25 Haziran 2023 Pazar

Fransa'daki yapılarda yılan sembolizmi

Bilindiği üzere Amerika'daki Statue of Liberty ( Özgürlük Anıtı ) olarak bilinen heykelin aynısı Fransa'da Seine nehri üzerinde de bulunmaktadır. Okült satanik sembolizmde, bir elinde meşale, bir elinde kitap tutan bu heykel esasen kadın olarak tasvir edilen cin seytanı İblis'in ( Lucifer = Işık getiren ) sözde insana "ışığı" ve "bilgiyi" getirerek onu "cennet hapishanesinden"! kurtarmasını ve "özgürlüğüne" kavuşturmasını! simgelemektedir. İblis, kutsal kitaplarda da hem kadın, hem "yılan" olarak tasvir edilmektedir.

Seine nehri üzerindeki Statue de Liberté ( Özgürlük Anıtı )

Fransadaki diğer önemli iki anıt da yılan sembolizmi açısından dikkat çekmektedir. Bunlardan biri Tour Eiffel ( Eiffel Kulesi ), diğeri ise Serpent d'Océan ( Okyanus Yılanı ) isimli anıtlardır.

İki yılanın birleşerek tek hale gelmesini ve şekil olarak da satanizmin sembolü olan Babil Kulesi'ni simgeleme ihtimali kuvvetli olan Eiffel Kulesi'nin bulunduğu alanın ismi Le Champs de Mars ( Mars Alanı ) olup "Mar" kelimesi Arapça ve Farsça'da "Yılan, Yönetici, Başkan" anlamlarını içermektedir. Yani ezoterik açıdan, anılan alanın ismi "Yılanlar Alanı" olmaktadır. ( Dillerin ortak tek dil kökenine dayandığı, farklılık gibi görünenin sessiz harf telaffuzlarından ve harflerin birbirlerini ikamelerinden kaynaklandığı hatırlanmalıdır. )

Eiffel Kulesi

Babil Kulesi temsili resmi ( Babil = Bab-i ( Kapı ) + El ( Tanrı ) = Tanrı Kapısı

Finans Park İstanbul ( Tepede birleşen çift yılan formuna ve alt kısmı yukarı doğru eğimli olarak daralan Babil Kulesi formuna son dönemde inşa edilen yapılarda sıkça rastlanmaktadır. )

Eiffel Kulesi, ismini mimarı olan Gustave Eiffel'den almış olsa da "Eiffel" kelimesinin içerdiği ezoterik anlam oldukça düşündürücüdür. Zira Arapça'daki "Ef'a" ( Engerek yılanı ) ve "El" ( İlah, Tanrı ) kelimelerinin birleşmesi sonucunda "Efel" ( Tanrının Yılanı ) kelimesi oluşmaktadır ki "Eiffel" kelimesinin "Efel" olarak telaffuz edilmesi bu açıdan ilginç bir durum oluşturmaktadır. 330 metre yüksekliğe sahip Eiffel Kulesi'nin tepesindeki 6 metrelik ince uzun anten de yılanın dilini simgelemekte gibidir. ( Benzer sembolizm İstanbul'da Çamlıca tepesinde bulunan dev antende de mevcuttur. )

İncil'de Mesih İsa'nın şeytanlara hitaben sarfettiği aşağıdaki cümle konu bağlamında dikkat çekmektedir.

40 Matthew 23-33 "Sizi yılanlar, ENGEREKLER SOYU! Cehennem cezasından nasıl kaçacaksınız?

Yukarıda anılan bir diğer yapı da Serpent d'Océan ( Okyanus Yılanı ) isimli 130 metre uzunluğundaki yılan iskeletidir. Yapı, 2012 yılında Loire Nehri kenarına Estuaire sanat sergisinin bir parçası olarak Saint-Brevin-les-Pins sahilinde inşa edilmiştir.


Fransa'nın Dordogne şehrindeki bir komün olan Montignac-Lascaux'da 2017 yılında açılan "Centre International d’Art Parietal" ( Uluslararası Parietal Sanat Merkezi ) binasının da yılan / sürüngen şeklinde olması ısrarlı yılan sembolizmi açısından dikkat çekmektedir.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder