5 Kasım 2018 Pazartesi

Üniter Toplum Hayatı ( Birleşik İnsanlık )

Allahü Teala, ayetlerinde sıklıkla "birlik", "bir olmak", "birleştirmek" kavramlarını vurgulamaktadır. Bunun sebebi gerçek anlamda insanların tek nefisten yaratılmış olmaları ve aslında bir olmalarıdır. Bir başka deyişle, evvelce "Başkası dediğn sensin" başlıklı yazıda irdelendiği üzere, tüm insanlar esas itibarıyla tek bir ruhun yansıması olup, aralarında farklılık değil eşitlik bulunmamaktadır. Öyleki tüm insanlar reenkarnasyon döngüleri vasıtasıyla benzer deneyimleri yaşamakta ve aynı tekamül süreçlerinden geçirilmektedirler. İncil'de Mesih İsa'nın "İnsanoğlu" olarak anılması, Kur'an'da "Ademoğlu" ifadesinin kullanılmasının temelinde bu gerçek yatmaktadır.

6/98 - Ve hüvellezi enşeeküm min NEFSİN VAHİDETN fe müstekarrun ve müstevda kad fassalnel ayati li kavmin yefkahun ( Ve sizi TEK NEFİSTEN inşa eden O'dur. Artık durak yeri ve emanet yeri vardır. Ayetleri, anlayan kavim için ayrıntılandırdık.  )

31/28 - Ma halkuküm ve la ba'süküm illa ke NEFSIN VAHIDEH vahıdeh innellahe semıun basır ( O yaratılmanız ve diriltilmeniz ancak TEK NEFSİNKİ gibidir. Kesinlikle Allah duyandır, görendir. )

Ra'd suresinin aşağıdaki ayetlerinde, bilginin, kitapların, insanların birbirlerinden ayrılmaması, birleştirilmesi gerektiği bildirilmektedir.


13/21 - Vellezine YESILUNE MA EMERALLAHÜ BİHI EN YUSALE ve yahşevne rabbehüm ve yehafune suel hısab ( Ve Allah' ın O BİRLEŞTİRİLMESİNİ EMRETTİĞİNİ BİRLEŞTİRENLER ve Rab’lerinden korkup, ürperenler, ürkenler ve hesabın kötülüğünden korkanlar. )

13/25 - Vellezine yenkudune ahdellahi min ba'di mısakıhı ve YAKTAUNE MA EMERALLAHÜ EN YUSALE ve yüfsidune fil erdı ülaike lehümül la'netü ve lehüm suüd dar ( Ve o sözü sonrasında Allah' ın ahdini bozanlar ve Allah' ın BİRLEŞTİRİLMESİNİ EMRETTİĞİNİ KESİP AYIRANLAR ve yerde bozgun yapanlar, işte onlar, lanet onlaradır ve kötü yurt onlaradır. )

Allahü Teala, yaratıp bahşettiği tüm nimetlerde de tüm insanların eşit olması, aralarında eşit paylaşım olması gerektiğini Nahl ve Fussilet suresinin aşağıdaki ayetlerinde bildirmiştir.  

16/71 - Vallahü faddale ba'daküm ala ba'dın fir rızk fe mellezine füddılu bi raddı rizkıhim ala ma meleket eymanühüm fe hüm fıhi SEVA' e fe bi nı'metillahi yechadun ( Ve Allah, rızıklarda bazınızı bazınıza üstün kıldı. Ancak o üstün olanlar rızıklarını o ellerinin malik olduklarına vermezler ki onda EŞİT olsunlar. Yani Allah' ın nimeti ile cihad mı ediyorlar? )

Ayette kibir sebebiyle üstün olma ihtirasına kapılmış satanist müşriklerin Allah'ın nimetini gasp etmek suretiyle insanları, eşit olarak verilmiş olan bu nimetlerden men etme çabası bildirilmektedir. Oysa ki İncil'de yer alan Mesih İsa'nın şu sözleri olması gerekeni tanımlamaktadır.

40 Matta 23-11 Aranızda en üstün olan, ötekilerin hizmetkârı olsun. 

41/10 - Ve ceale fıha ravasiye min fevkıha ve barake fıha ve kaddera fıha akvateha fı erbeati eyyam SEVAEN lis sailın ( Ve "Orada, onun üstünde dağlar oluşturdu. Orada bereket verdi. Orada, gıdaları azıkları, araştıranlar için dört günde EŞİT OLARAK düzenleyerek ölçülendirdi." )

Birleşik insanlık yaşantısı, İncil'in 44. suresi olan Elçilerin İşleri isimli suresinde tasvir edilmektedir.

44 Elçilerin İşleri 2-44 İmanlıların tümü bir arada bulunuyor, her şeyi ORTAKLAŞA kullanıyorlardı.

44 Elçilerin İşleri 2-45 Mallarını mülklerini satıyor ve bunun parasını herkese ihtiyacına göre DAĞITIYORLARDI.

44 Elçilerin İşleri 1-13 Kente girince kalmakta oldukları eve gidip üst kattaki odaya çıktılar. Petrus, Yuhanna, Yakup, Andreya, Filipus, Tomas, Bartalmay, Matta, Alfay oğlu Yakup, Yurtsever Simun ve Yakup oğlu Yahuda oradaydı.

44 Elçilerin İşleri 1-14 Bunların hepsi, İsa'nın annesi Meryem, diğer kadınlar ve İsa'nın kardeşleriyle TAM BİR BİRLİK İÇİNDE sürekli dua ediyorlardı.

44 Elçilerin İşleri 4-32 İNANANLARIN TOPLULUĞU YÜREKTE VE DÜŞÜNCEDE BİRDİ. Hiç kimse sahip olduğu herhangi bir şey için «bu benimdir» demiyor, her şeylerini ORTAK kabul ediyorlardı.






































Hiç yorum yok:

Yorum Gönder