6 Haziran 2023 Salı

Bilgisayar yazılım sisteminin kaynağı Kur'an

"Saymak" eylemi esasen frekans belirleme eylemidir. "Sayılan" her bir sayı hem bir döngü başlangıcını hem de bir döngü sonunu yani frekansı temsil etmektedir. Bu döngüsel düalite fenomeni bilgisayar bilimlerinde 0 ve 1 sayılarının döngülerinden ibaret olan ve "bilgisayar yazılım" sisteminin özü olan binary kodları ( ikili kodlar ) olarak tezahür etmiştir. Bilgisayar yazılım teknolojisindeki ASCII karakterleri 8 bitlik ( 1 bytelık ) kümeler halinde kodlanmışlardır ki her bit 0 veya 1 sayısı ile ifade edilmektedir.

Bilgisayar yazılımı teknolojisi ( Dijital ( Sayısal ) teknoloji ) Allahu Teala'nın yaratış sisteminin insan vasıtasıyla tezahür ettirilmiş bir yansıması, temsili ve kopyası niteliğindedir. 

"Compter" ( Saymak ) ( fra. ) kökünden türemiş olan ve "Bilgisayar" anlamında kullanılan "Computer" kelimesi de esasen "Sayıcı" anlamına gelmektedir. 

"Bilgisayar" kavramının ezoterik kökeninin de Kur'an ayetleri olduğu görülmektedir. Ayetlerde yer alan ve "Saymak" anlamına gelen "Ahsa" ve "Adda*" fiillerinin yer aldığı ayetler bilgisayar teknolojisine ışık tutmakta gibidir.

( * "Adet" kelimesi "Adda" kökünden olup esasen "Sayım" anlamına gelmektedir. )

Kur'an'da ilk "Saymak" fiili "Adda" olarak İbrahim suresinin 34. ayetinde geçmektedir.

14/34 Ve atakum min kulli ma seeltumuh VE İN TEUDDU Nİ'METALLAHİ LA TUHSUHA innel insane le zalumun keffar

( Ve O’na her sual ettiğinizden size verdi. VE EĞER ALLAH'IN NİMETİNİ SAYARSANIZ ONLARI SAYAMAZSINIZ. Kesinlikle insan zalimdir, inkar edendir.  )

Ayetteki "Ve (1) in (2) teuddu (3) nimet (4) allahi (5) la (6) tuhsu (7) ha (8)" ( Allah'ın nimetini sayarsanız onları sayamazsınız. ) cümlesinin 8 kelimeden oluşması "bilgisayar yazılım" teknolojisindeki 8 bit kavramının ezoterik kökeni niteliğindedir. Aynı cümle ikinci ve son kez olmak üzere Nahl suresinin 18. ayetinde tekrarlanmaktadır ki bu durum bilgisayar teknolojisinin özü olan "Binary Codes" ( İkili Kodlar ) sistemiyle uyum arzetmektedir.

16/18 VE İN TEUDDU Nİ'METALLAHİ LA TUHSUHA innellahe le ğafurun rahim

( VE EĞER ALLAH'IN NİMETİNİ SAYARSANIZ ONLARI SAYAMAZSINIZ. Kesinlikle Allah affedendir merhametlidir. )

Hatırlanacağı üzere, yaratılışın kaynak kodlarını içeren Kur'an, Zümer suresinin 23. ayetin de "Kitabi mesani" ( İkili kitap / İkili yazı / İkili yazılım ) olarak tanımlanmaktadır. Bu tanım "Binary Codes" ( İkili Kodlar ) kavramının ezoterik kökenidir.

"Saymak" fiiilinin "Kur'an" ile ilintili olarak zikredildiği ayetler şöyledir. 

18/49 Ve vudial KİTABU fe teral mucrimine muşfikine min ma fihi ve yekulune ya veyletena ma li hazel kitabi la yuğadiru sağiraten ve la kebiraten illa AHSAHA ve vecedu ma amilu hadira ve la yazlimu rabbuke ehada

( Ve KİTAP konmuştur. Artık suçluları, onun içinde olanlardan korkarlarken ve "Vay halimize, ne kitap ki, küçük ve büyük bırakmamış, ille de onları SAYMIŞ." derlerken görürsün. Ne yaptılarsa hazır buldular. Rab’bin hiçbir kimseye zulmetmez. )

19/84 Fe la ta'cel aleyhim innema NEUDDU lehum ADDA

( O halde, onların üzerine acele etme. Kesinlikle biz onlara müddeti ADET olarak SAYIYORUZ.  )

19/94 Lekad AHSAhum ve ADDEhum ADDA

( Onları SAYMIŞ ve onları ADETlerle ADETLENDİRMİŞTİR. )

Yasin suresinin 12. ayetinde "her şeyin Kur'an'da sayıldığı" bildirilmekte olup, bu ifade de "Bilgisayar" kavramıyla uyum arzetmektedir. 

36/12 İnna nahnu nuhyil mevta ve nektubu ma kaddemu ve asarahum VE KULLE ŞEY'İN AHSAYNAHU Fİ İMAMİN MUBİN

( Kesinlikle biz, biz ölüleri diriltiriz ve o sunduklarını, eserlerini yazarız. HER ŞEYİ, APAÇIK DELİL İÇİNDE SAYDIK. )

Ayetteki "Ve (1) kulle (2) şey'in (3) ahsayna (4) hu (5) fi (6) kitabin (7) mubin (8) ( Ve her şeyi apaçık delil içinde saydık. ) cümlesinin de 8 kelimeden oluşması 8 bit kavramı açısından dikkat çekmektedir. ( Ayetteki "İmam" ( Delil, Önder, Rehber ) kelimesi Kur'an'ı temsil etmektedir. )

58/6 Yevme yeb'asuhumullahu cemian fe yunebbiuhum bima amilu AHSAHULLAHU ve nesuhu vallahu ala kulli şey'in şehid

( O gün Allah onları topluca diriltir de onlara o yaptıklarını haber verir. ALLAH ONU / ONLARI SAYMIŞTIR. O'nu unuttular. Allah her şeye şahittir. )

72/28 Li ya'leme en kad ebleğu risalati rabbihim ve ehata bima ledeyhim VE AHSA KULLE ŞEY'İN ADEDEN 

( Rab’lerinin gönderilerini ulaştırdıklarını bilmesi için. Onların yanında olanları kuşatmıştır VE HER ŞEYİ ADET OLARAK SAYMIŞTIR. )

Her şey'in "Kitap olarak / Yazı olarak" ( Kur'an'da ) sayıldığından bahsedilen son ayetin kodunun nümerolojik değeri de 8 sayısını vermektedir. ( 7+8+2+9 = 26 ... 2+6 = 8 )

78/29 VE KULLE ŞEY'İN AHSAYNAHU KİTABEN

( VE KİTAPTA** OLMAK ÜZERE / KİTAP OLARAK / YAZILI OLARAK HER ŞEYİ SAYDIK. )

Ayette "Yazı" ve "Saymak" kelimelerinin birlikte tezahürü, esası "Sayısal yazıdan / Sayısal yazılımdan" ibaret olan bilgisayar yazılım teknolojisine doğrudan  işaret etmekte gibidir. ( ** "Kitab" kelimesi "Yazı, Yazılım" anlamına gelmektedir. )

Hatırlanacağı üzere 8 sayısı ezoterik sembolizmde düalite, döngü, yeni döngü başlangıcı ve sonsuz döngü anlamlarını simgelemektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder