17 Kasım 2018 Cumartesi

Kukulkan

Maya’ ların «Tüylü Yılan» olarak tasvir ettikleri KUKULKAN isimli pagan Tanrı’nın isim kökeninin Kur'an ayetlerinde geçen "YeKUL KUN fe yeKUN" ( Ol der olur ) ifadesinin şirk yapılmak yani ( Allah'a ortak koşmak ) suretiyle kullanımından kaynaklanma ihtimali bulunmaktadır. Zira sihirde kullanılan "Abracadabra" ( Ebri ke debri ) ifadesi de "Düşününce / Yazınca / Konuşunca yaratırım" anlamına gelmektedir.

  Kukulkan

"Kukulkan Piramiti" olarak anılan Mayalardan kalma Meksika'daki Chichen Itza basamaklı piramitinde de "Kukulkan", "Serpent descent" ( Yılan inişi ) tasviriyle sembolize edilmiştir. 



Kukul = Tüylü, İbikli
Kan* = Yılan 

Kukulkan = Tüylü - İbikli yılan ( Ku Klux Klan aksesuarı olan kukuleta ile simgelenmektedir. )

* Arapça'da "Can" kelimesi "Yılan" anlamına gelmektedir. "Kan" kelimesi bir telaffuz versiyonu olup köken ortaktır.


Kukulkan sembolizmi örnekleri

Satanik eğilimleri ve eylemleri ile bilinen KU KLUX KLAN cemiyetinin isminin de KUKULKAN'dan kaynaklanmış olması kuvvetle muhtemeldir.

      Ku Klux Klan ritüelinden bit enstantane

1871 yılında Mississipi'de yakalanmış Ku Klux Klan üyelerinin resmi. 

Ku Klux Klan uyelerinin başlarına geçirdikleri aksesuar olan "Kukuleta" kelimesinin kökeninde de "Kukulkan" kelimesi bulunmaktadır. "Kukuleta" kelimesinin kökeni Latincede "Cuculla", Fransızcada ise "Coquelet" olarak telaffuz edilen ve "Genç horoz" anlamına gelen kelimelerdir. Horozun "kafasındaki ibik uzantısı"ndan sembolik ve semantik bağ kurulmuş gibi görünmektedir. "Cuculla" kelimesine "Can* / Kan" ( Yılan ) eklenince ortaya "Tüylü - İbikli Yılan" anlamı çıkmaktadır.

* "Vatican" kelimesi de "Vatis" ( Kavga) ve "Can"* ( Yılan / Cin ) kelimelerinden oluşmakta olup, "Yılanın / Cinin Kavgası" anlamını içermektedir.
















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder