Çeviri

Friday, May 8, 2020

Menat

İngilizce'de "Para" anlamına gelen "Money" kelimesinin kökeni Kur'an'da yer alan ve sahte ilah / put ismi olan "Menat" kelimesidir. Ayrıca aynı kökten gelen "Mani" ( Engel ) kelimesi de "Şeytanın doğruluk yolundaki engel*" olması açısından konuyla ilintilidir. ( Kızılderililerin kullandıkları pagan ilah ismi olan "Manitu" kelimesi de "Menat" kelimesinin farklı telaffuz edilmiş halidir. )

* A'raf suresinin 16. ayetinde yer alan şeytanın söylemi "Mani" ( Engel ) kavramına açıklık getirmektedir.

7/16 - Kale fe bima ağveytenı le ak'udenne lehüm sıratakel müstekım ( "Öyleyse, beni azdırmandan dolayı, onlara karşı, senin doğru yolunun üstüne oturacağım." dedi. )

Evvelki bölümlerde incelendiği üzere para, küresel çete tarafından bir gasp ve aldatmaca aracı, pagan ilahın yani şeytanın sembolü bir put olarak ortaya çıkarılmıştır. Bugün insanlık para adı verilen bu şeytani olgunun negatif tesiri altında azp çekmektedir. ABD para birimi olan "Dollar" kelimesinin kökünde de "Dall" ( Saptırma ) kelimesi yer almakta olup, bu kelime sonuna gelen "R" eki ile "Saptıran" anlamını kazanmaktadır.

Detaylar için Bkz:



1988 yılı yapımı olan ve küresel kontrol ve zulüm sistemini özetleyen filmdeki şu sahne şeytanların telkin etmeye çalıştıkları konsepte ilişkin net mesaj vermektedir. Filmdeki ana karakter, gerçekleri gösteren gözlüğü taktığında "Dolar"'ın ( paranın ) aslında hangi mesajın telkini olduğunu farketmektedir.



Kur'an'ın Necm suresinin 19. ve 20. ayetlerinde kadim bir hata ve günah olan Teslis ( Üçleme ) kavramına, üç put ismi misaliyle vurgu yapılmaktadır. Ve son ayette "Üç" ve "Menat" kelimeleri birlikte yer almaktadır. Hatırlanacağı üzere, şeytan elinde "Üç Çatallı" mızrak figürü ile sembolize edilmektedir. Bu figür, Allah'ı inkarın yani teslisin, hem de şirkin ( O'na ortak koşma ) sembolüdür. Zira üç çatal hem üçlemeyi, hem de Allah kelimesinin Arap harfleriyle yazılışındaki "Lam Lam" harflerini sembolize etmektedir.


53/19 E fe raeytümül late vel uzza ( Artık Lat' ı ve Uzza' yı gördünüz mü? )

53/20 Ve MENAT es SALİSETEL uhra ( Ve diğer ÜÇÜNCÜ olan MENAT' ı? )

4/171 ……fe aminu billahi ve rusülih ve la tekulu SELASEH……. ( O halde, Allah' a ve O’nun resullerine inanın ve ÜÇTÜR demeyin. )

5/73 Le kad keferallezıne kalu innellahe SALİSU SELASEH …. ( O "Kesinlikle Allah, ÜÇÜN ÜÇÜNCÜSÜDÜR." diyenler inkar etmişlerdir. )

Azerbeycan para biriminin ismi "Manat" olup, banknotun üzerinde de ilginç sembolizm bulunmaktadır.

Banknotun sağ alt tarafında 6'şar Hidrojen atomundan oluşan iki hidrokarbon zinciri yer almaktadır. Bilindiği üzere, Hidrojen madde alemi olan kainatın özündeki olgudur. Hidrojenin atom numarası ise 1'dir. Dolayısıyla ortaya 66 sayısı sembolizmi çıkmaktadır. 66 sayısı ise "Allah" kelimesinin Arapça yazılışında yer alan "Elif Lam Lam He" harflerinin Arapça alfabedeki sıra değerlerinin toplamını ifade etmektedir. Kur'an'ın Mürselad suresinin 30. ayetinde "Üç Çatallı Gölge" kavramı, inkarcılar tarafından yalanlanan bir olgu olarak ifade edilmektedir.

77/28 - Veylün yevmeizin lil mükezzibin ( Vay o gün yalanlayanlar için. )
77/29 - İntaliku ila ma küntüm bihi tükezzebun ( O yalanlamış olduğunuza gidin. )
77/30 - İntaliku ila ZILLİN ZİY SELASİ ŞU'ABİN ( ÜÇ ÇATALLI GÖLGEye gidin. )
77/31 - La zalilin ve la yuğniy minel lehebi ( Gölgelendiren değildir ve alevden koruyup fayda vermez. )
77/32 - İnneha termi bi şererin kel kasri ( Kesinlikle o saray gibi kıvılcımlar atar. )

Manat'ın sembolünün de "Ters dönmüş üçlü çatal" figürü olması ilginçtir.




No comments:

Post a Comment