21 Haziran 2023 Çarşamba

Yedi Tepe ve Cehennemin Yedi Kapısı

"Tepe" kelimesinin "Boyutlar Arası Geçiş Portalı" kavramının bir temsili olduğuna evvelce "Tepelerdeki Portallar" başlıklı bölümde değinilmişti. Ayetler incelendiğinde "7" sayısının, "İkili Yedi" kavramının ve "Cehennem" ( Dünya ) kelimesinin birbirleriyle ilintili oldukları görülmektedir.

Kur'an'da "Cehennem" kelimesi 77 kere, "Cennet" kelimesi ise tekil haliyle 70 kere tekrarlanmaktadır. ( Cennet ve Cehennem kelimelerinin semantik kökenlerine ve mekândan ziyade ruhsal hali temsil ettiklerine evvelki bölümlerde defaatle ve tafsilatla değinilmişti. )

"Cehennemin yedi kapısı"'ndan bahsedilen ayet ikilisinin ilk ayetinin numarası 43 ( 4+3 = 7 ) olup bu ayette 7 kelime bulunmaktadır. Bu durum bir "İkili Yedi" tezahürüdür.

15/43 Ve (1) inne (2) CEHENNEME (3) le (4) mev'idu (5) hum (6) ecmein (7)

( Ve kesinlikle vadeleri, mekanları topluca CEHENNEMdir. )

Ayet ikilisinin, "Cehennemin yedi kapısından" bahseden ikinci ayetinin kodunun nümerolojik değeri 14 ( 1+5+4+4 = 14 ) sayısını vermektedir ki bu sayı "7+7" veya "2x7" işlemi itibarıyla bir "İkili Yedi" temsilidir.

15/44 Leha SEB'ATU EBVAB li kulli babin minhum cuz'un maksum

( Orada YEDİ KAPI vardır. Her kapı için onlardan kısımlar bölüştürülmüştür. )

Enbiya suresinin 96. ayetinde süptil boyut varlıkları ( cin ) olan Ye'cuc ve Me'cuc ikilisinin "açılmalarından" ve "tepelerden" yani "boyut portallarından" geçerek inmelerinden bahsedilmektedir. Ayetteki "tepelerden / her tepeden" ifadesiyle "cehennemin ( dünyanın ) yedi kapısı" ifadesi arasında ilinti olması kuvvetle muhtemeldir. 

21/96 Hatta iza FUTİHAT ye'cucu ve me'cucu ve hum min KULLİ HADEBİN yensilun

( Nihayet Yecuc ve Mecuc AÇILDIĞINDA, onlar HER TEPEDEN inip akın ederler. )

İncil'in Vahiy bölümünde, şeytani frekansı sembolize eden kadının ( Babil Fahişesi ) "yedi tepe" üzerinde oturduğu yani "yedi boyut portalını" yönettiği bildirilmektedir.

66 Revelations 17-4 KADIN, mor ve kırmızı giysilere bürünmüş, altınlar, değerli taşlar, incilerle süslenmişti. Elinde iğrenç şeylerle, fuhşunun çirkeflikleriyle dolu altın bir kâse vardı.

66 Revelations 17-5 Alnına şu gizemli ad yazılmıştı: GİZEMLİ BÜYÜK BABİL, FAHİŞELERİN VE DÜNYA İĞRENÇLİKLERİNİN ANASI.

66 Revelations 17-9 "Bunu anlamak için bilgelik gerek. YEDİ BAŞ, KADININ üzerinde oturduğu YEDİ TEPEDİR; aynı zamanda yedi kraldır.

Ayrıca bkz.

https://kuranilmi.blogspot.com/2021/10/ikili-yedi-uyumlu-kelime-frekanslar.html

https://kuranilmi.blogspot.com/2020/08/tepelerdeki-portallar.html?m=1

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder