30 Mayıs 2018 Çarşamba

Akaşa Kayıtları ... Ana Kitap

Ezoterik okültizmde, evrene ve varlıklara ilişkin geçmişte, şimdiki zamanda ve gelecekteki tüm olay, düşünce, deneyim, duygu, sezgi, niyet ve kelime gibi olguların kayıtlandığı fiziksel olmayan plandaki sonsuz eterik bilgi hazinesi Akaşa Kayıtları olarak adlandırılmaktadır. Evrende meydana gelen hiçbir olay, hiçbir hareket yok olmayıp izlerini bırakmakta ve Vazifeli Varlıklar tarafından kaydolunmaktadır. Akaşa kelimesi Sanskrit kökenli bir kelime olup, "Eter" veya "Atmosfer" anlamına gelmektedir.

Kur'an'da yer alan konuya ilişkin ayetler aşağıda yer almaktadır.

36/12 - İnna nahnü nuhyil mevta ve NEKTÜBU ma kaddemu ve ASARUHÜM ve külle şey'in ahsaynahü fı imamin mübin ( Kesinlikle biz, biz ölüleri diriltiriz ve o sunduklarını, ESERLERİNİ * YAZARIZ. Herşeyi, apaçık delil içinde saydık. )

45/29 - Haza kitabuna yentıku aleyküm bil hakk inna künna NESTENSİHU ma küntüm ta'melun ( Bu kitabımız size gerçeği konuşur. Kesinlikle biz o yapmakta olduklarınızı KAYDETMEKTEYDİK. )

50/17 - İz yetelekkal mutelekkıyani anil yemini ve aniş şimali KAIYD ( İki varan, sağına ve soluna KAYDEDEREK vardıklarında. )

* "Eser" kelimesinin Türkçe anlamı "İz"dir. Yani her vaka, her söz, her davranış ve düşünce bir İZ olup, kaydedilmektedir. "Eser" kelimesinin "Esir" ve "Ether" kelimesiyle olan fonetik benzerliği anlamdaşlık da içermektedir. “Etki” anlamına gelen “Tesir” kelimesi de “Esir / Eser” kelimesiyle ilintilidir.

"Akaşa Kayıtları" Kur'an'da "Levhi Mahfuz" ( Korunmuş Levhalar ) veya "Ümmül Kitap" ( Ana Kitap ) olarak geçmektedir.

85/21 - Bel hüve kur'anün mecid ( Bilakis o şerefli, büyük Kur'an' dır. )
85/22 - Fi LEVHIN MAHFUZ ( KORUNMUŞ LEVHANIN içindedir. )

13/39 - Yemhullahü ma yeşaü ve yüsbit ve ındehu ÜMMÜL KİTAB ( Allah neyi dilerse imha eder ve sabit kılar. ANA KİTAP O’nun indindedir. )






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder