2 Nisan 2023 Pazar

Göğüs hastalıkları ve şifası Kur'an

Kibir, Korku, Kin ( Garez ), Vesvese her türlü hata, suç ve günahın kaynak kodlarını temsil eden hastalık niteliğindeki, düşük frekanslı olgulardır. Bu olguların her biri bir diğerinin sebebi ve sonucu niteliğindedir. İnsanın tekâmül edebilmesi, onu ruh hastası / kalp hastası / göğüs hastası yapan bu olguları "göğsünden / kalbinden" atmasına bağlıdır.  

"Sadr" ( Göğüs ) kelimesi Kur'an'da "Kalb" ( Kalp ) kelimesiyle anlam ilintili olarak tezahür etmekte ve bir "frekans merkezi" olarak tasvir edilmektedir. Negatif frekanslardan yani ruh hastalıklarından temizlenmiş, arınmış olan göğüsler / kalpler* tekâmülde ileri derecelere nail olmaktadırlar.

* Kalp, Ruh'un kaba madde planındaki temsilidir.

Düşük frekanslı olguların göğüsteki / kalpteki tezahüründen bahseden ayetler şöyledir.

2/10 Fİ KULUBİHİM MERADUN fe zadehumullahu merada ve lehum azabun elimun bima kanu yekzibun

( KALPLERİNDE HASTALIK VARDIR. Böylece Allah onlara hastalığı artırır ve yalanlamış olduklarından dolayı elim azap onlaradır. )

7/43 Ve neza'na ma fi SUDURİHİM min ĞİLLİN .....

( Ve GÖGÜSLERİNDE KİNDEN, GAREZDEN ne varsa zayi ederiz. ... )

15/47 Ve NEZA'NA MA Fİ SUDURİHİM MİN ĞİLLİN ihvanen ala sururin mutekabilin

( Ve GÖĞÜSLERİNDE KİNDEN, GAREZDEN NE VARSA ÇIKARIR ATARIZ. Kardeşçe karşılıklı koltuklar üzerindedirler. )

40/56 İnnellezine yucadilune fi ayatillahi bi ğayri sultanin etahum in Fİ SUDURİHİM ILLA KİBRUN MA HUM Bİ BALİGİYH festeiz billah innehu huves semiul besir

( Kesinlikle o Allah’ın ayetleri hakkında delilsizce mücadele edenler, onların GÖĞÜSLERİNE KESİNLİKLE  ERİŞEMEYECEKLERİ KİBİR YETER. O halde Allah’a  sığın. Kesinlikle O, O duyandır, görendir. )

59/13 Le entum eşeddu REHBETEN Fİ SUDURİHİM fi sudurihim min allahi zalike bi ennehum kavmun la yefkahun

( Sizler, onların GÖĞÜSLERİNDE KORKU olarak Allah’tan daha şiddetlisiniz. Bu kesinlikle onların anlamayan kavim olmalarındandır. )

3/118 Ya eyyuhellezine amenu la tettehizu bitaneten min dunikum la ye'lunekum habala veddu ma anittum kad bedetil bağdau min efvahihim ve MA TUHFİ SUDURUHUM EKBER kad beyyenna lekumul ayati in kuntum ta'kilun

( Ey o inananlar, sizin dışınızdakilerden sırdaş edinmeyin. Sizden sıkıntıyı, düzensizliği eksik etmezler. O sizi meşakkatle helak edeni severler, arzularlar. Ağızlarından kin, öfke, çirkinlik ortaya açığa çıkar. O GÖĞÜSLERİNİN GİZLEDİĞİ İSE DAHA BÜYÜKTÜR. Eğer sizler akıl etmekteyseniz, sizlere ayetleri açıkladık. )

Nas suresinin son ayetlerinde "Göğüsteki vesvese" ifadesi yer almaktadır. Bu ifade "paranoya sendromu" olarak da temsil edilebilir.

114/4 Min şerril vesvasil hannas

( Sinsi vesvesecinin kötülüğünden, )

114/5 Ellezi YUVESVISU Fİ SUDURİN NAS

( O İNSANLARIN GÖĞÜSLERİNE VESVESE VEREN, )

114/6 Minel cinneti ven nas

( “Cinlerden ve insanlardan ." )

Göğüslerin özünü bilen Allahu Teala'nın göğüslere şifa vermesinden, kalpleri temizlemesinden ve Kur'an'ı bu noktada vesile kılmasından bahsedilen ayetler ise şöyledir.

5/41 .... fe len temlike lehu minellahi şey'a ulaikellezine LEM YURİDİLLAHU EN YUTAHHİRA KULUBEHUM ....

( .... Allah kimi fitnelemek isterse, sen ona Allah’tan hiçbir şeye malik olamazsın, hükmedemezsin. İşte onlar, Allah onların KALPLERİNİ TEMİZLEMEK İSTEMEZ. .... )

6/125 Fe men yuridillahu en yehdiyehu YEŞRAH SADRAHU LİL İSLAM islam ve men yurid en yudillehu YEC'AL SADRAHU DAYYİKAN haracen ke ennema yessa'adu fis sema' kezalike yec'alullahur ricse alellezine la yu'minun

( Allah kimi yönlendirmeyi isterse, onun GÖĞSÜNÜ TESLİMİYETE AÇAR. Kimi saptırmayı isterse, sanki kesinlikle o göğe yükseliyormuş gibi GÖĞSÜNÜ DAR VE SIKINTILI YAPAR. Allah, inanmayanların üzerine işte böyle pislik, azab getirir. )

3/154 ..... ve Lİ YEBTELİYALLAHU MA Fİ SUDURİKUM ve Lİ YUMEHHİSA MA Fİ KULUBİKUM VALLAHU ALİMUN Bİ ZATİS SUDUR

( .... Allah o GÖĞÜSLERİNİZİN İÇİNDE OLANI SINAMAK ve o KALPLERİNİZİN İÇİNDE OLANI TEMİZLEMEK için yaptı. ALLAH GÖĞÜSLERİN ÖZÜNÜ BİLENDİR. )

10/57 Ya eyyuhen nasu kad caetkum mev'izatun min rabbikum ve ŞİFAUN Lİ MA FİS SUDURİ ve huden ve rahmetun lil mu'minin

( Ey insanlar size Rab’binizden öğüt ve o GÖĞÜSLERİN İÇİNDEKİ İÇİN ŞİFA, yönlendirme ve inananlar için rahmet geldi. )

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder