3 Haziran 2023 Cumartesi

Frekans yükselmesi fenomeni

Bu blogda sıkça tekrarlanan ifadelerden biri de "Frekans yükselmesi" ifadesidir. Bu ifade, varlıktaki algı ( idrak ) seviyesinin yükselmesini ve bunun sonucunda varlığın, etkileşimde olduğu olguları daha açık, daha derinden, daha detaylı olarak ve gerçek niteliklerini farkedecek şekilde algılaması anlamını temsil etmektedir. Frekans yükselmesi spiritüalizmde "Uyanış" olarak da ifade edilmektedir.

Frekans yükselmesi esas itibarıyla tüm idrakli varlıkların zaman zaman deneyimledikleri bir fenomendir. Bu deneyimleme Rab'bin "farkedebilme sınavları" kapsamında yer almakta olup, varlıklara bir dönüşüm fırsatı verilmesi mahiyetinde tezahür etmektedir. Kur'an okuma, dua, zikir, meditasyon, herhangi bir konudaki yoğun konsantrasyon hali frekans yükselmesinin anahtarı niteliğindedir. İsra suresinin 93. ayetinde "Terka fis sema" ( Göğe yükseliş ) ve "Rukiy" ( Yükseliş ) olarak geçen ancak islami kültürde "Mi'rac" ( Yükselis, Dönüş ) diye anılagelmiş kavram da esasen "Astral Projeksiyonu" ( Yıldızsal Yansıma / Yıldızsal Çıkış ) yani frekans yükselmesi sonucu kozmik öz varlığın ve ilahi tesirlerin idrak edilmesi fenomenini temsil etmektedir.

17/93 Ev yekune leke beytun min zuhrufin ev TERKA FİS SEMA' min kulli meselin fe eba ekserun nasi illa kufura ve len nu'mine li RUKİYYİke hatta tunezzile aleyna kitaben nakrauh kul subhane rabbi hel kuntu illa beşeran rasula

( Veya sana süsten, altından ev olsun veya tüm misallerden GÖĞE YÜKSELESİN. İşte insanların çoğunluğu ancak inkarda diretirler. "Üzerimize, okuyacağımız kitap indirene kadar senin YÜKSELİŞİNE inanmayız." De ki: "Rab’bim yücedir. Ben resul olan insanın haricindeki miyim?" )

Bazı kimyasalların ve bitkilerin de, maddi stimülasyon yoluyla ruhi değişim ( frekans değişimi ) sağladığı bilinmekle birlikte bu husus çok riskli olup, olumsuz sonuçlara ve günahlara sebebiyet verme potansiyeli de taşımaktadır.

Kur'an ayetlerinde "frekans yükselmesinin", döngü sonunda kitlesel olarak tezahür edeceği, şeytani hipnotik frekansların tesirlerinin yok olacağı ve tüm idrakli varlıkların gerçek durumlarını iyisiyle ve kötüsüyle olmak üzere idrak edecekleri bildirilmektedir. 

Kaf suresinin 22. ayetinde, frekans yükselmesine bağlı idrak seviyesi yükselmesi "Besari hadid" ( Keskin göz / Keskin görüş ) teşbihiyle net olarak tanımlanmakta ve "Yevm" ( Gün, O gün ) olarak tanımlanan döngü sonunda ( Yevmel Kiyameh, Yevmel Fasl, Yevmel Hisab ) varlıklardaki idraki değişime işaret edilmektedir.

50/22 Lekad kunte fi ğafletin min haza fe keşefna anke ğitaeke fe besarukel yevme hadid

( Bundan habersizlik içinde oldun. Üzerinden örtünü kaldırdık. Artık bugün gözün, görüşün keskindir. )

İbrahim suresin 48. ayetinde döngü sonunda "yerin başka yere dönüşmesi" ifadesi zikredilmektedir. Bu ifade, frekansı yükselen ve dolayısıyla idrak seviyesi yükselen tüm varlıkların o tutkunu oldukları aldatıcı Yerin / Dünyanın esasen cehennemin ta kendisi olduğunu idrak edecekleri anlamını taşımaktadır.

14/48 Yevme tubeddelul erdu ğayral erdi ve semavatu ve berazu lillahil vahidil kahhar

( O gün yer başka yere dönüşür. Gökler de. Ve tek kahredici Allah için meydana çıkarlar. )

Al'i İmran suresinin 124. ayetinde yüksek frekansta titreşen varlıkların ilahi yardımı ve yönlendirmeyi sezebilecekleri, algılayabilecekleri "Melekler" misaliyle bildirilmektedir.

3/124 İz tekulu lil mu'minine e len yekfiyekum en yumiddekum rabbukum bi selaseti alafin minel melaiketi munzelin

( Zamanında inananlara, "Rab’binizin, indirilen üçbin melek ile size yardım etmesi size kafi değil mi?" diyordun. )

Tevbe suresinin 102. ayetinde kolektif bilincin tesis olunduğu, hak ile batılın bariz olarak ayrıştığı döngü sonunda ( Yevmel Kiyameh, Yevmel Fasl, Yevmel Hisab ) tüm idrakli varlıkların kendi gerçek durumlarını, iyiliklerini ve kötülüklerini idrak ve itiraf edecekleri bildirilmektedir.

9/102 Ve aharuna'terafu bi zunubihim haletu amelen salihan ve ahara seyyia asellahu en yetube aleyhim innellahe ğafurun rahim

( Ve onlardan diğerleri günahlarını itiraf ettiler. İyi iş ile diğer kötüsünü karıştırdılar. Allah’ın tevbe eylemesi umulur. Kesinlikle Allah affedendir merhametlidir. )

Ayetlerden de anlaşılacağı üzere "frekans yükselmesi" esasen Rab'bin adil olarak tüm varlıklara bahşettiği eşsiz bir nimet ve fırsattır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder