5 Nisan 2023 Çarşamba

Sümerlerin şirk uygarlığı

Etnologlar tarafından uygarlığın başlangıcı addedilen Sümerlerin, Anunnaki ismini verdikleri cinleri* ilahlar addederek onlara kulluk ettikleri, dünyevi, maddi ve nefsani menfaatler için onlar adına satanik ritüeller düzenledikleri, onlardan bilgi aldıkları ve faydalandıkları Muazzez İlmiye Çığ'ın 1995 yılında yazdığı "Kur'an İncil ve Tevrat'ın Sümerlerdeki Kökeni" isimli kitaptaki şu bölümde net olarak tanımlanmaktadır.

* Pozitif frekanslı vazifeli süptil varlık olan melekler veya negatif frekanslı süptil varlık olan cin şeytanları

"SÜMER DİNİ ÇOKTANRILI BİR DİNDİ. Dünyada, evrende, doğada görülen, hissedilen her nesnenin bir Tanrısı vardı. TANRILAR İNSAN GÖRÜNÜMÜNDE, FAKAT İNSANÜSTÜ GÜÇLERİ OLAN ÖLÜMSÜZ VARLIKLARDI. İnsanlar gibi, onların da çocukları ve eşlerinden oluşan aileleri bulunuyordu. Bu aileler kral gibi bir BAŞTANRI altında toplanmışlardı. TANRILAR DA İNSANLAR GİBİ SEVER, ÜZÜLÜR, KIZAR, KISKANIR, KAVGA EDER, KÖTÜLÜK YAPAR, HASTALANIR HATTA YARALANABİLİRLERDİ. Yer, Gök, Hava, Su Tanrılan yaratıcı, diğerleri yönetici ve koruyucu Tanrılardı. Her şehrin bir koruyucu Tanrısı vardı. O Tanrı, şehrinin iyi yaşam sürmesinden sorumlu idi. Onun gücü, şehrinin iyi veya fena olduğuna göre değişirdi. Bunlara aynı zamanda diğer şehirlerde de tapılırdı. Bu şehir Tanrıları, evrenin yönetimini aralarında bölüşmüşlerdi. Tanrılara ait listelerde 1500 kadar Tanrı adı bulunması, Sumerlilerin ne kadar çok Tanrı yarattığını göstermektedir. .......

Sümerliler, bu TANRILAR DÜNYASI üzerine pek çok efsane geliştirmişler; şiirler yazmış, ilahiler bestelemiş, törenler düzenlemiş ve bütün bunlan yazıya geçirerek zamanımıza kadar ulaşmasını sağlamışlardır. Onların kurdukları çokTanrılı din, yavaş yavaş tek tanrıya dönüşerek, bugünkü dinlerin temelini oluşturmuştur. Fakat bu arada diğer TANRILAR DA TAMAMIYLA YOK OLMAYARAK BU DİNLERDE MELEKLER, ŞEYTANLAR, CİNLER OLARAK VARLIKLARINI KORUMAKTADIR."

Kur'an İncil ve Tevrat'ın Sümerlerdeki Kökeni - 1995

Kayıtlı tarihin başlangıcı sayılan Sümer uygarlığındaki ve öncesindeki şirke ( cin ve insan şeytanlarına kulluk ) dayalı inanç sistemi yani satanizm Babil, Mısır, Roma uygarlıkları ile devam etmiş olup, halen dünyayı tahakküm altında tutan ve Illuminati, Zionists ( Siyonistler ) gibi isimlerle anılan küresel şeytanlardan müteşekkil zümrenin dini durumundadır. Göstermelik uygulamalar ve algı operasyonlarıyla toplumun büyük bölümünde insanlığın iyiliği için faaliyette bulundukları algısı yaratmayı başaran bu şeytanlar zümresi, tüm operasyonlarını, kurmak istedikleri Tek Dünya Devleti'nin dininin de cinlere ve kendilerine kulluktan ( şirke dayalı satanizm ) ibaret olması hedefi doğrultusunda planlamakta ve uygulamaktadır. Bu hedef doğrultusunda her türlü teolojik, sosyolojik, psikolojik ve teknolojik metodu kullanmaktadırlar.

Dolayısıyla tıpkı bugün bazı ülkelerin olduğu gibi, Sümerlerin de kendi dönemlerinde bilimde, sanatta, toplumsal konularda, metafizik ve metapsişik alanlarda gelişmiş bir kavim izlenimi vermesi onların iyilik ve doğruluk yolunda ilerledikleri ve insanlığın hayrına faaliyetlerde bulunma niyetinde oldukları anlamına gelmemektedir. Ayrıca bilimsel konularda böylesine ilerlemiş, yüksek idrak seviyeli bir kavmin "tek yaratıcı gerçeğini" idrak edememiş olması da oldukça düşündürücüdür. Yoksa bu husus dünyevi ve nefsani ihtiraslar sebebiyle bilinçli olarak ihmal ve inkar mı edilmiştir.?! Zira her topluluğa uyarıcı resul gönderildiği Kur'an ayetinde açıkça bildirilmektedir.

35/24 İnna erselnake bil hakki beşiran ve nezira ve İN MİN UMMETİN İLLA HALA FİHA NEZİR

( Kesinlikle biz seni gerçekle müjdeci ve uyarıcı olarak gönderdik. İÇİNDE UYARICI GELİP GEÇMİŞ OLMAYAN TOPLULUK YOKTUR. )

Yunus suresinin aşağıdaki ayetinde, bugünkü küresel durumda olduğu gibi inkarcı kavmin tahakkümünden bahsedilmekte ve Allah'tan yardım istenmektedir.

10/86 Ve neccina bi rahmetike minel KAVMİL KAFIRUN

( Ve bizi rahmetinle İNKARCILAR KAVMİnden kurtar. )

Allah'ın bahşi olan nezdindeki ilim ile kibirlenen nice ileri kavimlerin helak edildikleri de ayetlerde bildirilmektedir.

28/78 Kale innema utituhu ALA İLMİN İNDİ ilmin indi e ve lem ya’lem ennellahe kad ehleke min kablihi minel kuruni MEN HUVE EŞEDDU MİNHU KUVVETEN ve ekseru cem'a ve la yus'elu an zunubihimul mucrimun

( "Kesinlikle o İNDİMDEKİ İLİM üzerine verildi." dedi. Kesinlikle Allah’ın ondan önce, KUVVET OLARAK ONDAN DAHA ŞİDDETLİ ve topluluk olarak daha çok olan nesillerden kimseleri helak ettiğini bilmez mi? Ve suçlular günahları hakkında sual edilmezler. )

Casiye suresinin aşağıdaki ayetinde de önemli mesajlar olan "İlim üzerine sapmak" ve "Heveslerini ilah edinmek" kavramları yer almaktadır.

45/23 Fe raeyte MEN İTTEHAZE ILAHEHU HEVAHU VE EDALLEHULLAHU ALA İLMİN ve hateme ala sem'ihi ve kalbihi ve ceale ala besarihi ğişaveh fe men yehdihi min ba'dillah e fe la tezekkerun

( HEVESİNİ İLAHI EDİNEN KİMSEYİ GÖRMEZ MİSİN? ALLAH ONU İLİM ÜZERİNE SAPTIRIR. Kulağının ve kalbinin üzerine mühür basar. Gözünün üzerine perde oluşturur. Artık Allah’tan sonra onu kim yönlendirebilir? O halde hatırlamaz mısınız? )

Kur'an'da çok ilah edinme yani şirk konusuna değinilen bazı ayetler ise şöyledir.

3/80 Ve LA YE'MURAKUM EN TETTEHİZUL MELAİKETE VE NEBİYYİNE ERBABA e ye'murukum bil kufri ba'de iz entum muslimun

( Ve SİZE, MELEKLERİ VE HABERCİLERİ RABLER EDİNMENİZİ EMRETMEZ. Teslim olanlar olmanızdan sonra, size inkarı mı emreder? )

23/91 Mettehazellahu min veledin ve MA KANE MEA HU MİN İLAHİN izen le zehebe kulli ilahun bima haleka ve leala ba'duhum ala ba'd subhanellahi an ma yasifun

( Allah çocuk edinmemiştir. O’NUNLA BİRLİKTE İLAH YOKTUR. Aksi halde her ilahın o yarattıklarından grubu olurdu. Bazıları bazılarına üstün gelirdi. Allah o vasfettiklerinden yücedir. )

34/41 Kalu subhaneke ente veliyyuna min dunihim bel KANU YA'BUDUNEL CİNN ekseruhum bihim mu'minun

( "Sen yücesin. Sen onlardan başka dostumuzsun. Bilakis CİNLERE KULLUK ETMEKTEYDİLER. Onların çoğunluğu onlara inanmışlardı." derler. )

17/42 Kul LEV KANE MEA HU ALİHETUN kema yekulune izen lebteğav ila zil arşi sebila

( De ki: "O dedikleri gibi, ŞAYET ONUNLA BİRLİKTE İLAHLAR OLSAYDI, o zaman arşın, tahtın sahibine yol ararlardı." )

21/22 LEV KANE FİHİMA ALİHETUN İLLELLAHU le fesedeta fe subhanellahi rabbil arşi an ma yasifun

( ŞAYET ONLARIN İÇİNDE ALLAH HARİCİNDE İLAHLAR OLSAYDI bozguna uğrarlardı. Arşın, tahtın Rab’bi Allah o vasıflandırmalarından yücedir. )

Ayrıca bkz.

https://kuranilmi.blogspot.com/2023/03/anunnaki-meselesi.html?m=1

https://kuranilmi.blogspot.com/2021/09/sumerler-siyah-kafallar.html?m=1

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder