecesi ( Kur'an'ın indirilmeye başlandığı gecedir. )

70/4 - Ta'rucül MELAİKETÜ ver RUHU  ileyhi fi yevmin kane mikdaruhu hamsine elfe senet ( Melekler ve ruh, miktarı ellibin sene olan bir günde O’na çıkarlar. )

İncil'de, "Melekler ve RUH" ifadesindeki Ruh'un İsa Mesih olduğuna işaret eden ayetler bulunmaktadır. Ayetlerde Kıyamet Gününde ( Ayağa Kalkış Günü ) Mesih İsa'nın melekler ile birlikte geleceği bildirilmektedir.

40 Matta 16-27 İnsanoğlu*, Babası'nın görkemi içinde melekleriyle gelecek ve herkese, yaptığının karşılığını verecektir. 

* Mesih İsa

40 Matta 25-31 "İnsanoğlu kendi görkemi içinde bütün melekleriyle birlikte gelince, görkemli tahtına oturacak.

41 Mark 1-13 İsa çölde kaldığı kırk gün boyunca Şeytan tarafından denendi. Yabanıl hayvanlar arasındaydı, melekler O'na hizmet ediyordu

İncil ayetindeki "Meleklerin Mesih İsa'ya ( İnsanoğlu ) hizmet etmesi" kavramı ile Kur'an'da bahsi geçen "Meleklerin Adem'e ( İnsana ) secde etmesi" fenomeni arasında ilinti bulunmaktadır.

41 Mark 8-38 Bu vefasız ve günahkâr kuşağın ortasında, kim benden ve benim sözlerimden utanırsa, İnsanoğlu da, Babası'nın görkemi içinde kutsal meleklerle birlikte geldiğinde o kişiden utanacaktır."

41 Mark 13-27 İnsanoğlu o zaman meleklerini gönderecek, seçtiklerini yeryüzünün bir ucundan göğün öbür ucuna dek, dünyanın dört bucağından toplayacak.

66 Revelations 22-12 "İşte tez geliyorum! Vereceğim ödüller yanımdadır. Herkese yaptığının karşılığını vereceğim.

66 Revelations 22-16 "Ben İSA, kiliselerle ilgili bu tanıklığı sizlere iletsin diye MELEĞİMİ GÖNDERDİM. Davut'un kökü ve soyu Ben'im, parlak SABAH YILDIZI* BEN'im."

* Sabah Yıldızı'nın Arapça'da karşılığı "Tarık" kelimesi olup, Kur'an'daki 86. surenin ismi de Tarık'tır.

Mesih İsa'nın "melek göndermesi" hususu Kur'an'daki "Melekler ve Ruh" ifadesindeki Ruh'un Mesih İsa olduğunu destekler niteliktedir.

































































































































































































Hiç yorum yok:

Yorum Gönder