20 Haziran 2023 Salı

İnsan araç, İsyan amaç

A'raf suresinin aşağıdaki ayetleri İblis ve cin soyunun kibire dayalı isyanının ve esas mücadelesinin insana karşı değil, insanı yaratması nedeniyle Rab'be karşı olduğunu bildirmektedir. Elbette bu durum insanın ruhsal tekâmülü için kurgulanmış ilahi bir senaryodur. Zira herhangi bir yaratılmış varlığın daha tam idrakinden yoksun olduğu tek yaratıcı Allahu Teala'ya karşı "isyanı" veya O'nunla "mücadelesi" söz konusu olamaz.

7/16 Kale fe bima ağveyteni le ak'udenne lehum siratakel mustekim

( "Öyleyse, beni azdırmandan dolayı, onlara ( insanlara ) karşı, senin doğru yolunun üstüne oturacağım." dedi. )

7/17 Summe le atiyennehum min beyni eydihim ve min halfihim ve an eymanihim ve an şemailihim ve la tecidu ekserahum şakirin

( Sonra önlerinden arkalarından, sağlarından sollarından onlara yeteceğim. Onların çoğunu şükredenlerden bulmayacaksın.  )

Dolayısıyla, insani ve dünyevi yaklaşımla ifade edilecek olursa, cin şeytanlarının kök amacı Allah'ın "sevgiden yarattığı"* ancak kendilerinin nefret ettiği insanı mağdur etmek, yoksun bırakmak, saptırmak ve Allah'a isyankâr hale getirmek suretiyle sözde Allah'ı "üzmek"tir. ( Elbette tüm bunlar esasen Allah'ın ruhsal tekâmül sınavının bileşenleridir. )

Alak ( Sevgi, İlgi, Alaka, Bağ, Asılı duran ) suresinin ikinci ayeti Rab'bin "insanı sevgiden yarattığı" anlamını da içermektedir.

96/1 İkre bismi rabbikellezi halak

( O yaratan Rab’binin ismi ile oku. )

* 96/2 Halekal insane min ALAK

( İnsanı SEVGİDEN / asılı durandan / kan pıhtısından yarattı. )

Ahzab suresinin 57. ayetinde ise muteşabih olarak "Allah'ın üzülmesi" kavramı zikredilmektedir.

33/57 İnnellezine YU'ZUNELLAHE ve rasulehu leanehumullahu fid dunya vel ahirati ve eadde lehum azaben muhina

( Allah, ALLAH'I' ve O’nun resulünü ÜZENLERİ dünyada ve ahirette kesinlikle lanetlemiştir. Onlara alçaltıcı hakir eden azap hazırlamıştır. )

Taha suresinin 121. ayetinde de cinlerin sihir tesiri altındaki "insanın Allah'a isyanı" konu edilmektedir. 

20/121 Fe ekela minha fe bedet lehuma sev'atuhuma ve tafika yahsifani aleyhima min verakil cenneti ve ASA ADEMU RABBEHU fe ğava

( Ondan yediler de çirkinlikleri, ayıpları onlara ortaya açığa çıktı. Bahçenin yapraklarından üzerlerine örtüp yamamaya başladılar. ADEM RAB'BİNE İSYAN ETTİ de azdı. )

Bugün dünyadaki dejenerasyon, kan ve gözyaşı da, yukarıdaki hususlar çerçevesinde, cin şeytanlarının zihin kontrolü altındaki küresel şirketler sahibi ailelerin icraatlarından kaynaklanmaktadır.

2023 yılı yapımı olan "Nefarious"** ( Nefret edilesi ) isimli film, "cinlerin insan vasıtasıyla Allah'a isyanı" kavramını konu alması açısından dikkat çekmektedir.

** "Nefarious" ( Nefar+ious ) kelimesi NFR kökünden olup, "Nefret" ( Nefr+et ) kelimesi de aynı köktendir.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder