8 Ocak 2022 Cumartesi

Zebani kelimesi ve İkili Kara Delik

Anlamı "Cehennem melekleri" olarak bilinegelen Arapça "Zebani / Zubani" kelimesi "Zeb / Zib / Zub" ( Boru şeklinde olan, Uzun ve içine girilen nesne ) ve "Ani / Eni" ( İki ) kelimelerinden oluşmaktadır. "Zubani" kelimesi "Akrebin makas şeklindeki ön organı" anlamında kullanılmaktadır. Makas "iki" parçadan oluşan bir objedir.

"Zeb" kelimesi "Penis"'i ifade etmek için de kullanılmaktadır  "Penis"'in "Boru" şeklinde olması "Zeb" kelimesinin "Boru şeklinde olan, içine girilen nesne" anlamını içerdiğini ve "İki Ucu Açık BORU" anlamına gelen "Zibin / Zıbın / Zıvana* / Zibana" kelimeleri ile ortak ZB kökünden türediğini göstermektedir.

( * Türkçede "V" harfi Arapçadaki "B" harfinin farklı telâffuz edilmiş hali olarak tezahür edebilmektedir. )

"Zebani" kelimesi gibi "Ani" ( İki ) ekiyle biten ve Kur'an'da yer alan diğer birleşik kelimelere bazı örnekler;  "MerratANİ" ( İKİ Kere ), "TaifetANİ" ( İKİ Grup ), "HasmANİ" ( İKİ Hısım )

Kur'an'da "Zebani" kelimesi ilk ve son kez olmak üzere Alak suresinin 18. ayetinde, "cezalandırıcı vazifeli varlık / sıkıntı veren varlık" anlamında geçmektedir. ( 18 sayısı 6+6+6 işleminin sonucu olması, 666 sayısına işaret etmesi ve nümerolojik değerinin 9 olması açısından konu bağlamında dikkat çekmektedir. )

96/17 Fel yed'u nadiyehu

( O halde o seslendiklerini, ekibini çağırsın. )

96/18 Se ned'uz ZEBANİYET

( Biz de ZEBANİLERİ çağıracağız. )

"Zebani" kelimesinin semantik kökü olan "İkili Boru" anlamı dikkate alındığında, ayette bir nevi cezalandırıcı olarak tanımlanan "Zebani" kelimesinin çoklu anlamlarından birinin de "Binary Blackhole" ( İkili Karadelik* ) olabileceği ihtimal dahilindedir. Bir başka deyişle, "cehennem meleği" olarak bilinegelen "Zebani" kelimesinin batini anlamlarından biri de kozmik varlıklar için bir nevi cehennem niteliği taşıyan "İkili Kara Delik" olabilir. 


Binary Black Hole ( İkili Kara Delik )

Zira "Kara Delik", astrofizikte, çekim alanı her türlü maddesel oluşumun ve ışınımın kendisinden kaçmasına izin vermeyecek derecede güçlü olan, yakınındaki her maddi varlığı içine çeken, kütlesi büyük bir kozmik cisim olarak tanımlanmaktadır. 

"Wormhole" ( Solucan Deliği ) olarak anılan uzay-zamandaki kozmik tüneller de Kara Delik niteliği taşımaktadırlar.



"Zebani" kelimesinde 6 harf bulunmakta olup, kelimenin değeri ( kelimeyi oluşturan harflerin Türkçe alfabedeki* sıra değerleri toplamı ) ise 66'dır. Bu durum 666 sayısına işaret etmekte gibidir.

Zeb = Penis, Boynuz
Ani = İki

Yani "İki penisli / İki boynuzlu" anlamı oluşmaktadır. Üst süptil boyut varlıkları, halden hale geçişin ve boyutlar arası geçiş kapısının sembolü olan 11 sayısının bir temsili olan "İki Boynuz" ile resmedilirler.

"Şeytan" kelimesinin kelime değerinin 99 olduğu da hatırlanmalıdır.

* Türkçe alfabe, ağızdan çıkabilecek her ses için ayrı bir harfin mevcut olduğu 29 harflik ( 2+9 = 11 ) özel bir alfabedir.
.
96/18 Se ned'uz ZEBANİYET

( Biz de ZEBANİLERİ çağıracağız. )

- Ayet numarası 18'dir. ( 6+6+6 = 18 ... 666 )

- Surenin ve ayetin numaralarını oluşturan sayıların nümerolojik değerleri sırasıyla 6 ve 9'dur ki 69 sayısı düalitenin sembolüdür. Ayrıca 6'nın tersi olan 9 vurgusu da mevcuttur.

Ayrıca bkz. 

https://kuranilmi.blogspot.com/2022/01/zibu-boru-ve-kozmik-solucan-deligi.html

https://kuranilmi.blogspot.com/2017/01/ciftli-kara-delik-binary-black-hole.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder