28 Mart 2020 Cumartesi

Sahne, Işık, KAMERA - Dünya, Güneş, AY ?

Bazı spiritüalist araştırnmacılar Ay'ın Vazifeli Varlıklar tarafından bir gözlem noktası olarak kullanıldığı yönünde düşüncelerini paylaşmaktadırlar. Süptil madde özelliği bulunan Vazifeli Varlıklar ( Melekler ) için belirli bir noktada bulunmanın herhangi bir anlamı olmadığı onların Allah'ın izniyle her yerde olabildikleri ve görebildikleri düşüncesi bir tarafta tutulmak kaydıyla, Ay kelimesinin Arapça karşılığı olan "Kamer" kelimesi incelendiğinde bazı düşündürücü noktalar gündeme gelmektedir.

Arapça "Kamer" kelimesi batı dillerindeki "Camera" kelimesinin kökü durumundadır. Bilindiği üzere Kamera, görüntü çekimi ( kaydı ) yapmaya yarayan bir cihazdır.

Film çekimi için yani görüntü kaydı için gerekli olanların Sahne, Işık ve Kamera olduğu düşünüldüğünde Dünya, Güneş ve Ay* kavramları da ayrı bir anlam kazanmaktadır. zira bu teşbih çerçevesinde Güneşin ışık verdiği sahne olan Dünya'nın bir kamera olan Ay ile gözlendiği sonucu çıkabilmektedir. Ay kelimesinin Arapçası bu nedenle mi "Kamer" kelimesidir?

Ayrıca neden "Film ÇEKİMİ", "Kamera ÇEKİMİ / Kameraya ÇEKMEK" gibi ifadeler kullanılmaktadır? "Çekmek" fiili "Ay'ın ÇEKİM" gücüne mi işaret etmektedir?

Bu bölüm sadece tespit ve soru içermektedir.:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder