7 Haziran 2023 Çarşamba

Yalan haber yayınıyla algı operasyonu

03.06.2023 tarihinde basının önde gelen kuruluşlarının gazetelerinde ve internet sitelerinde şu haber yer almıştır.

"Seksi spor olarak kabul eden tek ülke olan İsveç'te, Seks Federasyonu, Avrupa Seks Şampiyonası düzenleyecek. Performanslar, Türkiye’de yasaklı olan www.livesexhouse.com adresinden yayınlanacak. 8 Haziran'da başlayacak organizasyon için 20 ülkeden başvurular kabul edilirken, 45 dakikalık performanslarda katılımcılar 16 disiplinde puanlanacaklar."

Basından 03.06.2023

Bu bölümde örnek olarak incelen yukarıdaki haber 4 gün sonra yani bugün yalanlanmıştır. Peki bu aldatıcı haberi "sanki gerçekmiş gibi" yayınlayan haber kuruluşları, haber yapmadan önce bu konunun doğruluğunu neden araştırmadılar? Yoksa ortada bir küresel algı operasyonu vardı da basın kuruluşları da bu operasyonun bir parçası mıydılar? Basın, maalesef tüm dünyada küreselcilerin borazanı, sözcüsü ve kitlesel algı şekillendiricisi haline gelmiş durumda olup tek merkezden yönetilmektedir. 1917 yılında "basına sızdı" yalanıyla yayınlanan Siyon Liderlerinin Protokolleri isimli kitaptaki şu cümleler konu bağlamında dikkat çekmektedir.

"Bu maksatla devamlı olarak basınımız vasıtası ile bu nazariyelere körü körüne itimad uyandırıyoruz."

"Bu günün devletlerinin elinde büyük bir kuvvet vardır ki halkın içinde düşünce hareketleri meydana getirir. Bu, basındır. Basının rolü devamlı olarak ihtiyaçları zaruri imiş gibi göstermek, halkın şikayetlerini ifade etmek ve hoşnutsuzluk meydana getirmektir."

"Basın vasıtası ile kendimiz gölgede kalarak tesir yapmak gücünü kazandık. er ne kadar kan ve gözyaşı deryaları içinde toplamaya mecbur olmuş isek de basın sayesinde altını elimize geçirdik."

Sosyal tepki analizi ve ölçümlemesi için bir "kurgusal viral iletişim operasyonu" olan bu haber, cinselliği aleni hale getirebilme ve dolayısıyla ahlaki değerleri sıfırlama hedefi doğrultusundaki bir algı oluşturma girişimden, bir deneyden ibaretti. Küresel zihin kontrol ve tahakküm sisteminin temel ilkesi önce kitlesel algıyı şekillendirmek, "hazmettire hazmettire" adapte etmek ve nihayetinde manen ve ahlaken en reddedilecek olanın bile kitleler tarafından kabul edilebilir hale gelmesini sağlamaktır. 

Ahzab suresinin 60. ayetinde "yalan haber yayma" kavramına dikkat çekilmektedir.

33/60 Le in lem yentehil MUNAFİKUNE vellezine fi kulubihim meradun vel MURCİFUNE FİL MEDİNETİ le nuğriyenneke bihim summe la yucaviruneke fiha illa kalila

( Eğer İKİYÜZLÜLER, o kalplerinde hastalık olanlar ve ŞEHİRDE YALAN HABER YAYANLAR vazgeçmezlerse, kesinlikle seni onlara musallat ederiz. Sonra, az bir zaman haricinde, orada senin civarında olamazlar. )

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder