27 Ekim 2023 Cuma

Alşimi ve Periyodik Tablodaki nümeroloji

Esası "El Kimya" olan "Alchemy" ( Alşimi / Simya ) kelimesi baz metalleri, "Felsefe Taşı"* olarak anılan mistik bir madde vasıtasıyla altına dönüştürmek olarak tanımlanan okült bir sanat olarak bilinmektedir. Alşimi, aynı zamanda ezoterik sembolizm de arzeden bir kavramdır. Zira bilim insanı kimlikleriyle tanınan ancak esasen keşiflerinde kutsal kitaplardaki kaynak kodlardan ilham alan birçok okültist şahsiyet ( Isaac Newton, Dmitri Mendeleev vb. ) bu sanatın ruhsal arınma temsili olduğuna yani cahil ve ham ruhları bilgi ile donatıp arındırarak olgunlaştırmak, tekâmül ettirmek ve "altın" kadar değerli kılmak anlamına geldiğine inanmışlardır.

* Philosopher's Stone ( Felsefe Taşı ) okült cemiyetlerde alşimik bir sembol olan V.I.T.R.I.O.L. ( Visita Interiora Terræ Rectificando Invenies Occultum Lapidem / Yerin Altını Araştır ki Doğrulayan Gizli Taşı Bulasın ) anagramına da konu edilmiştir. 

Toplumda sihir, alşimi, okültizm, ezoterizm, sembolizm, nümeroloji vb. olarak anılan bilgi ve uygulama alanları esasen pozitif bilimlerin özünü oluşturan batini kaynak niteliğindedir.

Rus kimyager ve okültist Dmitri Mendeleev'in 1869 yılında ürettiği "Elementlerin Periyodik Tablosu" tıpkı gematria veya ebced tablosu gibi nümerolojik bir yapı da arzetmektedir.

- Periyodik tabloda 118 element bulunmaktadır. Nümerolojik değeri, üniteyi ( vahdeti ) simgeleyen 1 sayısı olan 118 sayısı, döngü, düalite, halden hale geçiş ( kimya ilminin özü ), yeni döngü başlangıcı ve sonsuz döngünün sembolleri olan 11 ve 8 rakamlarından oluşmaktadır. ( Daha sonra 119. element olarak "Ununennium" ismi verilmiş hipotetik elementin gündeme getirilmesi "9/11" ve "Anunnaki" kavramlarıyla ilintilidir. )

- Periyodik tabloda 7 periyod, 18 grup bulunmaktadır. Ezoterik nümerolojide 7 sayısı döngünün ( periyodun ), 18 sayısı ise nümerolojik değeri olan 9 sayısı itibarıyla sihiri simgelemektedir. ( 18 sayısı ayrıca 6+6+6 işleminin de sonucu olup, 666 sayısının da bir temsili tezahürüdür. )

- Periyodik tabloda "Au" ( Aurum ) olarak yer alan "Altın" elementinin periyod numarası 6, grup numarası ise 11'dir. 6x11 işleminin sonucu, "Allah" kelimesinin ebced değeri olan 66 sayısıdır. Ayrıca "Altın" elementinin atom numarası ( elektron sayısı ) 79 olup bu sayı, periyodik tablodaki periyod ve grup adetlerini temsil eden sayıların ( 7 ve 18 ( 1+8 = 9 ) ) nümerolojik değerlerinden oluşmaktadır. "Au" ( Aurum / Altın )'nun atom numarası olan 79 sayısının nümerolojik değeri 7 ( 7+9 = 16 ... 1+6 = 7 ) olup, "Aurum" kelimesinin Latin alfabesine göre kelime değeri de 70 ( 7+0 = 7 )'dir.

"Aura / Aurum" ( Çevreleyen, Rüzgar, Esinti, Nefes ) kelimesi, kaba madde bedeni çevreleyen enerji frekansına da verilen isimdir. Aura, çakra ( enerji noktası ) adı verilen 7 katmandan oluşmaktadır. ( Kök, Sakral, Solar Plexus ( Karın ), Kalp, Boğaz, Üçüncü Göz, Taç )

- Periyodik tablo, gematria veya ebced tablosu gibi nümerolojik bir yapı da arzetmektedir. Tablonun 4. ve 5. periyodlarında ( 4+5 = 9 ) yer alan toplam 36 ( 3+6 = 9 ) elementin atom numaralarının nümerolojik değerleri, ilgili grup numaralarının nümerolojik değerlerine eşittir. Ayrıca söz konusu 36 element grubunun ilk elementi olan K ( Potasyum ) ile sonuncu elementi olan Xe ( Xenon ) arasındaki elementlerin atom numaraları toplamı 1314 ( 1+3+1+4 = 9 ) olmaktadır. Bu 36 adetlik element grubunun son elementi olan Xe'nun atom numarası 54 ( 5+4 = 9 )'tür.

Ayrıca bkz.

https://kuranilmi.blogspot.com/2023/10/simya-ilmi.html?m=1

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder