Bilindiği üzere 9 sayısının sembolik anlamlarından biri de, yaratılışın ve yaratılıştaki düalitenin pozitif yönünün sembolü olan 6 sayısının tersi olmasıdır. 11 sayısı ise farklı boyuta geçiş portalının, yeni döngü başlangıcının, düalitenin ve açılışın sembolüdür. 9 ve 11 sayılarının yanyana yani 9/11 ( 9+1+1 = 11 ) olarak kullanılması negatif enerji frekanslarına kapı açma anlamını içermektedir. ( 6 ve 11 sayısı yanyana kullanıldığında ise ortaya çıkan 8 sayısı, 11 sayısıyla aynı okült ezoterik anlamları ve ayrıca sonsuz döngü anlamını temsil etmektedir. ) 9 sayısı ayrıca sergilediği matematiksel fenomenden dolayı "Magical Number" ( Sihirli Sayı ) olarak da anılır. ( Bkz. "Sihirli 9 Sayısı" başlıklı bölüm )
Kur'an'da 9 sayısının negatif enerji frekansı kavramı ile ilintili misallerde geçtiği görülmektedir.
17/101 - Ve lekad ateyna musa tis'a ayatin beyyinatin fes'el benı israıle iz caehüm fe kale lehu fir'avnü innı le ezunnüke ya musa meshura
( Ve Musa' ya delil olarak dokuz ayeti* verdik. O halde İsrailoğulları' na sual et. Zamanında onlara geldi de Firavun ona "Kesinlikle ben zannederim ki sen ey Musa, sihirlenmişsin." dedi. )
* Dokuz ayetin; Ejderhaya Dönüşen Asa, Hz. Musa'nın Koynuna Sokup Beyaz Olarak Çıkardığı Eli, Hz. Musa'nın Asasıyla Sihirbazların Sihirlerini Bozması, Kıtlık Yılları ve Verimin Azalması, Tufan, Çekirge, Haşereler, Kurbağa, Kan olduğu bilinir.
27/12 - Ve edhıl yedeke fı ceybike tahruc beydae min ğayri suin fı tis'ı ayatin ila fir'avne ve kavmih innehüm kanu kavmen fasikın
( Ve elini koynuna sok. Firavun' a ve kavmine yönelik dokuz ayetin içinde olarak kusursuz beyaz olarak çıkacaktır. Kesinlikle onlar günahkarlar kavmi oldular. )
27/48 - Ve kane fil medıneti tis'atü rahtın yüfsidune fil erdı ve la yuslihun
( Ve şehirin içinde, yerde bozgun yapan ve iyileştirmeyen, iyileşmeyen dokuz çete vardı. )
Kur'an'daki Cinn suresinin 72. sure olması ve bu surenin ilk ayetindeki nümerolojik durum dikkat çekmektedir.
72/1 - Kul (1) uhıye (2) iley (3) ye (4) enne (5) hü (6) esteme'a (7) neferun (8) min (9) el (10) CİNNİ(11) fe (12) kalu (13) in (14) na (15) semi'na (16) kur'anen (17) aceben (18)
( De ki: “Bana kesinlikle cinlerden askerlerin dinleyip de "Kesinlikle biz acayip Kur'an duyduk." dedikleri vahyedildi." )
- Cinn suresinin numarası 72'dir. ( 7+2 = 9 ) ( 72 sayısı, düalitenin sembolü olan "İkili Yedi"* kavramı açısından önemlidir. Zira Kur'an'da Cinn kelimesinin ilk kez geçtiği ayet 6/100 ( 6+1+0+0 = 7 ) kodlu ayet olup, bu ayetteki Cinn kelimesi 7. kelimedir. )
* "İkili Yedi" kavramı Kur'an'da "Seb'an minel mesani" olarak yer alır.
15/87 - Ve lekad ateynake seb'an minel mesanı vel kur'anel azım ( Ve biz sana ikililerden yedi taneyi ve büyük Kur'an' ı verdik. )
* "İkili Yedi" kavramı Kur'an'da "Seb'an minel mesani" olarak yer alır.
15/87 - Ve lekad ateynake seb'an minel mesanı vel kur'anel azım ( Ve biz sana ikililerden yedi taneyi ve büyük Kur'an' ı verdik. )
6/100 - Ve (1) cealu (2) li (3) allahi (4) şüraka (5) el (6) CİNNE (7) ve halekahüm ve haraku lehu benıne ve benatin bi ğayri ılm sübhanehu ve teala an ma yesıfun
( Ve Allah için cinleri ortaklar kıldılar. Halbuki onları yarattı. İlimsizce O’na oğullar, kızlar uydurdular. O yücedir ve o vasfettiklerinin üzerindedir. )
- Ayetteki Cinn kelimesi 11. kelimedir.
- Ayette 18 kelime bulunmaktadır. ( 1+8 = 9 )
- Ayetteki Cinn kelimesinin sıra numarası ile ayetteki kelime adedinin toplamının nümerolojik değeri 11 sayısını vermektedir. ( 1+1+1+8 = 11 )
- Ayetin kodunun ( 72/1 ) nümerolojik değeri ( 7+2+1 = 10 ... 1+0 = 1 ) ile ayetteki Cinn kelimesinin sıra numarası yanyana 111 sayısını vermektedir. ( 111 sayısı da 11 sayısı ile aynı anlamları içeren nümerik bir semboldür. )
Dolayısıyla bu nümerolojik durumlar 9/11 sayısal ifadesinin cinler için yapılan negatif enerjili ritüelleri sembolize ettiğini teyid etmektedir.
Kur'an'da yer alan hurufu mukattanın "Kitabın
işaretleri / ayetleri" ( Ayatül kitab ) oldukları ilk kez Yunus suresinin
1. ayetinde bildirilir. ( Bilindiği üzere harf zikriyle pozitif veya negatif enerji ( büyü ) tesirleri oluşturulabilmektedir. )
10/1 - Elif (1) lam (2) ra (3) tilke
(4) ayatü (5) el (6) kitabi (7) el (8) hakım (9) ( Elif
lam ra. Bunlar hakim kitabın ayetleridir. )
Ayetin kodunun ( 10/1 ) nümerolojik değerinin
11 olması ve ayetin toplam 9 kelimeden oluşması farklı boyuta geçiş kapısının
sembolü olan 9/11 ve 11 nümerolojisine ve hurufu mukattanın bu işlevi görmekte
olduğuna dikkat çekmektedir. ( 1+1+9 = 11 ) Öte yandan "Elif Lam Ra" olarak seslendirilen harf setinin telaffuzunda 9 harf bulunmaktadır.
Ayrıca bu ayette, en önemli huruf
seti olan ve toplam 6 kere tekrarlanan "Elif Lam Ra" setinin ilki yer
almaktadır. Elif Lam Ra seti El ve Ra kelimelerini de ifade etmekte olup,
"Allah Görür" anlamını içermektedir.
A'raf suresinin 4. ayetinde de
"Ebvabüs Sema" ( Göğün Kapıları ) ifadesi Kur'an'da ilk kez geçmekte
olup, bu ayetin kodunun ( 7/40 ) nümerolojik değeri 11 olmaktadır. ( 7+4+0 = 11
)
7/40 - İnnellezine kezzebu bi
ayatina vestekberu anha la tüfettehu lehüm ebvabüs semai ve la
yedhulunel cennete hatta yelicel cemelü fı semmil hıyad ve kezalike neczil
mücrimın
( O ayetlerimizi yalanlayanlara ve
onlara kibirlenenlere, onlara göğün kapıları kesinlikle açılmaz. Deve
iğne deliğinden geçene kadar cennete giremezler. İşte suçluları böyle
karşılıklandırırız. )
Dolayısıyla bu nümerolojik durumlar 9/11 sayısal ifadesinin cinler için yapılan negatif enerjili ritüelleri sembolize ettiğini teyid etmektedir.
No comments:
Post a Comment