25 Haziran 2023 Pazar

Nefsin ve Ruhun işleri

Nefs ( Benlik ) = Ruh ( Bilinç ) + Beden ( Madde )

Yukarıdaki formül esasen yüksek ve düşük frekansın kombinasyonunu temsil eden bir birim düalitenin formülüdür. Nefs ( Benlik ), değişen halleri itibarıyla kendi içinde döngüsel düalite arzeden bir yapıdır.

İyilik, doğruluk, güzellik ve temizlik unsurları vasıtasıyla erişilebilecek olan ruhsal tekâmül, nefsi oluşturan madde bedenin düşük ve negatif frekanslı arzularının ruhsal tesirlerle bastırilabilmesiyle mümkün olabilmektedir. Bu husus Kur'an'da "Katlel nefs" ( Nefsin öldürülmesi ) ifadesiyle zikredilmektedir.

2/54 Ve iz kale musa li kavmihi ya kavmi innekum zalemtum enfusekum bittihazikumul icle fe tubu ila bariikum FAKTULU ENFUSEKUM ZALİKUM HAYRUN LEKUM inde bariikum fe tabe aleykum innehu huvet tevvabur rahim

( Ve zamanında Musa kavmine "Ey kavmim siz dişi buzağıyı kendinize edinerek kesinlikle nefislerinize zulmettiniz. O halde tevbe edip güzel yaratanınıza tabi olun da NEFİSLERİNİZİ ÖLDÜRÜN. BU, güzel yaratanınızın indinde SİZE HAYIRLIDIR." dedi. Böylece üzerinize tevbe eyledi. Kesinlikle O, O tevbeyi kabul edendir merhametlidir. )

Yusuf suresinin aşağıdaki ayetinde de "nefsin kötülüğe yönlendirdiği" bildirilmektedir. 

12/53 Ve ma uberriu nefsi İNNEN NEFSE LE EMMARATUN BİS SUİ illa ma rahime rabbi inne rabbi ğafurun rahim

( Ve nefsimi iyi kılıp temizlemiyorum. KESİNLİKLE NEFS, Rab’bimin merhamet gösterdiğinin haricinde, KÖTÜLÜĞÜ EMREDER. Kesinlikle Rab’bim affedendir merhametlidir. )

İncil'in aşağıdaki ayetlerinde de "Ruh'un ve Nefs'in ( Benliğin ) işleri" başlığı altında negatif ve pozitif frekanslı eğilimler detaylı olarak tanımlanmakta ve yukarıdaki Kur'an ayetindeki gibi "Nefs'in öldürülmesi gerektiği" bildirilmektedir.

48 Galatians 5-18 RUH'un yönetimindeyseniz, Yasa'ya bağımlı değilsiniz.

48 Galatians 5-19 BENLİĞİN İŞLERİ işleri bellidir. Bunlar fuhuş, pislik, sefahat, 

48 Galatians 5-20 putperestlik, büyücülük, düşmanlık, çekişme, kıskançlık, öfke, bencil tutkular, ayrılıklar, bölünmeler, çekememezlik, 

48 Galatians 5-21 sarhoşluk, çılgın eğlenceler ve benzeri şeylerdir. Sizi daha önce uyardığım gibi yine uyarıyorum, böyle davrananlar Tanrı Egemenliği'ni miras alamayacaklar.

48 Galatians 5-22 RUH'UN ÜRÜNÜYSE sevgi, sevinç, esenlik, sabır, şefkat, iyilik, bağlılık, 

48 Galatians 5-23 yumuşak huyluluk ve özdenetimdir. Bu tür nitelikleri yasaklayan yasa yoktur.

48 Galatians 5-24 MESİH İSA'YA AİT OLANLAR, BENLİĞİ, TUTKU VE ARZULARIYLA BİRLİKTE ÇARMIHA GERMİŞLERDİR. 

Aşağıdaki ayette ise madde bedeni, yaşayan ve idrak eden bir varlığa dönüştürenin ruh olduğu bildirilmekte ve dolayısıyla gerçek yaşama erişebilmek için daima ruhun yönlendirmesine yani "iyi" olana tabi olunması gerektiği öğütlenmektedir.

48 Galatians 5-25 RUH SAYESİNDE YAŞIYORSAK, RUH'UN İZİNDE YÜRÜYELİM. 

48 Galatians 5-26 Boş yere övünen, birbirine meydan okuyan, birbirini kıskanan kişiler olmayalım.

48 Galatians 6-8 Kendi BENLİĞİNE EKEN, BENLİKTEN ÖLÜM BİÇECEKTİR. RUH'A EKEN, RUH'TAN SONSUZ YAŞAM BİÇECEKTİR. 

48 Galatians 6-9 İYİLİK YAPMAKTAN usanmayalım. Gevşemezsek mevsiminde biçeriz. 

48 Galatians 6-10 Bunun için fırsatımız varken herkese, özellikle iman ailesinin üyelerine İYİLİK YAPALIM.

Aşağıdaki İncil ayetinde de kaba madde bedenin maddi, dünyevi, düşük ve negatif frekanslı arzularını engellemekten yani nefsi öldürmekten bahsedilmektedir. 

51 Colossians 3-5 Bu nedenle BEDENİN DÜNYASAL EĞİLİMLERİNİ fuhşu, pisliği, şehveti, kötü arzuları ve putperestlikle eş olan açgözlülüğü ÖLDÜRÜN.

Kur'an'da "İyilik" kavramının tanımının Bakara suresinin aşağıdaki ayetinde net olarak verilmesi suretiyle bu konudaki görecelik ve sübjektivite bertaraf edilmektedir.

2/177 Leysel birra en tuvellu vucuhekum kibelel meşriki vel mağribi ve lakinnel BİRRA men amene billahi vel yevmil ahiri vel melaiketi vel kitabi ven nebiyyin ve atel male ala hubbihi zevil kurba vel yetama vel mesakine vebnes sebili ves sailine ve fir rikab ve ekames salate ve atez zekah vel mufune bi ahdihim iza ahedu ves sabirine fil be'sai ved darrai ve hiynel be's ulaikellezine sadeku ve ulaike humul muttekun

( Yüzünüzü doğu ve batı yönüne, doğrultusuna çevirmenizde iyilik yoktur. Lakin İYİLİK, o Allah’a, sonraki güne, meleklere, kitaba, habercilere inananlara, sevdiklerine, yakınlarına, yetimlere, yoksula, yolda kalmışa, dilenenlere, boyunduruk içindekilere sevgiyle mal verenlere, duaya kalkanlara, zekatı verenlere, ahdettiklerinde ahdlerini ifa edenlere, zorlukta, sıkıntıda, darlıkta ve zor savaş zamanında sabredenleredir. İşte onlar doğrudurlar ve işte onlar sakınırlar.  )

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder