16 Ekim 2023 Pazartesi

Gastric Adenocarcinoma

Gastric Adenocarcinoma ( Mide Kanseri / Gastrik Kanser ) veya Hereditary Diffuse Gastric Cancer ( Kalıtsal Diffüz Mide Kanseri (HDGC) ) 16. kromozomda bulunam CDH1 kodlu gendeki mutasyon sonucunda oluşan bir sendromdur. 

Mide Kanseri'nin en öne çıkan belirtisi "Heartburn" ( Kalp yanması ) olarak tanımlanan ve üst karın bölgesiyle orta göğüs bölgesinde hissedilen ağrılı yanma hissidir.

Hacc suresinin aşağıdaki ayetindeki "Karındaki yanma" anlamını yansıtan "Karınların eritilmesi" ifadesinin çoklu anlamlarından birinin de "Mide kanseri" olması muhtemeldir.

22/20 YUSHERU (1) bi (2) hi (3) MA (4) Fİ (5) BUTUNİ (6) him (7) ve (8) el (9) culud (10) 

( Onunla KARINLARINDA ve derilerinde NE VARSA ERİTİLİR. )

Ayetin kodundaki rakamlar ile ayetteki kelime adedinin toplamının nümerolojik değeri 7 sayısını vermekte olup, bu sayı mide kanserine neden olan CDH1 genini içeren kromozomun sıra numarasının nümerolojik değerine eşittir. ( 2+2+2+0+1+0 = 7 )

Ayrıca ayetin sure numarası ile ayet numarasının toplamının numerolojik değeri ( 22+20 = 42 ... 4+2 = 6 ) ile ayetteki kelime adedinin ( 10 ) toplamı 16 sayısını vermektedir ki bu sayı mide kanserine neden olan CDH1 genini içeren kromozomun sıra numarasıdır.

Zehirli bir bitki olan Zakkum'dan cehennem bitkisi olarak bahsedilen ve her ayet gibi çoklu anlamları olan Duhan suresinin ilgili ayet grubunda yer alan aşağıdaki ayette "midedeki yanma" anlamını yansıtan "karındaki kaynama" fenomeninden de bahsedilmektedir.

44/45 Ke (1) el (2) muhl (3) yağli (4) fi (5) el (6) BUTUN (7) 

( KARINLARIN içinde eriyen maden gibi KAYNAR. )

Ayette 7 kelime bulunmakta olup, "Butun" ( Karınlar ) kelimesi 7. kelimedir. Mide kanserine neden olan CDH1 geninin 16. ( 1+6 = 7 )  kromozomda bulunması konu bağlamında dikkat çekici bir uyum arzetmektedir.

Ayrıca CDH1 kodunun nümerolojik değeri de 16 olmaktadır. ( C (3) + D (4) + H (8) + 1 = 16 ... 1+6 = 7 )

Zakkumdaki oleandrin veya arsenik gibi bazı toksik nitelikli maddelerin kanser tedavisinde kullanıldığı da bilinmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder