9 Kasım 2018 Cuma

Misallerin Değiştirilmesi

İnsanın Kaba Hidrojen / Kaba Madde alemi olan dünya ortamındaki deneyiminin yani tekamül sürecinin, liyakate erişmek suretiyle, sonlanması durumunda üst planlarda farklı varlık formunda ( Yarı Süptil, Süptil ) yeni yaşam deneyimi sürecinin başlayacağı Kur'an ve İncil ayetlerinde bildirilmektedir.

56/60 - Nahnü kadderna beynekümül mevte ve ma nahnü bi mesbukın ( Aranızda ölümü biz takdir edip ölçülendirdik. Önüne geçilebilecek olanlar değiliz. )

56/61 - Ala en NUBEDDİLE EMSALEKÜM ve NUNŞİEKÜM Fİ MA LA TA'LEMUN  ( MİSALLERİNİZİ DEĞİŞTİRMEMİZE ve sizi o bilmediğinizle inşa etmemize. )

56/62 - Ve lekad alimtumun neş'etel'ula fe levla tezekkerun ( Ve ilk inşayı bildiniz. O halde hatırlamanız gerekmez miydi? )

76/28 - Nahnü halaknahüm ve şededna esrehüm ve iza şi'na BEDDELNA EMSALEHÜM TEBDİLEN ( Onları biz yarattık ve bağlarını şiddetli kıldık. Dilediğimizde onların MİSALLERİNİ MÜBADELE EDEREK DEĞİŞTİRİRİZ. )

Konuya ilişkin İncil ayetleri ise aşağıdaki gibidir.

46 1 Korintliler 15-51 İşte size bir sır açıklıyorum. Hepimiz ölmeyeceğiz; son borazan çalınınca hepimiz bir anda,

46 1 Korintililer 15-52 göz açıp kapayana dek DEĞİŞTİRİLECEĞİZ. Evet, borazan çalınacak, ölüler çürümez olarak dirilecek, ve biz de DEĞİŞTİRİLECEĞİZ.

46 1 Korintililer 15-53 Çünkü bu çürüyen beden çürümezliği, bu ölümlü beden ölümsüzlüğü giyinmelidir.

46 1 Korintililer 15-54 Çürüyen ve ölümlü beden çürümezliği ve ölümsüzlüğü giyinince, "Ölüm yok edildi, zafer kazanıldı!" diye yazılmış olan söz yerine gelecektir.

Korintliler 2 suresinin aşağıdaki ayetlerinde "Peçenin Kaldırılması" şeklindeki sembolik ifade ( teşbih ) ve "Değiştirilme" ifadesi yer almaktadır. Bu ifadeler insanın "bedenden kurtulması" ve "bedensiz varlık" olacak şekilde yapısının değiştirilmesine ilişkin bilgi vermektedir.

47 2 Korintililer 3-16 Oysa ne zaman BİRİ RAB'BE DÖNERSE, o PEÇE KALDIRILIR.

47 2 Korintililer 3-17 Rab Ruh'tur*, Rab'bin Ruhu neredeyse orada özgürlük vardır.

47 2 Korintililer 3-18 Ve biz hepimiz PEÇESİ YÜZLE Rab'bin yüceliğini görerek yücelik üstüne yücelikle O'na benzer olmak üzere DEĞİŞTİRİLİYORUZ. Bu da Ruh olan Rab sayesinde oluyor.

* Ayetteki "Rab ruhtur." ifadesiyle Mesih İsa temsil edilmektedir. Bir başka deyişle, kaba madde formunda olan insanlar yarı süptil / süptil madde formunda olan varlıklara dönüştürülerek Mesih İsa'ya benzetilmektedirler. Mesih İsa'nın İncil ayetlerinde "İnsanoğlu" olarak da tanımlanmasının nedenlerinden biri de budur.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder