3 Nisan 2023 Pazartesi

Time Distortion ( Zaman Bükülmesi ) ve Relativity ( Görecelik )

Time Distortion ( Zaman Bükülmesi ), frekans değisimi kaynaklı farklılaşmış bilinç hallerine sebebiyet veren hipnotik trans ( hipnoz ), manyetik trans, psikoaktif ve halüsinojenik madde tüketimi gibi etkenler neticesinde oluşan "zamanın gerçekleşenden daha yavaş veya daha hızlı aktığı algısı"na verilen isimdir.

Relativity ( Görecelik ) ise zamanın, farklı konumlardaki gözlemcilere göre farklı algılanması fenomenine / teorisine verilen isimdir.

Zaman Bükülmesi ve Görecelik kavramları Kur'an ayetlerinde bildirilmiştir.

2/259 Ev kellezi merra ala karyetin ve hiye haviyetun ala uruşiha kale enna yuhyi hazihillahu ba'de mevtiha fe ematehullahu miete amin summe beaseh KALE KEM LEBİST KALE LEBİSTU YEVMEN EV BA'DA YEVM KALE BEL LEBİSTE MİETE AMİN fenzur ila taamike ve şerabike lem yetesenneh venzur ila himarike ve li nec'aleke ayeten lin nasi venzur ilel izami keyfe nunşizuha summe neksuha lahma fe lemma tebeyyene lehu kale a'lemu ennellahe ala kulli şey'in kadir

( Veya tavanları üzerine çökmüş ıssız, boş yatan şehire o rastlayan, uğrayan gibisini. "Allah bunu ölümünden sonra nasıl diriltir?" dedi. Böylece Allah onu gerçekten yüz sene öldürdü. Sonra onu diriltti. "NE KADAR KALDIN?" DEDİ. "BİR GÜN VEYA GÜNÜN BAZISI, BİR BÖLÜMÜ KADAR KALDIM." DEDİ. "BİLAKİS GERÇEKTEN YÜZ SENE KALDIN. Yemeğine ve içeceğine bak, bozulmamış. Eşeğine bak. Seni insanlar için ayet kılmak için. Kemiklere bak. Nasıl üst üste inşa ediyoruz. Sonra ona et giydiriyoruz." Böylece ona açıklandığında, "Kesinlikle Allah'ın her şeye gücü yeten olduğunu biliyorum." dedi. )

17/52 Yevme yed'ukum fe testecibune bi hamdihi ve TEZUNNUNE İN LEBİSTUM İLLA KALİLA

( O sizi çağırdığı gün, O' nu övgüsü ile kabul etmek istersiniz. ORADA ANCAK ÇOK AZ KALDIĞINIZI ZANNEDERSİNİZ. )

Ashab-i Kehf'in, bulundukları mağarada frekans yükselmesi sonucunda transa geçerek farklı bilinç seviyesine erişmelerinden ve bu vesileyle kendilerine üst planlardan bilgi aktarımı yapıldığından bahsedilen ayette de "Zaman Bükümü" fenomenine işaret edilmektedir. 

18/19 Ve kezalike beasnahum li yetesaelu beynehum kale kailun minhum KEM LEBİSTUM KALU LEBİSNA YEVMEN EV BA'DA YEVM KALU RABBUKUM A'LEMU BİMA LEBİSTUM feb'asu ehadekum bi verikikum hazihi ilel medineti fel yenzur eyyuha ezka taamen fel ye'tikum bi rizkin minhu vel yetelattaf ve la yuş'iranne bikum ehada

( Ve işte onları aralarında sual etmeleri için böyle dirilttik. Onlardan sözcü "NE KADAR KALDINIZ?" DEDİ. "BİR GÜN VEYA GÜNÜN BAZISI, BİR BÖLÜMÜ KADAR KALDIK." DEDİLER. "NE KADAR KALDIĞINIZI RAB'BİNİZ BİLİR. O halde birinizi bu gümüşünüz ile şehire gönderin de yiyecek olarak onların hangisi en temiz baksın. Böylece size ondan rızıkları getirsin ve nazik, dikkatli olsun, sizi kimseye farkettirmesin, sezdirmesin." dedi. )

20/104 Nahnu a'lemu bima yekulune iz yekulu emseluhum tarikaten İN LEBİSTUM İLLA YEVMA

( Biz o söylediklerini biliriz. Zamanında, onların yolca örnek olanları "KESİNLİKLE ANCAK BİR GÜN KALDINIZ." diyorlardı. )

22/47 Ve yesta'ciluneke bil azabi ve len yuhlifellahu va'deh ve İNNE YEVMEN İNDE RABBİKE KE ELFİ SENETİN MİN MA TEUDDUN

( Ve azabı senden acele isterler. Allah vaadine ihtilaf etmez. KESİNLİKLE RAB'BİNİN İNDİNDE BİR GÜN, O SİZİN SAYDIKLARINIZDAN BİN SENE GİBİDİR. ) 

Mu'minun suresinin 112. ayetinde, ayetlerde yer alan ve çok geniş anlam kapsamı olan "Mel hayated dunya illa gurur" ( Dünya hayatı aldatma haricindeki değildir ) cümlesi, "Zaman Bükülmesi" kavramı vasıtasıyla teyid edilmekte ve dünya hayatının gerçeklikten uzak hipnotik bir algıdan, ilüzyondan ibaret olduğu dolaylı olarak bildirilmektedir.

23/112 Kale KEM LEBİSTUM FİL ERDİ ADEDE SİNİN 

( “YERDE SENE ADEDİ İLE NE KADAR KALDINIZ?” dedi. )

23/113 Kalu LEBİSNA YEVMEN EV BA'DA YEVMİN fes'elil addin

( "BİR GÜN VEYA GÜNÜN BAZISI, BİR BÖLÜMÜ KADAR KALDIK. O halde, sayanlara sual et." dediler. )

23/114 Kale İN LEBİSTUM İLLA KALİLEN lev ennekum kuntum ta'lemun

( "KESİNLİKLE ANCAK ÇOK AZ KALDINIZ. Şayet kesinlikle siz bilmiş olsaydınız." dedi. )

Mearic ( Yükselecek yerler ) suresinin 4. ayetinde de üst süptil planlar ile kaba madde planı dünya arasındaki zaman algısı farklılığına işaret edilmektedir.

70/4 Ta'rucul melaiketu ver ruhu ileyhi fi yevmin kane mikdaruhu hamsine elfe senet

( Melekler ve ruh, miktarı ellibin sene olan bir günde O’na yükselirler. )

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder