4 Nisan 2023 Salı

Şirketlerin tiyatrosu Siyaset

"Siyaset" kelimesi "Seyis" ( Hayvan bakıcısı, Hayvan idarecisi, At tımarcısı ) kökünden türemiş olan ve "Hayvan bakımı, Hayvan idaresi, At tımarı" anlamını içeren bir kelimedir.

"Şirket" kelimesi ise "Şirk" ( Ortak koşma, Ortak olma ) kökünden türemiş olup "Ortaklık" anlamını içermektedir.

Şirketler sistemi, organizasyonel ve operasyonel yapısı itibarıyla şirk ile uyumlu faaliyet içindedirler. Zira paranın en üst seviye değer addedildiği, tek amacın daha fazla parasal kazanç sağlamak olduğu, bu amaç doğrultusunda her yolun mubah addedilebildiği ve emekçi insanlara mal muamelesinin layık görüldüğü bir ortamda şirk mekanizması zaten kendiliğinden oluşmaktadır. ( Evvelce de belirtildiği üzere iyi niyetli ve dürüst olarak faaliyet gösterdiğini düşünenler dahi aynı küresel sistemden nemalandıkları için dolaylı olarak sistemin parçası konumundadırlar. Ayrıca mesela, dürüst olarak faaliyet göstermekte olduğunu beyan eden küçük ölçekli bir şirketin sahibi küresel bir şirketle doğrudan bir tedarik anlaşması yapma fırsatını elde etse bunu büyük bir başarı olarak niteleyip reklamını yapar mı yapmaz mı bunu da dikkate almak önem arzetmektedir. )

Şirket ve Siyaset kelimeleri tarih boyunca ayrılmaz bir zulüm ikilisi teşkil etmişlerdir. Zira Siyaset adı verilen toplum aldatmacası esasen nimeti gasp ederek şirketleşmiş ve küresel bir tahakküm sistemi oluşturmuş olan şeytanların kurguladıkları, oyuncularını seçtikleri, senaryolarını yazdıkları ve finanse ettikleri bir tiyatrodur. Bu öyle bir tiyatrodur ki insanlarda özgür iradeye sahip oldukları ve demokratik bir ortamda bulundukları algısı yaratarak onları köle oldukları gerçeğinden uzaklaştırır ve bu zulüm sisteminin devamlılığını sağlar.

Son dönemde şirketler, ülke yönetimleri üzerindeki tesirlerini topluma daha net hissettirmeye başlamışlardır. Bu bağlamda birçok şirket sahibinin siyaset sahnesine sürüldüğü de görülmektedir. Bir başka deyişle "devlet" kavramının yerini "şirket" kavramının alması planlanmaktadır. 

"Tek Dünya Devleti" ideali peşinde koşan "Yeni Dünya Düzeni" saplantılı zümrenin de niyeti mülkiyetin kendilerinde olduğu "Dünya A.Ş."'ni resmen ilan etmektir. 2019 yılından itibaren küresel çapta yoğunlaşan krizler de ( salgın, ekonomik kriz, kıtlık, savaş vb. ) bu planın bir parçasıdır.

Kur'an ayetleri, "kapitalist emperyalist" olarak tanımlanagelen bu şeytani zihniyetin toplumsal tezahürlerine dikkat çekmektedir.

Sad suresinin aşağıdaki ayetlerinde tüm malın mülkün kendisine ait olmasını, kardeşinin hiçbir şeyinin olmamasını ve dolayısıyla kardeşinin kendisine muhtaç olmuş bir köleye dönüşmesini arzulayan müşrikin misali verilmektedir. 

38/23 İnne haza ehiy LEHU TİS'UN VE TİS'UNE NA'CETEN VE LİYE NA'CETUN VAHİDETUN FE KALE EKFİLNİHA ve azzeni fil hitab

( Kesinlikle bu benim kardeşim. ONA DOKSANDOKUZ DİŞİ KOYUN VE BANA BİR DİŞİ KOYUN. "ONU BANA VER." DEDİ. Beni söylemde yendi. )

38/24 Kale LEKAD ZALEMEKE Bİ SUALİ NA'CETİKE İLA NİACİH VE İNNE KESİRAN MİNEL HULETAİ LE YEBĞİY BA'DU HUM ALA BA'DİN illellezine amenu ve amilus salihati ve kalilun ma hum ve zanne davudu ennema fetennahu festağfera rabbehu ve harra rakian ve enab

( SENİN DİŞİ KOYUNUNU, KOYUNLARINA KATMAYI SUAL EDEREK SANA ZULMETTİ. KESİNLİKLE CEMİYETTEN ÇOĞUNLUK BİRBİRLERİNE AZIYORLAR. O inananlar ve iyilikler yapanlar hariç. Onlar da çok az. Davud, onu kesinlikle sınadığımızı anladı da Rab’binden af istedi, eğilerek atıldı ve gerçeğe döndü.  )

Malı toplama ve malı bir üstünlük aracı addetme saplantısı da aşağıdaki ayetlerde zikredilmektedir.

102/1 Elhakumut TEKASUR

( ÇOKLAMA, ÇOKLA ÖVÜNME sizi alıkoydu, oyaladı. )

102/2 Hatta zurtumul mekabir

( Kabirlere varıncaya kadar. )

104/2 Ellezi CEMEA MALEN VE ADDEDEH

( O MALI TOPLAYAN VE ONU ADET ADET SAYAN,  )

104/3 YAHSEBU enne MALEHU AHLEDEH

( MALININ ONU EBEDİ KILACAĞINI SANAR. )

Saff ve Fatir surelerinin aşağıdaki ayetlerinde de her şeyi bir ticaret unsuru gibi, bir ticari mal gibi gören şeytani zihniyete atıfta bulunulmakta ve insanlar "batmayan ticarete", "azaptan kurtaran ticarete" yani inanca, kitaba, duaya ve zekata ( temizlenmeye ) çağrılmaktadırlar.

35/29 İnnellezine yetlune kitaballahi ve ekamus salate ve enfeku min ma razaknahum sirran ve alaniyeten yercune TİCARATEN LEN TEBUR

( Kesinlikle o Allah’ın kitabını okuyanlar, duaya kalkanlar ve o onları rızıklandırdıklarımızdan gizlice ve açıkça harcayanlar kesinlikle BATMAYAN TİCARETİ umarlar. )

61/10 Ya eyyuhellezine amenu hel edullukum ala TİCARETİN TUNCİKUM MİN AZABİN ELİM 

( Ey o inananlar, sizi, SİZİ ELİM AZAPTAN KURTARACAK TİCARETE yönelteyim mi? )

61/11 Tu'minune billahi ve resulihi ve TUCAHİDUNE Fİ SEBİLİLLAHİ Bİ  EMVALİKUM VE ENFUSUKUM zalikum hayrun lekum in kuntum ta'lemun

( Allah’a  ve O’nun resulüne inanırsınız, ALLAH YOLUNDA MALLARINIZ VE NEFİSLERİNİZLE CİHAD EDERSİNİZ. Eğer bilenlerseniz, bu size daha hayırlıdır. )

Ayrıca bkz.

https://kuranilmi.blogspot.com/2019/02/sirk-ve-sirket-aldatmacas.html?m=1

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder