29 Mayıs 2020 Cuma

Katar'daki monolitler ve 11

Çelik monolit eserleriyle tanınan Richard Serra isimli Amerikalı sanatçının Orta Doğu'daki ilk monoliti 2011 yılında Doha / Katar'da açılan, "7" isimli en yüksek monolittir. Monolite 7 isminin verilmesinin nedeni 7 çelik parçadan oluşması ve 7 sayısının ezoterik anlamı olmuştur.

Serra ayrıca 2014 yılında "4" parçadan oluşan "East-West / West-East" isimli 4 adet monoliti de Brouq / Katar'da açmıştır. Böylelikle Katar'daki monolit adedi 11'e tamamlanmıştır. İlk monolitin açılış tarihinin 20”11” olması da dikkat çekmektedir.

"East-West / West-East" konsepti, döngü sonunda kutupların yer değiştirmesi sonucunda batının doğu, doğunun batı olması fenomenine de işaret etmekte gibidir. 


                                        
"7" ismi verilmiş olan monolit Doha / Katar

                    
"East-West / West-East" ismi verilmiş olan 4 adet monolit Brouq / Katar

Bu monolitler aslında çağdaş obeliskler ( dikilitaşlar ) olarak nitelenebilirler. Antik çağlardan beri yeryüzündeki ley hatları ( enerji şebekesi ) üzerindeki belirli noktalara portal işlevi görmesi amacıyla dikilitaşlar inşa edilmekte ve kozmik frekans ( üst boyut / frekans ) iletişimi yapılmaya çalışılmaktadır.

Ayrıca Lusail'de ( Katar ) inşa edilen "Katara Towers" ( Katara Kuleleri ) veya "Crescent Tower" ( Hilal Kule )'ın sözde Katar'ın "Çift Kılıç" sembolünü temsil ettiği belirtilmektedir. Oysa esasen "Çift Yılan", "Boynuz" ve "11" sembolizmi söz konusudur.



Katara Towers / Crescent Tower



"Yüksek kule / köşk" meselesi Kur'an'da da Firavun'un, Rab'be şirk koşmak suretiyle inşa ettirdiği "Sarh" ( Yüksek köşk / Piramit ) misali ile bildirilmektedir.

28/38 - Ve kale fir'avnü ya eyyühel meleü ma alemtü leküm min ilahin ğayrı fe evkıd li ya hamanü alet tıyni fec'al lı sarhan leallı ettaliu ila ilahi musa ve inni le ezunnühu minel kazibın    
      
( Ve Firavun "Ey ileri gelenler, ben size başka ilah bilmem. Haydi bana çamurun üzerine ateş yak ey Haman. Bana yüksek köşk oluştur. Umulur ki ben Musa' nın ilahına yükselirim. Kesinlikle ben onu yalancılardan zannederim." dedi. )

Ayrıca Şuara suresinin 128. ayetinde ( 1+2+8 = 11 ) şeytanların her tepeye bina inşa ettiklerinden ve bu yolla ebedi olma arzularından bahsedilmektedir. ( Halden hale geçişin, farklı boyuta geçiş kapısının sembolü olan 11 sayısına ilişkin nümeroloji dikkat çekmektedir. )

26/128 - E tebnune bi külli riy'ın ayeten ta'besun

( Her tepeye ayet bina kurar da abesle iştigal edip eğlenir misiniz? )


26/129 - Ve tettehızune mesanıa lealleküm tahlüdun

( Ve ebedi olacağınızı umarak sağlam yapı mı edinirsiniz? )

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder