7 Haziran 2023 Çarşamba

Tavşan ve Tavşan Deliği sembolizmi

"Tavşan Deliği" halden hale geçişin ve boyutlar arası geçiş portalının sembolüdür. Tavşanın "iki adet 1" yani 11 şeklindeki uzun kulakları da bu sembolizmde önemli yer tutmaktadır.

Tavşan ve Tavşan Deliği sembolizmi bir çok filmde de yer almıştır. Örneğin "Alice in Wonderland" ( Alice Harikalar Diyarında ) isimli filmdeki "beyaz tavşan" Alice'i "halden hale geçirerek / portaldan geçirerek" harikalar diyarına götürmüştür.

Matrix filminde de Neo, Morpheus'un "Beyaz tavşanı takip et." sözünden sonra bir kadının sırtında "beyaz tavşan" dövmesi görmüş, kadını ve yanındakileri takip ederek matristen çıkmıştır.

Tevrat'ta "Tavşan" kelimesinin ilk kez geçtiği ayetin kodunun 11 nümerolojisi içermesi ve ayette tavşanın "kirli" olarak tanımlanması yani "yenmemesi gereken varlık" olarak tanımlanması konu bağlamında dikkat çekmektedir.

3 Leviticus 11-6 TAVŞAN geviş getirir, ama çatal tırnaklı değildir. Sizin için kirli sayılır.

Ayet kodunun nümerolojik değeri 11 olmaktadır. ( 3+1+1+6 = 11 )

Tavşan ruhla ilgili olup Türk mitolojisinde "beyaz tavşan" göksel, "siyah tavşan" ise yersel unsurları simgelemiştir. Altaylarda ve Yakutlarda kutsanmış ve korunmuş olabilmek için duvarlara ve sarıklara "tavşan derileri" asılmıştır. Şamanizmdeki yardımcı ruhlarından birisi de tavşandır. Göktürklerde ise tavşan uğurlu sayılmış bolluğun ve iyi şansın simgesi olmuştur.

Tavşanın kromozom adedi 44 olup, bu sayının nümerolojik değeri olan 8 sayısı da 11 sayısı gibi düalite, döngü, yeni döngü başlangıcı ve sonsuz döngü kavramlarının sembolüdür.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder