Çeviri

Wednesday, September 16, 2020

İnancın bileşenleri

"Allah'a inanıyorum."

Bu cümlenin, yaratılmış varlıkların ruhsal tekamülü açısından çok önemli olduğu ancak yetersiz olduğu ve tamamlanması gerektiği Kur'an'da vurgulanmaktadır. Zira "Allah'a İnanç" kavramı bileşenlerden oluşan bir bütündür. Bunlar;

1- Allahü Teala'ya inanç

2- Kitaplara inanç

3- Meleklere inanç

4- Resullere inanç

5- Ahiret Gününe inanç ( Yani kaba madde alemi dünya dışı, üst süptil boyut yaşamı ( cennet ve üzeri ) )

6- İyilik yapmanın gerekliliğine inanç

olarak sıralanabilir.

Misalen İblis'te Allah'a yani O'nun varlığına inanmaktadır. Zaten yaratılmış hiçbir varlığın başka bir seçeneği olması mümkün değildir. Ancak kitaba göre İblis, O'nun öğretisini benimsememiş, O'na isyan etmiş ve kötülüğü seçmiştir. Bu durumda gerçek "Allah'a inanç" kavramından söz edilmesi mümkün değildir.

Kur'an'da Allah inancı daima ahiret inancı kavramı ile birlikte kullanılmıştır.

3/114 - Yü'minune billahi vel yevmil ahıri ve ye'mürune bil ma'rufi ve yenhevne anil münkeri ve yüsariune fil hayrat ve ülaike mines salihın

( Allah’a ve sonraki güne inanırlar, iyiliği emrederler, kötülükten menederler ve hayırlarda koşarak ilerlerler. İşte onlar iyilerdendirler. )

İnancın bileşenleri Nisa suresinin 136. ayetinde zikredilmiştir.

4/136 - Ya eyyühellezine amenu aminu billahi ve rasulihı vel kitabillezı nezzele ala rasulihı vel kitabillezı enzele min kabl ve men yekfür billahi ve melaiketihı ve kütübihı ve rusülihı vel yevmil ahıri fe kad dalle dalalen beıyda

( Ey o inananlar, Allah’a , O’nun resulüne, resulüne indirdiği o kitaba ve daha önce indirdiği o kitaba inanın. Allah' ı, meleklerini, kitaplarını, resullerini ve sonraki günü inkar eden kimse uzak, derin sapıklığa sapmıştır. )

"İyilik" kavramının ne olduğu da Bakara suresinin 177. ayetinde bildirilmiştir.

2/177 - Leysel birra en tüvellu vücuheküm kıbelel meşrikı vel mağribi ve lakinnel birra men amene billahi vel yevmil ahıri vel melaiketi vel kitabi ven nebiyyın ve atel male ala hubbihı zevil kurba vel yetama vel mesakıne vebnes sebıli ves sailıne ve fir rikab ve ekames salate ve atez zekah vel mufune bi ahdihim iza ahedu ves sabirıne fil be'sai ved darrai ve hıynel be's ülaikellezine sadeku ve ülaike hümül müttekun

( Yüzünüzü doğu ve batı yönüne, doğrultusuna çevirmenizde iyilik yoktur. Lakin iyilik, o Allah’a , sonraki güne, meleklere, kitaba, habercilere inananlara, sevdiklerine, yakınlarına, yetimlere, yoksula, yolda kalmışa, dilenenlere, boyunduruk içindekilere sevgiyle mal verenlere, duaya kalkanlara, zekatı verenlere, ahdettiklerinde ahdlerini ifa edenlere, zorlukta, sıkıntıda, darlıkta ve zor savaş zamanında sabredenleredir. İşte onlar doğrudurlar ve işte onlar sakınırlar. )

Bu durum küreselcilerin, planları kapsamında son dönemde lanse ettikleri "Deizm" ( Tanrıcılık ) kavramının da batıl olduğunu ortaya koymaktadır. Zira "Tanrıcılık" kelimesi bir anlam ifade etmemekle birlikte aksine herhangi bir olgunun dahi Tanrı addedilebileceği mesajını vermektedir. Örneğin Yeni Dünya Düzeni'nde Yapay Zeka'nın, dijital teknolojinin ve bunların arkasındaki küresel şeytanların Tanrı addedilmesi hedeflendiği gibi.....Zira bu nedenle bütün inanç sistemlerinin ortadan kaldırılması ve özünde satanizm olan "Deizmin" ( Dataism / Vericilik ) benimsetilmesi hedeflenmektedir.

Özetle; "Ben Allah'a inanıyorum o kadar. Gerisi beni ilgilendirmez." ifadesi ilim eksikliği bulunan kibirli insanların söylemi olmaktan öteye geçememektedir.






No comments:

Post a Comment