21 Temmuz 2024 Pazar

2024 Olimpiyatları ve Marianne

26 Temmuz - 11 Ağustos 2024 döneminde Fransa'nın Paris şehrinde gerçekleştirilecek olan Olimpiyat Oyunları'nın bu seferki logosu, Fransa'nın milli sembolü olan ve özgürlük, eşitlik, kardeşlik kavramlarını simgeleyen "Marianne" figürüdür.

Marianne figürü


2024 Paris Olimpiyatları Logosu

"Marianne" bir Fransız kadın ismi olsa da etimolojik köken olarak Semitik diller ailesinden olan İbranice kaynaklıdır. Esası İbranice'de "Miriam", Arapça'da "Meryem" olan ve Mesih İsa'nın annesinin ismi olan bu kelimenin bileşenleri ve ilgili muhtelif anlamları aşağıdaki gibi iki farklı şekilde değerlendirilmektedir.

1- Mar / Mari ( Acı; İsyan; Yönetici; Yılan ) + Anne* ( Lütuf, Merhamet, Erdem, İstek )

* Türkçe'deki "Anne" kelimesi de ortak kökendendir. Zira "Anne", yavrusuna merhamet eden, lütfeden bir varlıktır. "Mari+Anne" kelimesinin "Mery+Em" veya "Miri+Am" versiyonlarındaki "Em / Am" eki de Arapça'da "Anne" anlamına gelen "Umm" kelimesinin tezahürüdür. 

"Marianne" kelimesinin Türkçe karşılığı ise "Meryem Ana"'dır. Zira batı dillerindeki "Mary" ismi "Meryem" anlamına gelmektedir.

2- Mar ( Sevgili, Sevilen ) + Yem ( Deniz )

Esasen kök anlamı tam olarak net olmayan "Marianne" kelimesinin yukarıda 1. bölümdeki muhtelif anlam kombinasyonları incelendiğinde "Lütfeden Yılan", "Acı Lütuf" gibi anlamlar da tezahür etmektedir.

Küreselcilerin, her kitlesel iletişim sembolüne satanik öğeler yerleştirmesi, her sembolün ardında farkedilmeyen anlamlar olabileceği düşüncesini tetiklemektedir. Zira "Marianne" figürüne bakıldıĝında saçlar arasından görünen kadın yüzünün "Alev" şeklinde olduğu görülmektedir. Akla hemen "Olimpiyat ateşi" sembolizmi gelse de, "Ateş" ve "Kadın" sembolizmi, okült bir sembol olan ve insana "ışığı" ve "bilgiyi" getirerek ( bir elinde "kitap", bir elinde "meşale" bulunur ) onu sözde cennet hapsinden kurtaran ve ona "özgürlüğünü"! veren Lucifer'i tasvir eden Amerika'daki "Özgürlük Heykeli"'nde* de bulunmaktadır. Zira 2024 Olimpiyatları logosu olan figüre dikkatli bakıldığında kadının yüzünün "ateş alevi", dudaklarının ise "açılmış bir kitap" gibi olduğu görülmektedir. Bu iki öğe Lucifer sembolizmini tamamlar niteliktedir.

* "Statue of Liberty" ( Özgürlük Heykeli )'nin aynısının daha küçük boyutlu olanı Paris'te, Seine nehri üzerinde de bulunmaktadır.

Ayrıca bkz.

https://kuranilmi.blogspot.com/2023/06/fransadaki-yaplarda-ylan-sembolizmi.html?m=1

https://kuranilmi.blogspot.com/2021/11/sahte-sk-melegi-lucifer-ve-ozgurluk.html?m=1


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder