22 Kasım 2018 Perşembe

70 Kol Uzunluğundaki Zincir ve 70 Kere Af İstemek

69/31 Sümmel cehıme salluhu ( Sonra onu cehenneme salın. )

69/32 Sümme fi SİLSİLETİN zer'uha SEB'UNE zira'an feslükuhu ( Sonra ölçüsü YETMİŞ kol uzunluğu olan ZİNCİRİN içinde, böylece onu sokun. )

Ayetteki "Silsilet" ( Zincir ) ve uzunluk ölçüsü olarak zikredilen "Seb'une Zira'an" ( Yetmiş Kol Uzunluğu ) kelimelerinin "Döngüyü" sembolize eden müteşabih kelimeler olması kuvvetle muhtemeldir. 

7 sayısının ve katlarının döngüyü ( periyod ) sembolize ettiği evvelki bölümlerde defaatle zikredilmiş ve Adem'in yaratılışından itibaren insanların 70,000 yıllık döngüler ( periyodlar ) içinde 600-700 kere enkarne olarak ( bedenlenerek ) özünde bir sınav olan ruhsal tekamül süreçlerini deneyimledikleri zikredilmişti.

"Silsilet" ( Zincir ) teşbihini analiz edebilmek için öncelikle zincirin şeklini incelemek gerekmektedir.



Resimde de görüleceği üzere zincir, her biri küçük "döngüler" olan yuvarlaklardan oluşmaktadır.  Bu yuvarlaklar, kaba hidrojen / kaba madde alemi olan Dünya hayatında "Doğum ve Ölüm" olarak algılanan döngüleri sembolize etmektedir. Dolayısıyla ayetteki "Yetmiş kol uzunluğundaki zincir" ifadesi kendisi küçük döngülerden oluşan 70,000 yıllık enkarnasyon döngüsünü, periyodunu temsil etmektedir. Ayrıca SİLSİLE kelimesi 7 harften oluşmaktadır.

Nahl suresinin 16/70 kodlu ayetinde bu husus hem anlamsal, hem de sayısal olarak bildirilmektedir.

16/70 - Ve (1) allahü (2) haleka (3) küm (4) sümme (5) yeteveffa (6) küm (7) ve (8) min (9) küm (10) men (11) yüraddü (12) ila (13) erzeli (14) el (15) umuri (16) li (17) key (18) la (19) ya'leme (20) ba'de (21) ılmin (22) şey'a (23) inne (24) allahe (25) alimün (26) kadır (27) ( Ve Allah sizi yarattı. Sonra sizi vefat ettirir, size vefa eder. Sizden kimileri, ilimden sonra bir şey bilmesin diye ömrün en rezil dönemine erdirilir, döndürülür. Kesinlikle Allah bilendir gücü yetendir. )

- Ayet kodundaki 16/70 sayıları 1+6 = 7 ve 7+0 = 7 olarak "İkili Yedi" tezahürü sergilemektedir.
- Ayet numarası olan 70 sayısı, 70,000 yıllık reenkarnasyon döngüsüne işaret etmektedir.
- Ayette "27" kelime bulunması da yine "İkili Yedi" durumunu ortaya koymaktadır.
- Ayette, tekamülünü tamamlayamadıkları için döngü sonu felaketlerinden sağ kalarak kurtulan ve kaba madde aleminde kalan insanların geriye doğru evrimleştirilerek en ilkel insan seviyesine indirgenecekleri ( Erzelil Umur ( Ömrün En Rezil Fönemi ) ) ve tüm bilgilerini unutacakları bildirilmektedir. Bu husus İlahi Nizam ve Kainat kitabında aşağıdaki ifadelerle açıklanmaktadır.


"İşte bu hengâmede insanların çoğu, kendi ihtiyaçlarına cevap verecek bir âleme gidecek, az miktarda kalanlar ise yeni dünyaya intikal etmek üzere, büyük katastroftan bakiye kalmış kaya parçaları üzerinde şaşkın hâlde kalacaklardır. Zira denizlerin dibine gömülen eski kıtaların bâzı yüksek yerleri, istikbalin küçüklü büyüklü adalarını ve takım adalarını teşkil etmek üzere büyük kaya parçaları hâlinde denizlerin üstünde kalacaklardır. ..... Yeni dünya devri insanlarını, bugünkü dünyanın batışı sırasında, kıtaların yüksek yerlerinde ve tepelerinde kalan insanlar teşkil edecektir demiştik. Bu sıralarda denizin dibinden çıkan yeni kıtalarda henüz insan bulunmayacaktır. ...... İnsanlara gelince, bu dünyadan, gelecek dünyaya intikal eden insanlar, her ne kadar beden yapılarını ilk anlarda muhafaza edecek iseler de bunların zihnî durumlarında, zekâlarında, idraklerinde, duygularında, hâfızalarında büyük gerilemeler husule gelecektir. Bunlar şuurlarını kaybedecekler ve delireceklerdir. Bu insanlar geçen dünya devrine, büyük insan medeniyetlerine, kendi ferdî, ailevî ve mâşerî hayatlarına ait bütün bilgileri ve mefhumları unutacaklardır. Ne geçmiş bilgilerinden, ne ilimlerinden, ne tekniklerinden, ne kabiliyetlerinden, ne itiyatlarından, ne de kendi eski hüviyetlerinden, hafızalarında hiçbir şey kalmayacak, en iptidaî birer insan hâlinde yalnız insiyaklarıyla hareket edeceklerdir. Onların insiyaklarının başında korku gelecektir. Büyük dünya inkılâbı sırasında, gözleri önünde günlerce devam eden katastrofik hâdiseler, dünyanın korkunç ve gürültülü batışı, onların varlıklarında uzun müddet devam edecek büyük bir korku insiyakına sebep olacaktır." 

( İlahi Nizam ve Kainat )

Benzer bir durum da Tevbe suresinin 9/80 kodlu ayetinde yer almaktadır. 

9/80 İstağfir lehüm ev la testağfir lehüm in testağfir lehüm SEB'INE MERRATEN fe len yağfirallahü lehüm zalike bi ennehüm keferu billahi ve rasulih vallahü la yehdil kavmel fasikın ( Onlara af iste veya onlara af isteme. Onlar için YETMİŞ KERE af istesen de Allah onlara af eylemeyecektir. Bu, kesinlikle onların Allah' ı ve resulünü inkar etmelerinden dolayıdır. Allah günahkarlar kavmini yönlendirmez. )

Ayette af talebinin 70 kere tekrarlanması yani 70 birimlik af frekansı sonrasında gerçekleşebileceği ancak bu durumun Allahü Teala'nın tayin edeceği fasıklar ( günahkarlar ) için geçerli olmadığı bildirilmektedir. Bir başka deyişle 70 sayısı yine döngü kavramı kapsamında kullanılmaktadır. Zira 70 sayısının nümerolojik değeri, sona ermenin, tamamlanmanın ve olgunlaşmanın yani döngü sonunun sembolü olan 7 sayısıdır. 
 ( Öte yandan ayet kodunun nümerolojik değeri 9+8+0 = 17 … 8 olmaktadır. )






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder