12 Haziran 2023 Pazartesi

Apaçık kitap, İkili Yedi ve 9

Kur'an'ın, gaybı aydınlatan bir "kitap" ( yazı, yazılım ) olduğu ve yaratılışın kodlarını içerdiği ayetlerde muhtelif ifadelerle ve defaatle zikredilmektedir.

5/15 Ya ehlel kitabi kad caekum rasuluna yubeyyinu lekum kesiran min ma kuntum tuhfune minel kitabi ve ya'fu an kesir kad caekum minellahi NURUN ve KİTABUN MUBİN

( Ey kitap sahipleri, kitaptan gizlemiş olduklarınızın çoğunu açıklayan ve çoğundan vazgeçen habercimiz size geldi. Size, Allah’tan AYDINLIK ve APAÇIK KİTAP geldi.  )

37/117 Ve ateynahumel KİTABEL MUSTEBİN

( Ve onlara APAÇIK KİTAP verdik.  )

6/59 Ve İNDEHU MEFATİHUL GAYBİ la ya'lemuha illa hu ve ya'lemu ma fil berri vel bahr ve ma teskutu min verakatin illa ya'lemuha ve la habbetin fi zulumatil erdi ve la ratbin ve la yabisin illa fi KİTABİN MUBİN

( Ve GAYBIN ANAHTARLARI O’NUN İNDİNDEDİR. Onları O’ndan başkası bilmez. Karada ve denizde ne varsa bilir. Yaprak düşmez ki O onu bilmesin. Toprağın karanlıklarında ne bir tohum tanesi, ne yaş, ne de kuru bir şey yoktur ki APAÇIK KİTABIN içinde olmasın.  )

27/75 Ve ma min ĞAİBETİN fis semai vel erdi illa fi KİTABİN MUBİN

( Ve gökte ve yerde APAÇIK KİTABIN içinde olmasının haricinde GAYBDAN yoktur. )

10/61 Ve ma tekunu fi şe'nin ve ma tetlu minhu min kur'anin ve la ta'melune min amelin illa kunna aleykum şuhuden iz tufidune fih ve MA YA'ZUBU AN RABBİKE MİN MİSKALİ ZERRATİN FİL ERDİ VE LA FİS SEMAİ VE LA ASĞARA MİN ZALİKE VE LA EKBERA İLLA Fİ KİTABİN MUBİN KİTABİN MUBİN

( Ve ne iş içinde olursan ol, Kur'an'dan ne okursan oku, siz ona dalmışken, üzerinize şahitler olacağımız iş haricinde iş yapmazsınız. YERDE VE GÖKTE ZERRELERİN AĞIRLIK ÖLÇÜSÜNDEN HİÇBİR ŞEY RAB'BİNDEN KAÇAMAZ. BUNDAN DAHA KÜÇÜĞÜ VE DAHA BÜYÜĞÜ APAÇIK KİTAPTA OLMASI HARİCİNDE YOKTUR. )

34/3 Ve kalellezine keferu la te'tines saah kul bela ve rabbi le te'tiyennekum alimil ğayb LA YA'ZUBU ANHU MİSKALU ZERRATİN FİS SEMAVATİ VE LA FİL ERDİ VE LA ASĞARU MİN ZALİKE VE LA EKBERU İLLA Fİ KİTABİN MUBİN

( Ve o inkar edenler "Bize saat gelmez." dediler. De ki: "Bilakis ve Rab’bim, size kesinlikle gelecektir. Gaybı bilendir. NE GÖKLERDE, NE DE YERDE ZERRELERİN AĞIRLIK ÖLÇÜSÜ BİLE O'NDAN KAÇAMAZ. BUNDAN DAHA KÜÇÜĞÜ VE DAHA BÜYÜĞÜ APAÇIK KİTAPTA OLMASI HARİCİNDE YOKTUR." )

11/6 Ve ma min dabbetin fil erdi illa alellahi rizkuha ve ya'lemu mustekarraha ve mustevdeaha kullun fi KİTABİN MUBİN

( Ve yerde, rızkı Allah üzerine olanın haricinde debelenen yoktur. Durak yerlerini ve geçici yerlerini bilir. Hepsi APAÇIK KİTAPTADIR. )

Aşağıda yer alan ayet ve ayet gruplarında "Elif, Lam, Ra", "Ta, Sin, Mim" ve "Ta Sin" hurufu vasıtasıyla 9 sayısının tezahür ettiği görülmektedir ki bu sayı matematikte sihirli sayı olarak anılmaktadır.

12/1 Elif (1) lam (2) ra (3) tilke (4) ayat (5) ul (6) KİTAB (7) İL (8) MUBİN (9)

( Elif lam ra. Bunlar APAÇIK KİTABIN ayetleridir. )

26/1-2 ve 28/1-2 kodlu ayetler 3 ve 6 kelimeden oluşan iki adet ikili ayet grubu oluşturmaktadır.

26/1 Ta (1) sin (2) mim (3)

( Ta sin mim  )

26/2 Tilke (1) ayat (2) ul (3) KİTAB (4) İL (5) MUBİN (6)

( Bunlar APAÇIK KİTABIN ayetleridir. )

28/1 Ta (1) sin (2) mim (3)

( Ta sin mim   )

28/2 Tilke (1) ayat (2) ul (3) KİTAB (4) İL (5) MUBİN (6)

( Bunlar APAÇIK KİTABIN ayetleridir. )

27/1 Ta (1) sin (2) tilke (3) ayat (4) ul (5) kur'ani (6) ve (7) KİTABİN (8) MUBİN (9)

( Ta sın. Bunlar Kur'an' ın ve APAÇIK KİTABIN ayetleridir. )

Aşağıda yer alan iki ayetlik iki ayet grubunda ise Ha ve Mim hurufu vasıtasıyla yaratılışın temel kodu niteliğinde olan ve döngüsel düaliteyi temsil eden "İkili Yedi" olgusunun tezahür ettiği görülmektedir. İkili ayet grupları 7 kelimeden oluşmakta ve ilk ayetlerde 2 huruf ( Ha, Mim ) yer almaktadır.

43/1 Ha (1) mim (2)

( Ha mim  )

43/2 Ve (3) el (4) KİTABİ (5) EL (6) MUBİN (7)

( Ve APAÇIK KİTAP )

44/1 Ha (1) mim (2)

( Ha mim  )

44/2 Ve (3) el (4) KİTABİ (5) EL (6) MUBİN (7)

( Ve APAÇIK KİTAP )

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder