25 Haziran 2023 Pazar

Mor renk sembolizmi

Mor renk en düşük dalga boyuna ( 380 - 435 nanometre ) ve en yüksek frekansa ( 700 - 790 THz ) sahip bir renk olup, beyaz ışığın spektrumundaki ve gökkuşağındaki 7 renkten ( Kırmızı, Turuncu, Sarı, Yeşil, Mavi, Lacivert, MOR ) 7.cisidir.



Renklerin dalga boyları ve frekansları

İnsandaki 7 çakra da 7 renk ile temsil edilmiş olup en üst çakra olan "Tepe Çakra" da Mor ile simgelenmiştir.

Spiritüalizmde mor renk bir insanın kaba madde beden haliyle erişebileceği en yüksek frekans seviyesini de simgelemektedir.

Okültizmde sihirin, gizemin, asaletin ve hükümranlığın simgesi olan mor renk İncil'de de bolluğun, yüksek değerin, yüceliğin ve hakimiyetin sembolü olarak zikredilmektedir.

41 Mark 15-17 O'na ( Mesih İsa'ya ) MOR bir giysi giydirdiler, dikenlerden bir taç örüp başına geçirdiler.

41 Mark 15-20 O'nunla böyle alay ettikten sonra MOR giysiyi üzerinden çıkarıp kendi giysilerini giydirdiler ve çarmıha germek üzere O'nu dışarı götürdüler.

42 Luke 16-19 "ZENGİN bir adam vardı. MOR, ince keten giysiler giyer, BOLLUK içinde her gün eğlenirdi.

66 Revelations 17-4 Kadın, MOR* ve kırmızı giysilere bürünmüş, altınlar, değerli taşlar, incilerle süslenmişti. Elinde iğrenç şeylerle, fuhşunun çirkeflikleriyle dolu altın bir kâse vardı.

66 Revelations 17-5 Alnına şu gizemli ad yazılmıştı: GİZEMLİ BÜYÜK BABİL, FAHİŞELERİN VE DÜNYA İĞRENÇLİKLERİNİN ANASI.

* Kadın teşbihiyle ile simgelenen şeytani frekansın mor renk ile ilintilendirilmesi şeytanın kendisini yüksek değerli ve yüce algılatarak aldatması fenomeniyle ilgilidir.

Mor giysisiyle Babil Fahişesi ( Şeytani frekansların ve Babil'in sembolü )

66 Revelations 18-16 "'Vay başına, vay!' diyecekler. 'İnce keten, MOR ve kırmızı kumaş kuşanmış, Altın, değerli taş ve incilerle süslenmiş Koca kent!

Vatikan'daki kardinaller ve psikoposların giysilerinde de mor renk dikkat çekmektedir.

Mor cüppesiyle bir Kardinal
Mor cüppesiyle Papa Francis

Mor renk, üretimi de zahmetli ve maliyetli olan bir renktir. Manganez ve hematit minerallerinden üretilen mor renk Avustralya'daki Aranda halkı ve Arizona'daki Hopi halkı tarafından ritüellerde kullanılmaktadır. Ayrıca Tyrian Moru adı verilen pigment Murex salyangozunun mukozasından da elde edilebilmekte olup, tarihte Finikeliler, Yunanlılar ve Romalılar bu metodu kullanmışlardır.

Ayrıca mor renk zihin kontrol operasyonlarının ( majik operasyon / sihir ) da simgesidir.

1985 yılı yapımı olan "The Color Purple" ( Mor Renk ) isimli film, bir genç kızın maruz kaldığı aile içi şiddet, ensest ilişki, pedofili, dominans, yoksun bırakma, ırkçılık, cinsel taciz vb. gibi travmaları konu almakta olup, filmin isminin "Mor Renk" olması ve konusunun da "Trauma Based Mind Control Programme" ( Travma Bazlı Zihin Kontrol Programı ) kapsamındaki uygulamaları çağrıştırması dikkat çekmektedir.

The Color Purple 1985

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder