22 Haziran 2023 Perşembe

Müşrik dincilerin sembolü Farisiler

"Fars" ( Yarmak, Kesmek, Ayırmak, Ayrıştırmak, Parçalamak ) kökünden olan "Farisi / Ferisi" ( Ayrımcı, Bölücü, Ayırıcı, İkiyüzlü ) kelimesi İncil'de "kibirli ikiyüzlü ve özünde inkârcı din bilgini" anlamında kullanılmaktadır. "Yırtıcı, Yarıcı, Parçalayıcı, Ayırıcı, Vahşi" anlamlarına gelen "Ferocious" ( ing. ) ve "Féroce" ( fra. ) kelimeleri de ortak FRS kökündendir.

Batı dillerinde de "Pharisee" ( ing. ) ve "Pharisée" ( fra. ) olarak yer alan ve İncil'de sıkça zikredilen "Farisi" kelimesi esasen sembolik bir kelime olup, kendilerini dindar, sofu, kuralcı din bilgini, teosofik âlim, şeyh, derviş vb. olarak yansıtan ancak din kisvesi altında habercileri ve inananları katletmek dahil her türlü kötülüğü yapan ve insanları saptıran inkârcı şeytanları tanımlayan sıfatlardan biridir. 

Ayrıca Türkçe'de, bir "yırtıcı" hayvan ismi olarak kullanılan "Pars" kelimesi, yine Türkçe'deki "Parça / Parçalamak" kelimesi ve İngilizce'deki "Parse" ( Bölmek, Ayırmak, Ayrıştırmak, Parçalara ayırmak ) kelimesi de "Fars" kökündendir. Dillerde "F" ve "P" harfi birbirlerini ikame etmekte olup misalen "Fars / Pers" kelimeleri İranlı anlamında da kullanılmaktadır. Fransa'da bir şehir ismi olan "Paris" kelimesi de "Faris / Farisi" kelimesinin bir tezahürü olup, kökende bu şehire ilk yerleşen Keltleri / Galatyalıları ( Mecusiler, Drüidler ) temsil etmektedir. Keltler, İncil'de de değinilen, şeytani eğilimli bir topluluktur. 

40 Matthew 23-27 "Vay halinize ey DİN BİLGİNLERİ ve FERİSİLER, İKİYÜZLÜLER! Siz dıştan güzel görünen, ama içi ölü kemikleri ve her türlü pislikle dolu badanalı mezarlara benzersiniz.

40 Matthew 23-28 DIŞTAN insanlara DOĞRU görünürsünüz, ama İÇTE İKİYÜZLÜLÜK ve KÖTÜLÜKLE dolusunuz.

42 Luke 1-43 Vay halinize, ey FERİSİLER! Havralarda en seçkin yerlere kurulmaya, meydanlarda selamlanmaya bayılırsınız.

42 Luke 11-44 Vay halinize! İnsanların, farkında olmadan üzerlerinde gezindiği belirsiz mezarlara benziyorsunuz."

42 Luke 11-45 KUTSAL YASA UZMANLARINDAN* biri söz alıp İsa'ya, "Öğretmenim, bunları söylemekle bize de hakaret etmiş oluyorsun" dedi.

* Tevrat bilgini rabbiler

42 Luke 11-46 İsa, "Sizin de vay halinize, ey YASA UZMANLARI!" dedi. "İNSANLARA TAŞINMASI GÜÇ YÜKLER YÜKLERSİNİZ, KENDİNİZ İSE BU YÜKLERİ KALDIRMAK İÇİN PARMAĞINIZI BİLE KIPIRDATMAZSINIZ.

42 Luke 11-47 Vay halinize! PEYGAMBERLERİN ANITLARINI YAPARSINIZ, OYSA ONLARI SİZİN ATALARINIZ ÖLDÜRMÜŞTÜR. 

42 Luke 11-48 BÖYLELİKLE ATALARINIZIN YAPTIKLARINA TANIKLIK EDEREK BUNLARI ONAYLAMIŞ OLUYORSUNUZ. ÇÜNKÜ ONLAR PEYGAMBERLERİ ÖLDÜRDÜLER, SİZ DE ANITLARINI YAPIYORSUNUZ.

Yukarıdaki son iki ayet, "Haç" olarak anılagelen Mesih İsa'nın çarmıha gerilmiş halinin esasen Mesih Isa'ya saygıyı yansıtan dini bir sembol olarak kullanılmadığını aksine cin şeytanı İblis'in ve neferlerinin sözde zaferini sembolize ettiğini ortaya koymaktadır. Zira bir habercinin katledilmiş haldeki tasvirini sözde dini sembole dönüştürüp, kullanımını da yaygın hale getirmek şeytani bir faaliyetten başka bir şey değildir.

42 Luke 11-49 İşte bunun için Tanrı'nın Bilgeliği şöyle demiştir: 'BEN ONLARA PEYGAMBERLER VE ELÇİLER GÖNDERECEĞİM, BUNLARDAN KİMİNİ ÖLDÜRECEK, KİMİNE ZULMEDECEKLER.'

42 Luke 11-50 Böylece bu kuşak, dünyanın kuruluşundan beri akıtılan bütün peygamberlerin kanından sorumlu tutulacaktır.

42 Luke 11-51 Habil'in kanından tutun da, sunakla tapınak arasında öldürülen Zekeriya'nın kanına değin,  Evet, size söylüyorum, bu kuşak sorumlu tutulacaktır.

42 Luke 11-52 Vay halinize, ey YASA UZMANLARI! BİLGİ KAPISININ ANAHTARINI ALIP GÖTÜRDÜNÜZ. KENDİNİZ BU KAPIDAN GİRMEDİNİZ, GİRMEK İSTEYENLERE DE ENGEL OLDUNUZ."

İncil'de "Farisi" kelimesi vasıtasıyla verilen mesajlar, Kur'an'da "Rabbani" ve "Ahbar" kelimeleri vasıtasıyla verilmektedir.

5/63 LEV LA YENHAHUMUR RABBANİYYUNE VEL AHBARU  KAVLİHİMUL İSME VE EKLİHİMUS SUHT le bi'se ma kanu yasneun

( RABBANİLERİN VE BİLGİNLERİN, ONLARI GÜNAH SÖZLERİNDEN VE HARAM YEMELERİNDEN MEN ETMELERİ GEREKMEZ MİYDİ? O üretmiş oldukları ne kötüdür. )

9/34 Ya eyyuhellezine amenu İNNE KESİRAN MİNEL AHBARİ VER RUHBANİ LE YE'KULUNE EMVALEN NASİ BİL BATİLİ VE YESUDDUNE AN SEBİLİLLAH vellezine yeknizunez zehebe vel fiddate ve la yunfikuneha fi sebilillahi fe beşşirhum bi azabin elim

( Ey o inananlar, KESİNLİKLE BİLGİNLERİN VE RAHİPLERİN BİR ÇOĞU İNSANLARIN MALLARINI BATIL İÇİN YERLER VE ALLAH YOLUNDAN DÖNDÜRÜRLER. O, altın ve gümüşü haznedip, onları Allah yolunda harcamayanlar, onları elim azap ile müjdele. )

2/87 Ve lekad ateyna musel kitabe ve kaffeyna min ba'dihi bir rusuli ve ateyna iysebne meryemel beyyinati ve eyyednahu bi ruhil kudus E FE KULLEMA CAEKUM RASULUN BİMA LA TEHVA ENFUSUKUMUSTEKBARTUM FE FERİKAN KEZZEBTUM VE FERİKAN TAKTULUN

( Musa’ ya kitabı verdik ve ondan sonra resuller gönderdik. Meryem oğlu İsa’ya deliller verdik ve onu kutsal ruh ile destekleyip kuvvetlendirdik. O halde RESUL SİZE O NEFİSLERİNİZİN HOŞLANMADIĞI İLE GELDİĞİNDE  KİBİRLENECEK DE BİR KISMINI YALANLAYACAK VE BİR KISMINI DA ÖLDÜRECEK MİSİNİZ? )

3/183 Ellezine kalu innellahe ahide ileyna en la nu'mine li rasulin hatta ye'tiyena bi kurbanin te'kuluhun nar kul KAD CAEKUM RUSULUN MİN KABLİ BİL BEYYİNATİ VE BİLLEZİ KULTUM FE LİME KATELTUMUHUM İN KUNTUM SADİKİN 

( O "Kesinlikle Allah bize, resul bize ateşin yediği kurban ile gelene kadar inanmayacağımıza ahd verdi." diyenlere de ki: "RESULLER ÖNCEDEN SİZE AÇIK DELİLLER VE O SÖYLEDİKLERİNİZLE GELDİLER. O HALDE EĞEE DOĞRULAR İSENİZ, NEDEN ONLARI ÖLDÜRDÜNÜZ?" )

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder