3 Kasım 2018 Cumartesi

Huruf Setindeki Döngü Nümerolojisi

Kur'an'da en fazla tekrarlanan huruf seti, "Elif Lam Mim" harflerinden oluşan huruf setidir. Bu huruf seti "8" kere tekrarlanmaktadır.


Elif Lam Mim seti anlam olarak Elif + Lam ( İlah ) Mim ( Sonlandırır ) yani "Allah Sonlandırır" anlamına gelmektedir. Bu huruf setinin tekrar adedinin, döngü sonlanması ve yeniden başlaması kavramını ifade eden 8 sayısına eşit olması ilahi bir mesaj niteliğindedir.

Benzer bir durum, Secde suresinin aşağıdaki ayetlerinde, ayet kodu nümerolojisi ve ayet anlam içeriği itibarıyla tezahür etmektedir.

32/11 - Kul yeteveffaküm melekül mevtillezı vükkile biküm sümme ila rabbiküm türceun ( De ki: "Sizi, o size vekil edilen ölüm meleği vefat ettirir. Sonra Rab’binize döndürülürsünüz." )

32/12 - Ve lev tera izil mücrimune nakisu ruusihim ınde rabbihim rabbena ebsarna ve semı'na fercı'na na'mel salihan inna mukınun ( Ve şayet zamanında suçluların Rab’lerinin indinde başlarını eğmelerini görsen. "Rab’bimiz gördük ve duyduk. O halde bizi döndür de iyilik yapalım. Kesinlikle biz kani olanlarız." )

"Vefat" vesilesiyle tecelli eden "döngü sonundan" bahsedilen 32/11 kodlu ayetin kod nümerolojisi "7" olmaktadır. ( 3+2+1+1 = 7 ) "7" sayısı döngü sonunu sembolize eden sayıdır.

Vefat ettirilenlerin yani döngüleri sonlandırılanların "Geri Döndürülme" talebinden bahsedilen 32/12 kodlu ayet "yeni döngü başlangıcı" ( reenkarnasyon ) kavramını ifade etmektedir. Ayetin kod nümerolojisi, yeni döngü başlangıcı ve sonsuz döngü sembolü olan "8" sayısına eşittir. ( 3+2+1+2 = 8 )



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder