1 Mayıs 2018 Salı

Piramit

PYRAMID kelimesi PYR ( Ateş ) ve MID ( Orta ) kelimelerinden oluşmakta olup, ORTADAKİ ATEŞ veya ORTADA ATEŞİ OLAN anlamlarına gelmektedir. 

PYR kökü, PİR veya PAYR olarak telafuz edilebilmektedir. PYR kökü İngilizce'deki FIRE Arapça'daki FAR ve Türkçe'deki PAR ( PARlamak ) kelimeleriyle aynı anlamı yani "ATEŞ" anlamını taşımaktadır. Kasas suresinin 28/38 kodlu ayetinde Firavun, veziri Haman'dan ATEŞ yakmasını ve  YÜKSEK KÖŞK inşa etmesini ister. Amacı - haşa - Allah'a YÜKSELMEKTİR. ( Firavun / Fir'avn ... FİR ( Ateş ) AVN ( Yardım / Yardım eden ) ... "Ateşe düşürmek yolunda yardım eden"

28/38 - Ve (1) kale (2) fir'avnü (3) ya (4) eyyü (5) ha (6) el (7) meleü (8) ma (9) alemtü (10) leküm (11) min (12) ilahin (13) ğayrı (14) i (15) fe (16) EVKID (17) li (18) i (19) ya (20) hamanü (21) ala (22) et (23) tıyni (24) fe (25) ec'al (26) li (27) i (28) SARHAN (29) leall (30) ı (31) ETTALIU (32) ila (33) ilahi (34) musa (35) ve (36) inn (37) i (38) le (39) ezunnü (49) hu (41) min (42) el (43) kazibın (44) 

( Ve Firavun "Ey ileri gelenler, ben size başka ilah bilmem. Haydi bana çamurun üzerine ATEŞ YAK ey Haman. Bana yüksek KÖŞK oluştur. Umulur ki ben Musa' nın ilahına YÜKSELİRİM. Kesinlikle ben onu yalancılardan zannederim." dedi. )

Yukarıdaki ayetteki "Ateş", "Köşk", "Yükselmek" kelimeleri dikkate alındığında, uzaya yükselen bir roket, uzay gemisi / mekiği tasvirinin söz konusu olduğu izlenimi oluşmaktadır.

Mısır'daki Piramitlerin, uzay gemileri için bir çeşit iniş ve kenetlenme platformu görevi gördüğü muhtelif kaynaklarda ve filmlerde konu edilmiştir. Zira altında ateşleme roketi olan bir uzay gemisine / mekiğine alttan bakıldığında "Ortasında ateş olan bir nesne" görülecektir.


Ayetteki "Sarh" kelimesinin 29. ( 2+9 = 11 ) kelime olması, "11" nümerolojisi nedeniyle bu kelimenin Star Gate / Boyut Geçiş Portalı anlamını da içermekte olduğuna işaret etmektedir. Ayetin kodunun da ( 28/38 ) 1 ve 11 nümerolojisi içermesi ayrı bir delil niteliğindedir. ( 28 ... "10" ; 38 ... "11" ) Zira Firavun, "Musa'nın ilahına yükselmek" yani bir portal ile üst boyutlara geçmek, "yükselmek" istemektedir. 



Illuminati piramidi olarak bilinen okült ezoterik piramit sembolünün en üstündeki ayrık piramit, iniş yapan bir gemiyi ve Mısır mitolojisindeki ilahın ismi olan Ra'nın dönüşünü sembolize etmekte gibidir. Bu çerçevede, Ra, Baphomet, Lucifer ( Işık Getiren ), Şeytan ( Şeyt = Yanmak, Kaynamak ; Şeytan Yanan, Yakan ) aynı pagan olguyu tanımlamaktadırlar.

"Ra" kelimesi "Görmek" anlamına gelmekte olup, A'raf suresinin 7/27 kodlu ayetinde şeytanın gizlice gördüğü / gözetlediği bildirilmektedir.

7/27 Ey Ademoğulları, ŞEYTAN, ana babanızı, ayıplarını, çirkinliklerini onlara göstermek için onların elbiselerini soyarak onları cennetten çıkardığı gibi sizi de kesinlikle fitnelemesin. Kesinlikle o, O VE KABİLESİ, SİZİN ONLARI GÖREMEYECEĞİNİZ YERDEN SİZİ GÖRÜRLER. Kesinlikle biz şeytanları, inanmayanların dostları kıldık. 

Piramitler Mısır mitolojisinde AMONRA adı verilen karakterle özdeşleştirilir. AMONRA kelimesi ayrıştırıldığında A+MON+RA kelimeleri ortaya çıkmaktadır. MON kelimesi MOON ( Ay ), RA kelimesi ise ( Görmek ) anlamlarına gelmektedir. Bir başka deyişle AMONRA veya MONRA kelimesi "AYDAN GÖREN" anlamına gelmektedir. Bu ifade Ay'ın farklı varlıklar tarafından bir  gözetleme merkezi olarak kullanılmakta olması ihtimalini ortaya koymaktadır. ( Arapça'da AYN kelimesi GÖZ anlamına gelmektedir. KAMERA kelimesinin kökeni olan KAMER kelimesi ise AY / AYN anlamına gelmektedir. Türkçe'deki AY kelimesi esas itibarı ile AYN kelimesidir. )

1994 yılında çekilen Stargate isimli sinema filminde ve ardından çekilen TV dizisinde piramitler Stargate ( Yıldız Geçidi ) ile ilintilendirilmiştir. Stargate'in filmde kullanılan sembolü ise aşağıdadır.



Stargate'in sembolünün tepesinde Daire ( Ay / Ayn ( Göz ) ) olan bir Üçgen olması Alfa ( A ) - Omega ( O ) ( Başlangıç ve Son Döngüsü ) ve MONRA ( Aydan Gözetleme ) kavramları açısından önem arzetmektedir. Döngüyü ve sonsuzluğu sembolize eden "8" sayısının Arapça'da ters V işareti ile sembolize edilmesi de dikkat çekmektedir.


Ayrıca Piramit şeklinde "8" kenar bulunmaktadır. Bu durum da, döngünün nümerolojik sembolü olan "8" sayısı açısından önem arzetmektedir.

En büyük piramit olan Giza piramitinin esasında "8" yanal yüzeyi olması da Döngü kavramı açısından ilginç bir durum arzetmektedir. Giza piramidinin yüzeylerinin derin olmayan konkav bir yapıya sahip olduğu  tespit edilmiştir.





Giza piramidinin yukarıdaki fotosuna bakıldığında yüzeyleri ikiye bölen çizgiler farkedilebilmektedir.

Aşağıdaki fotoda ise ortadaki çizgi daha belirgin görülmektedir.


Kamer suresinin ilk ayeti olan 54/1 kodlu ayetteki ifade ise bir döngünün sonu ve yeni bir döngünün başlangıcını bildirir niteliktedir.

54/1 İkterabeti (1) es (2) saat (3) ve (4) en (5) şakka (6) el (7) KAMER (8) ( Saat yaklaştı ve AY yarıldı. )

Ayetin "8" kelimeden oluşması ve KAMER kelimesinin "8". kelime olması "Ayın durumuna bağlı döngü" kavramı açısından önem arzetmektedir.

TUVA bayrağı dikey olarak konumlandırıldığında aşağıdaki şekil oluşmaktadır.


Dikey konumlanmış TUva bayrağında, 

"Sarı Üçgen" ile"Piramit
"Beyaz Çizgiler" ile "Işın" veya "Yol"
"Mavi Alan" ile de "Gök" simgelenmektedir. 

Yani piramitin tepesinden gökyüzüne iletilen ışın veya çıkan yol tasviri oluşmaktadır. Bu tasvir aşağıdaki piramit resimlerinde de bulunmaktadır.



Mürselad ( Gönderilenler ) suresinin aşağıdaki ayetlerinde yer alan "Üç Çatallı Gölge", "Saray", "Kıvılcım" ve "Sarı Deve" * kavramları göğe ışın saçan piramit tasvirine uymaktadır. ( * Deve, sarı renkli ve gövdesi üçgen şekline sahip bir hayvandır. ) 

77/29 - İntaliku ila ma küntüm bihi tükezzebun ( O onunla yalanlamış olduğunuza gidin. )
77/30 - İntaliku ila zıllin ziy SELASİ ŞU'ABİN ( ÜÇ ÇATALLI GÖLGEye gidin. )
77/31 - La zalilin ve la yuğniy minel lehebi ( Gölgelendiren değildir ve alevden koruyup fayda vermez. )
77/32 - İnneha termi bi ŞERERİN kel KASRİ ( Kesinlikle o SARAY gibi KIVILCIMLAR atar. )

77/33 - Ke ennehu CİMALETUN SUFRUN ( Kesinlikle o SARI erkek DEVELER gibidir. )

Ayrıca okültizmde temel 4 element aşağıdaki açık piramit şekliyle sembolize edilmektedir.


Dört element de "Üçgen" figürleriyle sembolize edilmektedir.









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder