11 Mart 2020 Çarşamba

Menorah = Minare ; Kundalini = Kandil

Okült ezoterik bir sembol olup aynı zamanda İsrail Devleti'nin de amblemi olan "Yedi Kollu Şamdan"'ın ismi olan "Menorah" kelimesi esas itibarıyla Arapça'daki "Menare / Minare" kelimesidir. Menorah esas itibarıyla yedi ruhsal frekans seviyesini, yedi tekamül seviyesini, yedi göksel katmanı ve Hz. Musa’nın gördüğü çalıdaki ateşi sembolize etmektedir.

                                                           

Menorah = Minare / Menare* = Alamet, İşaret, KANDİL, ATEŞLİK 

* Me+Nare ( -lik + Ateş )

"Kandil" kelimesi ise İngilizce'de "Candle", Fransızca'da "Chandelle" olarak telafuz edilen ve "Ucunda ateş olan silindir blok, Mum, Işık Kaynağı" anlamına gelen kelimedir. İslami kültürde, ruhsal enerji frekansı yükselmesi, aydınlanma ve açılım sağladığına inanılan zaman dilimleri de “Kandil” olarak anılagelmiştir.

Hinduizm'de, insandaki 7 çakra* vasıtasıyla açığa çıkan ilahi kozmik enerjinin ismi olan "KUNDALİNİ" kelimesi de "Kandil" kelimesiyle aynı kökten yani KNDL kökünden gelmektedir. Kundalini kelimesi "Spiral, Helezon, Kıvrılarak Yükselen" anlamlarına gelmekte ve Kök Çakra'dan başlayıp, Tepe ( Taç ) Çakra'ya kadar yükselen ilahi kozmik enerjiyi tanımlamaktadır. Dolayısıyla bu kelimenin de özünde "Kandil" kelimesiyle aynı anlam bulunmaktadır. Zira özünde bir enerji kaynağı olan mum alevinin hareketi de kıvrılarak yükselen bir paterne sahiptir.

* Çakralar ; Kök ( Kuruk Sokumu ), Sakral ( Karın ), Kalp, Boğaz, Alın ( Üçüncü Göz ), Taç

Dolayısıyla "Menorah" ismindeki Yedi Kollu Şamdan'daki her mumluk bir enerji çıkış noktasını yani bir çakrayı sembolize etmektedir.

Uzun ve ucu sivri formda olan "Minarelerin" şekillerinin mum alevine benzemesi de yerden göğe yükselen veya gökten alınan enerjinin ( anten misali ) sembolizasyonu niteliğindedir. Aynı şekilde yerkürenin belirli enerji noktalarına yerleştirilmiş olan "Dikilitaşlar" / "Obeliskler" de aynı işlevi görmektedirler. 

"Kundalini" enerjisi, kıvrılarak yükselen yılan ile de sembolize edilmektedir. Aşağıdaki Kundalini sembolünde, Kundalini enerjisinin 7 çakra vasıtasıyla yükseltilmesi ve Tepe Çakra vasıtasıyla da üst boyuta geçiş tasvir edilmiştir. ( Kur'an'da yer alan "Yedi gök" kavramı farklı tekamül seviyelerini ve enerji katmanlarını tanımlamaktadır. ) 




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder