30 Mart 2023 Perşembe

Bozgun, Kan ve Gözyaşı döngüsü

İlahi nizamdaki yaratılış sisteminin döngülerden oluştuğunu bildiren ayetler şöyledir. 

10/4 İleyhi merciukum cemia va'dellahi hakka İNNEHU YEBDEUL HALKA SUMME YUİYDUHU Lİ YECZİYELLEZİNE AMENU VE AMİLUS SALIHATİ BİL KİST vellezine keferu lehum şerabun min hamimin ve azabun elimun bima kanu yekfurun

( Dönüşünüz topluca O’nadır. Allah’ın vaadi gerçektir. KESİNLİKLE YARATIŞI O ORTAYA ÇIKARIP BAŞLATIR. SONRA O İNANANLARI VE İYİLİK YAPANLARI ADALETLE KARŞILIKLANDIRMAK İÇİN ONU DÖNDÜRÜR. O inkar edenler, inkar etmiş olmalarından dolayı onlara kaynar sudan içecek ve elim azap vardır. )

Yukarıdaki ayette döngülerin, ilahi yaratış sisteminin adil olarak işleyebilmesi için gerekli olduğu da bildirilmektedir.

30/11 Allahu yebdeul halka SUMME YUİYDUHU summe ileyhi turceun

( Allah yaratışı ortaya çıkarıp başlatır. SONRA ONU DÖNDÜRÜR. Sonra O'na döndürülürsünüz. )

Kaba madde planı dünya itibarıyla ayetlerdeki "Yuiyduhu" ( Onu döndürür ) ifadesi reenkarnasyon ( bedenlenme ) döngülerine işaret etmektedir ki bu döngüsel süreç ruhların farklı bedenlenmeler vasıtasıyla farklı deneyimlerden ve sınavlardan geçerek tekâmül etmelerine vesile olmaktadır.

Yaratılış döngülerin ezeli ve ebedi olduğu, henüz insanın yaratılmamış olduğu aşamada daha doğrusu büyük döngü başlangıcı öncesinde meleklerin "insanın bozguncu ve kan dökücü" olduğunu dile getirmeleri vasıtasıyla bildirilmektedir. Meleklerin bu bilgiye haiz olması büyük döngülerin teyidi niteliğindedir.

2/30 Ve iz kale rabbuke lil MELAİKETİ İNNİ CAİLUN FİL ERDİ HALİFEH KALU E TEC'ALU FİHA MEN YUFSİDU FİHA VE YESFİKUD DİMA ve nahnu nusebbihu bi hamdike ve nukaddisu lek kale inni a'lemu ma la ta'lemun

( Ve zamanında Rab’bin meleklere "KESİNLİKLE BEN YERDE HALİFE OLUŞTURACAĞIM." dedi. "Biz seni övgünle överken ve seni kutsarken ORADA BOZGUN YAPAN VE KANLAR, GÖZYAŞI DÖKEN BİRİNİ Mİ OLUŞTURACAKSIN?" dediler. "Kesinlikle ben sizin bilmediğinizi bilirim." dedi. )

Yukarıdaki ayette yer alan "bozgun, kan ve gözyaşından" oluşan şeytani nitelikli döngüler kaba madde planı dünyanın esasen cehennem olduğunu da teyid etmektedir.

A'raf suresinin 7/40 kodlu ayetinde inkarcıların, dünya cehenneminden kurtulamayacakları, "Göğün kapıların açılmaması" ifadesiyle bildirilmektedir.

7/40 İnnellezine kezzebu bi ayatina vestekberu anha LA TUFETTEHU LEHUM EBVABUS SEMAİ VE LA YEDHULUNEL CENNETE hatta yelicel cemelu fi semmil hiyad ve kezalike neczil mucrimin

( O ayetlerimizi yalanlayanlara ve onlara kibirlenenlere, ONLARA GÖĞÜN KAPILARI KESİNLİKLE AÇILMAZ. Deve iğne deliğinden geçene kadar CENNETE GİREMEZLER. İşte suçluları böyle karşılıklandırırız. )

Hacc suresinin 22/22 kodlu ayetinde de tekâmüle erememiş ruhların, kaba madde planı dünya cehenneminde reenkarnasyon döngülerinin süreceği bildirilmektedir. Ayet kodunun nümerolojik değeri olan 8 sayısı ( 2+2+2+2 = 8 ) yeni döngü başlangıcının ve sonsuz döngünün sembolüdür.

22/22 KULLEMA ERADU EN YAHRUCU MİNHA min ğammin UİYDU FİHA ve zuku azabel harik

( Gamdan dolayı, ORADAN HER ÇIKMAYI İSTEDİKLERİNDE ORAYA GERİ DÖNDÜRÜLÜRLER. Tadın yakıcı azabı. )

Ayrıca bkz.

https://kuranilmi.blogspot.com/2022/08/reenkarnasyon-meselesi.html?m=1

https://kuranilmi.blogspot.com/2018/05/cehennemin-hipnotik-dunya-algs-yaratmas.html?m=1

1 yorum:

  1. paylaşımınız ve bilgilendirmeniz için çok teşekkür ederim

    YanıtlaSil