14 Mart 2020 Cumartesi

Tuba ve Tıb

"Tuba" kelimesi "Tıb" ( İyi, Hoş, Güzel ) kökünden gelmekte ve "İyilik, Hoşluk, Güzellik" anlamını içermektedir.

"İyileştirme, İyileştirme hali / yeri" anlamında ki "Tıbbiye" kelimesi ve "İyileştiren, Hoş Kılan" anlamındaki "Tabib" kelimesi de "Tıb" kökünden gelmektedir. 

Ra'd suresinin 11 kelimeden oluşan 29. ( 2+9 = 11 ) ayetinde, "Tuba" ( Hoşluk ) kelimesi kullanılmak suretiyle inananların ve iyilik yapanların "İyi ve Hoş" olacakları bildirilmekte ve yine 11 sayısına dikkat çekilmektedir. Zira iyileşme hali, mevcut halden yeni bir hale geçiş anlamına gelmekte olup, 11 sayısı da farklı boyuta, hale geçişin, geçiş portalının sembolüdür.

13/"29" - Ellezine (1) amenu (2) ve (3) amilu (4) es (5) salihati (6) TUBA (7) lehüm (8) ve (9) husnü (10) meab (11)

( O inananlar ve iyilikler yapanlar. Onlara hoşluk, iyilik ve güzel dönülecek yer vardır. )

Ayrıca Zümer suresinin 73. ayetindeki "TIBtüm" ( Hoşsunuz, İyisiniz ) ifadesi, kaba madde aleminden yarı süptil alem olan cennete geçiş liyakatine erişmiş olanların kaba madde alemi olan dünyanın kötülüklerinden kurtulmuş, "iyileşmiş ve hoş olmuş hallerini" nitelemek için kullanılmıştır.

39/73 - Vesıkallezınettekav rabbehüm ilel cenneti zümera hatta iza cauha ve fütihat ebvabüha ve kale lehüm hazenetüha selamün aleyküm TIBtüm fedhuluha halidın

( Ve o Rab’lerinden sakınanlar, bölükler halinde cennete sevkedilirler. Nihayet oraya vardıklarında kapıları açılır. Onun toplayıcı bekçileri onlara "Selam üzerinize. HOŞSUNUZ / İYİSİNİZ. Haydi ebediler olarak oraya girin." derler.

Tıbbın sembolü olan birbirlerine sarılmış "İki Yılan" figürü de okült açıdan çift sarmallı DNA'yı ve iyileşerek farklı hale geçmeyi sembolize etmektedir. ( İki Yılan, 11 sayısını da çağrıştırmaktadır. ) Ayrıca bu figür, Adem'in ve eşinin yaklaştıkları yasak "Ağacın"  yani cinlerin soyağacının sembolüdür. İlk insan Adem ve eşi cinlerle "CİNsel" ilişkiye girmek suretiyle insan soyunun saflığını bozmuşlar, hibrid bir neslin oluşmuna sebebiyet vermişler ve bu nedenle cennetten çıkarılmışlardır. İnsanın beyninde nefsaniyet jeneratörü olarak işlev gören Reptilian Complex organının bulunmasının sebebi de budur. ( "GENetics", "GENesis", "GEN" kelimelerinin kökünde "Cin "kelimesi bulunmaktadır. "Görünmeyen, Örtülü olan" anlamına gelen "Cin" kelimesi "Cennet", "Cenin" kelimelerin kökünde de bulunmaktadır. )


Bugünün ( 14 Mart ) "Tıb Bayramı" olması vesilesiyle tüm tabiblere selamlarımızı sunarız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder