15 Kasım 2016 Salı

Büyük Patlama ( Big Bang ), Genişleme ( Expansion ) ve Büyük Dürülüş ( Big Crunch )

1- BÜYÜK PATLAMA ( BIG BANG ) : Evrenin sıfır ( yokluk ) noktasındaki büyük bir patlama sonucunda oluştuğunu ifade eden teoridir.

Enbiya 21/30 - E ve lem yerallezıne keferu ennes semavati vel erda kaneta ratkan fe fetaknahüma ve cealna minel mai külle şey'in hayy e fe la yü'minun ( O inkar edenler, gökler ve yer kesinlikle bitişiklerken onları ayırdığımızı ve diri olan herşeyi sudan oluşturduğumuzu görmüyorlar mı? Artık inanmazlar mı? )


2- GENİŞLEME ( EXPANSION ) : Edwin Hubble 1923 yılında, Hooker isimli teleskopla yaptığı gözlemde yıldız konumlarındaki değişimi tespit etmiş ve böylelikle evrenin düzenli olarak genişlediği sonucuna ulaşılmıştır.
Zariyat 51/47 - Ves semae beneynaha bi eydin ve inna le musiun ( Ve göğü kuvvet ile bina ettik. Ve kesinlikle biz genişletenleriz. )

İncil

24-Jeremiah-10-12 Gücüyle yeryüzünü yaratan, Bilgeliğiyle dünyayı kuran, Aklıyla GÖKLERİ GEREN RAB'dir.


3- BÜYÜK DÜRÜLÜŞ ( BIG CRUNCH ) : Evrenin metrik genişlemesinin, karanlık enerjinin sürekli etkisiyle belirli bir aşamada tersine döneceğini ve evrenin içine göçerek kara delik tekilliğine dönüşeceğini ifade eden teoridir. Bu olay evrenin sonu olarak değerlendirilmektedir.
  
Enbiya 21/104 - Yevme natvis semae ke tayyis sicilli lil kütüb kema bede'na evvele halkın nüıydüh va'den aleyna inna künna faılın ( O gün göğü, yazı kütüklerini, tomarlarını dürer gibi düreriz. Onu, ilk yaratmaya başladığımız gibi, üzerimize vaad olarak onu döndürürüz. Kesinlikle biz yapanlar oluruz. )

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder