11 Nisan 2023 Salı

İstikamet, Açılan Kapılar ve 11

Yaratılışın kaynak kodlarından olan ve düalitenin pozitif yönünün temel niteleyicisi olan "İstikame" ( Doğru olmak ) ve "Mustekim" ( Doğru ) kelimeleri Kur'an'da toplam 47 kere geçmektedir. 

Mustekim 37

İstekamu / Estekamu 4

Estekim 6

"Doğrultu, Yön, Cihet" anlamlarında kullanılagelen "İstikamet" kelimesi semantik köken itibarıyla "Doğruluk, Doğru yön" anlamlarını içermektedir.

Bu kritik kelimenin tekrar adedinin nümerolojisinin 11 sayısını vermesi, üst süptil planların ( cennât ) kapılarının sadece doğruluktan sapmayanlara açılacağının batini ve nümerolojik bir mesajı niteliğindedir.

Muhammed suresinin 47. sure olması ve 38 ( 3+8 = 11 ) ayet içermesi de bu bağlamda dikkat çekmektedir.

"Ebvabus sema" ( Göğün kapıları ) ifadesi Kur'an'da sadece iki ayette yer almakta olup, bu ayetlerin kodlarında da 11 nümerolojisi bulunmaktadır. ( 7/40 ... 11 ve 54/11 ... 11 )

7/40 İnnellezine kezzebu bi ayatina vestekberu anha LA TUFETTEHU LEHUM EBVABUS SEMAİ ve la yedhulunel cennete hatta yelicel cemelu fi semmil hiyad ve kezalike neczil mucrimin

( O ayetlerimizi yalanlayanlara ve onlara kibirlenenlere, ONLARA GÖĞÜN KAPILARI KESİNLİKLE AÇILMAZ. Deve iğne deliğinden geçene kadar cennete giremezler. İşte suçluları böyle karşılıklandırırız. )

54/11 Fe FETAHNA EBVABES SEMAİ bi main munhemir

( Böylece akıp dökülen su ile GÖĞÜN KAPILARINI AÇTIK. )

İncil'in Vahiy bölümünün aşağıdaki ayetinde doğruluktan sonuna kadar sapmamak suretiyle Rab tarafından sonsuz yaşama açılan "kapı"ya layık addedilme konusuna değinilmektedir. Ayetin kodunun nümerolojik değeri 11 olmaktadır. ( 3+8 = 11 )

66 Revelations 3-8 Yaptıklarını biliyorum. İşte önüne kimsenin kapayamayacağı açık bir KAPI koydum. Gücünün az olduğunu biliyorum; yine de sözüme uydun, adımı yadsımadın.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder