12 Nisan 2023 Çarşamba

Akrepler, Çekirgeler ve Akrep Halkı

Çok anlamlı özelliğe sahip Kur'an ayetlerindeki bir çok kelime kendi öz anlamları dışında muteşabih anlamlar da içermektedir. Bunlara bir örnek de ayetlerde geçen hayvan isimleridir. Bu isimler aynı zamanda üst süptil planlardaki varlıkların kaba madde algısıyla yapılan tasvirleridir. Zira kaba madde planı, üst süptil planların düşey projeksiyonu niteliğindedir. 

Astrolojik Zodiac'taki takımyıldız isimleri, şekilleri itibarıyla da oradaki varlıkları tasvir etmektedir.

Göbeklitepe gibi ören yerlerindeki "hayvan figürleri" de farklı nitelik ve işlevlere sahip üst süptil plan varlıklarının, insan algısıyla yapılmış tasvirleri niteliğindedir. 

"Kurbağa Prens" masalındaki prense dönüşen kurbağa ve diğer hikayelerdeki "dönüşme" temaları konuyla ilintilidir.

Kur'an ayetlerinde geçen bazı muteşabih hayvan isimleri şöyledir.

7/133 Fe erselna aleyhimut tufane vel CERADE vel KUMMELE ved DAFADİA ved deme ayatin mufessalatin festekberu ve kanu kavmen mucrimin

( Ayrıntılı ayetler olarak üzerlerine tufan, ÇEKİRGE, HAŞERELER, KURBAĞALAR ve kan gönderdik de kibirlendiler ve suçlular kavmi oldular. )

54/7 Huşşean ebsarihum YAHRUCUNE MİNEL ECDASİ ke ennehum CERADUN MUNTEŞİR

( Gözleri dehşet, korku içinde MEZARLARINDAN ÇIKARLAR. Kesinlikle onlar YAYILAN ÇEKİRGELER GİBİYDİLER. )

Renkarnasyonun sembolize edildiği yukarıdaki ayette halde hale geçiş / boyutlar arası geçiş de ifade edilmektedir.

5/60 Kul hel unebbiukum bi şerrin min zalike mesubeten indellah men leanehullahu ve ğadibe aleyhi ve CEALE MİNHUMUL KİRADATE VEL HANAZİRA VE ABEDET TAĞUT ulaike şerrun mekanen ve edallu an sevais sebil

( De ki: "Allah’ın indinde musibet olarak bunlardan daha kötüsünü size haber vereyim mi? Allah’ın  lanetlediği ve üzerine öfke eylediği ve ONLARDAN MAYMUNLAR, DOMUZLAR VE AZGINA KULLUK EDENLER OLUŞTURDUĞU kimseler, işte bunlar mekan olarak daha kötüdürler. Düz yoldan daha da sapmışlardır."  )

Tevrat'ın ve İncil'in aşağıdaki ayetlerinde "Akrep" ve "Çekirge" isimleriyle tasvir ve teşbih edilmiş varlıklardan bahsedilmektedir.

4 Numbers 34-4 AKREP GEÇİDİ'nin güneyinden Zin'e geçip Kadeş-Barnea'nın güneyine dek uzanacak. Oradan Hasar-Addar'a ve Asmon'a,

"Akrep Geçidi" ifadesinin ilk kez geçtiği ayetin numarasının nümerolojik değeri, halden hale geçişin ve boyutlar arası geçiş portalının sembolü olan 11 sayısını vernektedir. ( 3+4+4 = 11 )

Akrebin 11 dış anatomik bileşeni bulunmaktadır.

66 Revelations 9-3 Dumanın içinden yeryüzüne ÇEKİRGELER yağdı. Bunlara yeryüzündeki AKREPLERİN gücüne benzer bir güç verilmişti.

Gılgamış Destanı'nda, Akrep Halkı'nın Maşu dağlarında güneş tanrısı Şamaş'ın KAPILARI DIŞINDA durdukları ve KARANLIKLAR ÜLKESİ olan Kurnugi'ye GİRİŞ SAĞLADIKLARI yazılıdır. Yazıtlara göre AKREP İNSANLAR, Şamaş her gün seyahat ederken KAPILARI ONUN İÇİN AÇAR ve geceleri yeraltı dünyasına geri döndükten sonra KAPILARI KAPATIR. Ayrıca yolcuları, görevlerinin ötesinde kalan tehlikeye karşı uyarırlar. Başları göğe kadar uzanır, "dehşetleri korkunçtur", "bakışları ölümdür." Utnapiştim'e giden Gılgamış ile yolunun üzerinde tanışırlar ve Iškār Gilgāmeš, IX. tablet, 47-81. dizelerde anlatıldığına göre AKREP HALKI, GEÇİDİN GİRİŞİNİ KORUMAKTADIR.


Akrep İnsanlar figürü

Tevrat'ın Ezekiel bölümünde Rab'be isyan eden bir halk "Akrepler" olarak tasvir edilmektedir.

26 Ezekiel 2-3 Bana, "Ey insanoğlu, seni İSRAİL HALKINA, bana başkaldıran O ASİ ULUSA gönderiyorum" dedi, "ONLAR VE ATALARI bugüne kadar BANA KARŞI GELDİLER.

26 Ezekiel 2-4 BU HALK DİKBAŞLI VE İNATÇIDIR. Seni onlara gönderiyorum. Onlara, 'Egemen RAB şöyle diyor diyeceksin.

26 Ezekiel 2-5 Bu ASİ HALK seni ister dinlesin, ister dinlemesin, yine de aralarında bir peygamber olduğunu bilecektir.

26 Ezekiel 2-6 Sen, ey insanoğlu, onlardan ve sözlerinden korkma! Çevrende çalılar, dikenler olsa, AKREPLER ARASINDA YAŞASAN BİLE korkma. ASİ BİR HALK olsalar bile, onların söyleyeceklerinden korkma, onlar yüzünden yılgınlığa düşme.

26 Ezekiel 2-7 Seni ister dinlesinler, ister dinlemesinler, onlara sözlerimi söyleyeceksin. Çünkü ONLAR ASİ BİR HALKTIR.

İncil'in Luke bölümünde de Rab'be isyan eden negatif frekanslı süptil varlıklar ( cinler ) ve onlara tabi olan insanlar "Yılan" ve "Akrep" kelimeleriyle tasvir edilmektedir.

42 Luke 10-19 Ben size, YILANLARI ve AKREPLERİ ayak altında ezmek ve düşmanın bütün gücünü alt etmek için yetki verdim. Hiçbir şey size zarar vermeyecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder