3 Kasım 2018 Cumartesi

Akıl Tutulması .... Delüzyon Sarhoşluğu

Son dönemlerde toplumda "körü körüne inanıp biat etme", "yanlış olana koşulsuz itibar etme", ve "yalanı algılayamama" sendromu gözlemlenmektedir. "Akıl tutulması" olarak da anılan bu fenomen döngü sonunun ( kıyamet, ayrışım günü, din günü ) en önde gelen alametlerindendir. Genellikle "cehalet" kök sebebine dayandırılan "akıl tutulması" fenomeninin esas sebebi cehalet değildir. Bu fenomenin sebebini sadece cehalete dayamak basit bir yaklaşım olmaktadır. Zira cehalet bilgi yoksunluğudur. Dolayısıyla insan cahil bile olsa Allah'ın bahşettiği akli yetisi, idraki, sezgileri ve vicdan mekanizması vasıtasıyla doğruyu yanlıştan, gerçeği batıldan ayırabilmektedir. Bunun örnekleri de mevcuttur. Öte yandan akıl tutulması fenomeni eğitimli bir çok insanda da tezahür etmektedir. O halde kök sebep cehalet değilse nedir? Kök sebep ilahi sistemden iletilen asli tesirlerdir. Bu tesirler, Ayrışım Günü'nde ( Yevmel Fasl ) insanların "Ashabil Meymenet" ( Sağın Sahipleri ) ve "Ashabil Meşemet" ( Solun Sahipleri ) kategorileri altında yani "Ashabül Cennet" ( Cennetin Sahipleri ) ve "Ashabül Cehıym" ( Cehennemin Sahipleri ) tanımlamalarıyla ayrıştırılmalarına vesile olmaktadır.


Konuya ilişkin Kur'an ve İncil ayetleri aşağıdadır.

22/2 - YEVME teravneha tezhelü küllü mürdıatin an ma erdaat ve tedau küllü zati hamlin hamleha ve teran nase SÜKARA ve MA HÜM Bİ SÜKARA ve lakinne AZABELLAHİ ŞEDİD ( Onu göreceğiniz GÜN, tüm emziren kadınlar o emzirdiklerinden vazgeçerler. Her yük sahibi yükünü düşürüp bırakır. İnsanları SARHOŞ görürsün de onlar SARHOŞ DEĞİLLERDİR. Lakin ALLAH'IN AZABI ŞİDDETLİDİR*. ) 

* Ayette bahsedilen "Sarhoşluk" ve "Allah'ın Azabı" ifadeleri, ilahi sistemden gönderilen ve inkarcıları etkisi altına alarak "akıl tutulmasına" neden olan asli tesirlerin sonucunu yani "idrakini, bilincini yitirmiş gibi davranan insanların" tezahürünü temsil etmektedir.

"Akıl Tutulması" fenomeni İncil'de "Delüzyon" ( Yanıltıcı İnanç ) kelimesiyle ifade edilmiştir. Ayrıca son dönemde ortaya çıkacak ve insanları yanılgıya sürükleyecek bir "adam"dan da bahis bulunmaktadır.

53 2 Selanikliler 2-9 O ADAM her türlü mucizede, YANILTICI BELİRTİLERLE harikalarda 
53 2 Selanikliler 2- 10 ve mahvolanları aldatan her türlü kötülükte sergilenen Şeytan'ın etkinliğiyle gelecek. MAHVOLANLAR, GERÇEĞİ SEVMEYE VE BÖYLECE KURTULMAYA YANAŞMADIKLARINDAN MAHVOLUYORLAR. 
53 2 Selanikliler 2- 11 İşte bu nedenle TANRI YALANA KANMALARI İÇİN ONLARIN ÜZERİNE GÜÇLÜ BİR DELÜZYON ( YANILTICI İNANÇ ) GÖNDERİYOR. 
53 2 Selanikliler 2- 12 Öyle ki, gerçeğe inanmayan ve doğrulukdışılıktan hoşlananların hepsi yargılansın. 















1 yorum:

  1. Bilgilerinizi paylaşıyorum izniniz vardır umarım,hakkınızı helal edin ...

    YanıtlaSil