2 Ekim 2023 Pazartesi

Göbeklitepe'deki heykel ve sakal sembolizmi

Tevrat'ta yer alan "Nephilim" ( Nefiller ) kelimesi İbranice "Nafala" ( Düşmek ) kökünden olup,  "Düşmüşler" anlamına gelmektedir. Bu kelime İblis tayfasını yani üst süptil boyuttayken, negatif frekans eğilimleri ve insan soyunu bozması nedeniyle kaba madde planına tasallut ettirilmiş cin şeytanlarını, "Melaiketi sakit" ( Düşmüş melekleri ) simgelemektedir. Kelimenin sonunda yer alan -im eki, İbranicede eril-çoğul ekidir. Örnek: "Elohim" ... Eloh ( İlah ) + im ( -lar )

Cin şeytanlarının insan soyunu bozarak melezleştirdiği İsra suresinin 64. ayetinde bildirilmektedir.

17/64 Vestefziz men isteta'te minhum bi savtike ve eclib aleyhim bi haylike ve racilike ve ŞARİKHUM FİL emvali VEL EVLADİ veidhum ve ma yeiduhumuş şeytanu illa ğurura

( Ve onlardan kime istidatın olursa sesin ile yerinden oynat, kımıldat. Atlarınla ve yayalarınla üzerlerine yönel. ONLARA malda VE ÇOCUKLARDA ORTAK OL. Onlara vaad et. Ve şeytan onlara aldatmanın haricinde vaad etmez. )

Cin şeytanlarının insan soyunu melezleştirerek bozdukları hususu Tevrat'ta ise kodunda yine 64 nümerolojisi bulunan ayetler ( 6-4, 13-33 ) vasıtasıyla ve Nefillerden bahisle bildirilmektedir. ( 6-4 ... 64 ve 13-33 ... 4-6 ... kodda yine 6 ve 4 rakamları ) Ayetlerde Nefillerin "insan kızlarıyla cinsel ilişkiye girdikleri"nden ve "dev gibi oldukları"ndan bahsedilmektedir 

1-Genesis-6-4 İlahi varlıkların insan kızlarıyla evlenip çocuk sahibi oldukları günlerde ve daha sonra yeryüzünde Nefiller vardı. Bunlar eski çağ kahramanları, ünlü kişilerdi. 

4-Numbers-13-33 Nefiller'i, Nefiller'in soyundan gelen Anaklılar'ı gördük. Onların yanında kendimizi çekirge gibi hissettik, onlara da öyle göründük." 

Göbeklitepe'deki insan benzeri varlık sembolizmi içeren T şeklindeki dev monolitler ve Paskalya Adası'ndaki dev suratlar ilah addedilen üst boyut varlıklarını simgelemektedir.

Okült satanizmdeki "Pindar" ( PINnacle of DRAgon / Ejderin Tepesi / Ejderin Penisi ) kelimesi insan soyunu bozup melezleştiren İblis'in isimlerinden biridir.

Kapadokya'da yer alan ve "Peri Bacası" diye anılagelen penis formundaki yapılar da ilgili sembolizm açısından dikkat çekmektedir.

Göbeklitepe'de, Eylül 2023 ayında bulunduğu bildirilen aşağıdaki dev insan benzeri heykel konu bağlamında dikkat çekmektedir. Heykelin "penisini tutması" yukarıdaki bilgiler çerçevesinde ana mesaj niteliği arzetmektedir.

Ayrıca heykelin çenesinin altında ince uzun bir sakal olduğu görülmektedir ki Mısır firavunlarının, kadın dahi olsalar, görünümlerinde "sakal" figürüne yer vermeleri, kendilerinin sözde ilahi kudrete sahip olduklarını belirtmek için kullandıkları sembolizm olmuştur.


Kadın Firavun Hatschepsut

Çene altındaki uzun sakal halk arasında "Keçi Sakal" olarak adlandırılmaktadır.


Cin şeytanı İblis'in sembollerinden biri olan Baphomet figürünün keçi tasviri üzerine kurgulanmış olması da konu bağlamında dikkat çekmektedir.


Ayrıca bkz.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder