21 Nisan 2023 Cuma

Cin tasvirleri

Kutsal kitaplarda cinler*, belirli fiziksel şekiller vasıtasıyla tasvir edilmektedir. Bu tasvirler, üst süptil planlardaki yüksek frekanslı varlıkların kaba madde planının düşük frekanslı algısına istinaden sembolik nitelik arzedebileceği gibi madde planındaki tezahürlerini de tanımlıyor olabilirler.

* "Cin" kelimesinin "Örtülü, Gizli, Görünmeyen" anlamına geldiği, rahmani ve vazifeli cinlerin melek, şeytani cinlerin ise cin şeytanı olarak isimlendirildiklerine evvelki bölümlerde değinilmişti.

Resimlere, fresklere, rölyeflere de yansımış olan bu sembolizm sıklıkla insansı olarak tasvir edilen ve göksellik, kudret, zeka gibi unsurları simgeleyen aslan, kartal, yılan, keçi, haşere temalarından oluşmaktadır. Konuya ilişkin bazı ayetler şöyledir.

35/1 El hamdu lillahi fatiris semavati vel erdi CAİLİL MELAİKETİ RUSULEN ULİ ECNİHATİN MESNA VE SULASE VE RUBA' yezidu fil halki ma yeşa' innellahe ala kulli şey'in kadir

( Övgü, gökleri ve yeri yoktan yaratan,  MELEKLERİ İKİŞER, ÜÇER, DÖRDER KANATLI RESULLER KILAN Allah içindir. O yaratışta ne dilerse artırır. Kesinlikle Allah her şeye gücü yetendir. )

60 1 Peter 5-8 Ayık ve uyanık olun. Düşmanınız İBLİS KÜKREYEN ASLAN GİBİ yutacak birini arayarak dolaşıyor.

66 Revelations 4-7 Birinci YARATIK ASLANA, ikincisi DANAYA benziyordu. Üçüncü yaratığın yüzü İNSAN YÜZÜ gibiydi. Dördüncü yaratık uçan bir KARTALI andırıyordu.

66 Revelations 9-3 Dumanın içinden yeryüzüne ÇEKİRGELER yağdı. Bunlara yeryüzündeki AKREPLERİN gücüne benzer bir güç verilmişti.

66 Revelations 9-4 ÇEKİRGELERE yeryüzündeki otlara, herhangi bir bitki ya da ağaca değil de, yalnız alınlarında Tanrı'nın mührü bulunmayan insanlara zarar vermeleri söylendi.

66 Revelations 9-5 Bu insanları öldürmelerine değil, beş ay süreyle işkence etmelerine izin verildi. Yaptıkları işkence AKREBİN insanı soktuğu zaman verdiği acıya benziyordu.

66 Revelations 9-6 O günlerde insanlar ölümü arayacak, ama bulamayacaklar. Ölümü özleyecekler, ama ölüm onlardan kaçacak.

66 Revelations 9-7 ÇEKİRGELERİN görünümü, savaşa hazırlanmış atlara benziyordu. Başlarında altın taçlara benzer başlıklar vardı. Yüzleri İNSAN YÜZLERİ gibiydi.

66 Revelations 9-8 Saçları kadın saçına, dişleri ASLAN dişine benziyordu.

66 Revelations 9-9 Demir zırhlara benzer göğüs zırhları vardı. KANATLARININ sesi savaşa koşan çok sayıda atlı arabanın sesine benziyordu.

66 Revelations 9-10 AKREBinkine benzer kuyrukları ve iğneleri vardı. Kuyruklarında, insanlara beş ay zarar verecek güce sahiptiler.

66 Revelations 9-11 Başlarında kral olarak DİPSİZ DERİNLİKLERİN MELEĞİ vardı. Bu meleğin İbranice adı AVADDON, Grekçe adıysa APOLYON'dur.

Avaddon / Apolyon

Diğer bazı cin figürleri ve isimleri şöyledir.

Grek kültüründeki aslan, keçi ve yılan temasından oluşan Chimera

Pers kültüründeki Griffin

Asur kültüründeki Lammasu / Shedu ( Sümerlerdeki Anunnaki )

Mısır kültüründeki aslan, kartal ve yılan temalarından oluşan Sphynx

Hinduizm'deki Yali

Grek mitolojisindeki Manticore

İngiltere kraliyet logosunda aslan ve tek boynuzlu at ( Pegasus ) sembolizmi

Prag'daki kartal kanatlı aslan

Birçok kültürde İblis sembolü olan Dragon ( Ejderha )

Keçi kafalı, kanatlı, hermafrodit humanoid Baphomet ( İblis sembolü )

Antik zamanlarda ilah addedilen söz konusu humanoid hibrid varlıklar ( melekler, cin şeytanları ), yapay zekanın yeni nesiller için ilaha dönüştürülmesinin planlandığı mevcut dijitalizm döneminde, genetik mühendisliği vasıtasıyla üretilecek ve topluma sözde "melek" olarak mı telkin edileceklerdir? 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder