17 Mart 2023 Cuma

AltıGEN Yıldız Geçidi, Yaratılış ve Bal Arısı

Düaliteyi oluşturan iki zıt nitelikli olgunun kesişimi bir "Geçit" ( Gate ) yani bir "halden hale geçiş anı, aşaması, kapısı" teşkil etmektedir.

Davud Yıldızı'nda düaliteyi temsil eden ters yönlü iki üçgenin kesişimi ile oluşan "Altıgen" de bu nedenle "Geçit" ( Gate ) olarak anılmaktadır. ( Star Gate ( Yıldız Geçidi / Yıldız Kapısı ) kavramı da konuyla doğrudan ilintilidir. )

Davud Yıldızı ve G harfi


İsrail kulübü olan Maccabi Tel Aviv'in logosunda ve tezahürat afişinde Davud Yıldızı ve Gate ( Geçit, Kapı ) yazısı bulunmaktadır.

AltıGENdeki "6 KEN+AR", "6 GÜNde / KÛNde" yaratılışı yani "yokluktan varlığa geçiş aşamasını - kapısı"nı simgelemektedir.

Aşağıda "KN / GN" kökünden türemiş olan ve ortak kök anlama sahip olan kelimeler yer alnaktadır.

KENar ( Geniş kısım ) ( Tür. )

GEN ( Kromozom dizisi, genişliği ) ( Tür., Lat. ) 

GENesis ( Oluşum, Yaratılış ) ( Lat. ) 

GÜN ( KÛN ) ( Oluşum, Açılım, Tezahür, Meydana Çıkma ) ( Tür., Ara. )

GENiş, GÜNeş ( Yayılmış, Açılmış, Oluşmuş ) ( Tür. )

Dolayısıyla, halden hale geçiş anlamını temsilen, okült cemiyet sembolü olarak da kullanılan "Davud Yıldızı" ve "G harfi" esasen "Yaratılış Kapısı", "Yaratılış Geçidi" anlamlarını simgelemektedir.

Arıların peteklerinin de "altıgen" şeklindeki "yaratılış portalları / yaratılış geçitleri" ( üretim merkezi ) niteliğinde olması dikkat çekmektedir.

"Bal arısından" ve "Bal arısının ev yapması"ndan bahsedilen yegâne ayet olan Nahl ( Bal arısı ) suresinin 16/68 kodlu ayetinde 6 nümerolojisi bulunmaktadır. 

16/68 Ve (1) evha (2) rabbu (3) ke (4) ila (5) en (6) NAHLİ (7) en (8) ittehizi (9) min (10) el (11) cibali (12) BUYUTEN (13) ve (14) min (15) eş (16) şeceri (17) ve (18) min (19) ma (20) ya'rişun (21) 

( Ve Rab’bin BAL ARISINA dağlardan, ağaçlardan ve o kurduklarından EVLER edinmesini vahyetti. )

- Ayet kodu 16/68 ... 1+6+6+8 = 21

- Ayetteki kelime adedi 21

21+21 = 42 ... 4+2 = "6"

Ayrıca 21 sayısı hem "ruhun", hem de "İkiyi Birlemek" kavramının yani varlıkları gerçek yaşama kavuşturacak ünite ( vahdet ) kavramının nümerik sembolüdür. İki farklı yöndeki üçgenin birleşmesinden oluşan Davud Yıldızı sembolü bu açıdan da önem arzetmektedir.

Ayrıca bal yapmaktan sorumlu olan arılara "İşçi Arı / Bal Arısı" denmekte olup, bir işçi arının yumurtadan çıkıp yetişkin bir İşçi Arı olması 21 gün sürmektedir. ( Kraliçe Arı'nın yetişkin hale gelmesi ise 16 gün sürmektedir ki bu sayı Nahl ( Bal Arısı ) suresinin numarasıdır. )


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder