4 Mart 2020 Çarşamba

İstiklâl Marşı'ndaki mesaj

12 Mart 1921 tarihinde kabul edilen İstiklal Marşı'nın ilk mısraları hem derin mesaj hem de nümerik ve semantik uyum  arzetmektedir..

KORKMA, (1) sönmez (2) bu (3) şafaklarda (4) yüzen (5) al (6) sancak (7);
Sönmeden (1) yurdumun (2) üstünde (3) tüten (4) en (5) son (6) ocak (7).
O benim milletimin yıldızıdır, parlayacak;
O benimdir, o benim milletimindir ancak.

Çatma, kurban olayım, çehreni ey nazlı hilal!
Kahraman ırkıma bir gül! Ne bu şiddet, bu celal?
Sana olmaz dökülen kanlarımız sonra helal...
Hakkıdır, hakk'a tapan, milletimin istiklal!

Marşın ilk kelimesi "KORKMA" emri olup, inananların hiçbir zorluk ve tehdit karşısında korkuya kapılmamaları gerektiği ifade edilmektedir. 2020 yılıyla birlikte gelen deprem, salgın, savaş gibi unsurlar bu yıla ve 20/20 kodlu ayete dikkat çekmekte gibidir.

Kur'an'ın 20. suresi olan Taha suresinin 20. ve 21. ayetleri bu bağlamda ilginç bir nümeroloji sergilemektedir. 20/20 kodlu ayette "Hayyetün tes'a" ( Koşan / Çabalayan Yılan ) ifadesi yer almaktadır. Bu ifade ve ayetin kodu, 2020 yılı ve bu yıl gündeme gelen olumsuzluklara işaret eder gibidir.

20/20 - Fe elkaha fe iza hiye HAYYETÜN TES'A ( Böylece onu bıraktı da o zaman o KOŞAN YILAN oldu. )

Surenin 21. ayetinde ise "La Tehaf" ( Korkma ) mesajıyla, şeytanların sadece kendilerine şerri olacağı ve onlardan korkulmaması gerektiği bildirilmektedir. Zira şeytanlar, zihin kontrolü ve "korku" unsurunu kullanmak suretiyle insanları zayıf ve savunmasız hale getirmeye çalışmaktadır. Oysa ki ilim sahibi inananlar şeytanların tüm yapabileceklerinin, sadece kendilerine zarar verecek olan zayıf tuzaklar* kurmaktan ibaret olduğunu bilmektedirler.

( * 4/76 - Ellezine amenu yükatilune fı sebılillah vellezine keferu yükatilune fı sebılit tağuti fe katilu evliyaeş şeytan inne keydeş şeytani kane daıyfa
( O inananlar Allah yolunda savaşırlar ve o inkar edenler azgının yolunda savaşırlar. O halde şeytanın dostlarıyla savaşın. Şeytanın tuzağı kesinlikle zayıftır. ) )

20/21 - Kale huzha ve LA TEHAF se nüıydüha sıratehel ula ( "Onu yakala ve KORKMA. Onu ilk önceki haline döndüreceğiz." dedi. )

Al'i İmran suresinin 175. ayetinde, şeytanların korkutma tuzaklarından ve Allah'tan başka hiçbir şeyden korkulmaması gerektiğinden bahsedilir.

3/175 - İnnema zalikümüş şeytanü yühavvifü evliyaehu fe LA TEHAFuhüm ve hafuni in küntüm mü'minın
( Kesinlikle bu size şeytandır. Dostlarını korkutur. O halde, eğer inananlar iseniz, onlardan KORKMAYIN da benden korkun. )

İstiklâl Marşı'nın ilk İKİ mısrası YEDİ kelimeden oluşmaktadır. ( Ve ilk kıtada 25 kelime bulunmaktadır. ( 2+5 = 7 ) ) 

Fatiha suresinin ilk İKİ ayeti de YEDİ kelimeden oluşmaktadır. Ve Fatiha kelimesi "Açılış, Anahtar" anlamına gelmekte olup, Allah'ın isminin zikriyle doğru yola ve selamete yönlendiren tekamül kapılarının açılacağı derin mesaj olarak verilmektedir.

1/1 - Bi (1) ismi (2) allahi (3) er (4) rahman (5) ir (6) rahim (7) ( Şefkatli, merhametli Allah'ın ismi ile, )

1/2 - El (1) hamdu (2) li (3) allahi (4) rabbi (5) el (6) alemin (7) ( Övgü alemlerin Rab’bi Allah içindir. )

İstiklal Marşının marş olarak okunan ilk İKİ kıtasında da 52 ( 5+2 = 7 ) yani nümerolojik olarak YEDİ kelime bulunmaktadır. 

Bu durum yaratılıştaki döngünün ve düalitenin sembollerinden biri olan "İkili Yedi"** kavramına dikkat çekmektedir. 

** 15/87 - Ve lekad ateynake seb'an minel mesanı vel kur'anel azım
( Ve biz sana ikililerden yediyi ve büyük Kur'an' ı verdik. )

Kur'an'da "İkili Yedi" kavramı sadece 15/87 kodlu ayette geçmekte olup, ayetin kodunun nümerolojik değeri "21" sayısını vermektedir. İstiklal Marşının 19"21" yılında kabul edilmesi bu noktada bir uyum arzetmektedir.

Ayrıca İstiklal Marşının 4. kıtasının 3. mısrasında ( 4+3 = "7" ) İKİNCİ kez "Korkma" kelimesi geçmektedir.

"Ulusun, KORKMA! Nasıl böyle bir imanı boğar," 

İstiklal Marşı'nda "Korkma" ifadesinin geçtiği İKİ mısra bulunmakta ve bu İKİ mısra da YEDİ kelimeden oluşmaktadır. Yine "İkili Yedi" kavramı tezahür etmektedir.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder