27 Haziran 2021 Pazar

Bin Yıl fenomeni

Kutsal kitaplarda yer alan "Bin sene" kavramı "Görecelik teorisine" ve "İnsanın genetik manipülasyona uğramamış gerçek enkarnasyon süresine ( yaşam süresi / ömür )" dikkat çekmekte gibidir.

Kur'an ayetleri;

Kozmik plandaki her 1 yılın kaba madde planı dünyadaki insan algısıyla 1000 yıla eşit olduğu aşağıdaki ayetlerde dolaylı misalleme ile bildirilmektedir. Zamanın, uzayda farklı konumlarda bulunan varlıklara göre farklı algılandığını ortaya koyan teoriye Görecelik Teorisi adı verilmektedir. 

2/96 Ve le tecidennehum ahrasan nasi ala hayah ve minellezine eşraku yeveddu ehaduhum lev yuammeru ELFE SENEH ve ma huve bi muzahzihihi minel azabi en yuammer vallahu besirun bima ya'melun

( Ve kesinlikle onları hayatta insanların en hırslıları olarak bulacaksın. O ortak koşanlardan her biri BİN SENE ömür sürmeyi arzular. Onlar uzun ömür sürerek o azaptan uzaklaşacak değillerdir. Allah o yaptıklarını görendir. )

29/14 Ve lekad erselna nuhan ila kavmihi fe lebise fihim ELFE SENETİN illa hamsine ama fe ehazehumut tufanu ve hum zalimun

( Ve Nuh' u kavmine gönderdik de onların içinde elli yıl hariç BİN SENE kaldı. Böylece onlar zalimlerken onları tufan yakaladı. ) 

Ayette, Hz. Nuh'un yaşam süresi olan 950 yılın "Elli hariç bin yıl" olarak ifafe edilmesi de "Bin Yıl" kavramının önemini ortaya çıkarmaktadır. Tevrat'ta Hz. Nuh'un yaşam süresi şöyle yer alır.

1 Genesis 9 28 Nuh tufandan sonra üç yüz elli yıl daha yaşadı.

1 Genesis 9 29 Toplam dokuz yüz elli yıl yaşadıktan sonra öldü.

Görecelik teoremine işaret eden ayetler şöyledir.

22/47 Ve yesta'ciluneke bil azabi ve len yuhlifellahu va'deh ve inne yevmen inde rabbike ke ELFİ SENETİN min ma teuddun

( Ve azabı senden acele isterler. Allah vaadine ihtilaf etmez. Kesinlikle Rab’binin indinde bir gün, o sizin saydıklarınızdan BİN SENE gibidir. ) 

32/5 Yudebbirul emra mines semai ilel erdi summe ya'rucu ileyhi fi yevmin kane mikdaruhu ELFE SENETİN min ma teuddun

( Gökten yere işleri düzenleyip yönetir. Sonra, o sizin saydığınızdan miktarı BİN SENE olan bir günde O'na yükselir. )

Tevrat ve İncil ayetleri;

Görecelik teoremine ilişkin ayetler aşağıdadır.

19 Psalms 90-4 Çünkü senin gözünde BİN YIL geçmiş bir gün, dün gibi, Bir gece nöbeti gibidir. 

61 2 Peter 3-8 Sevgili kardeşlerim, şunu unutmayın ki, Rab'bin gözünde bir gün BİN YIL, BİN YIL bir gün gibidir.

Ayrıca İncil'in Vahiy suresinde, spiritüalizmde "Altın Çağ" olarak isimlendirilmiş olan döneme "Bin Yıl" kavramı ile işaret edilmekte gibidir.

66 Revelations 20-2 Melek ejderhayı -İblis ya da Şeytan denen o eski yılanı- yakalayıp BİN YIL için bağladı. 

66 Revelations 20-3 BİN YIL tamamlanıncaya dek ulusları bir daha saptırmasın diye onu dipsiz derinliklere attı, oraya kapayıp girişi mühürledi. BİN YIL geçtikten sonra kısa bir süre için serbest bırakılması gerekiyor.

66 Revelations 20-4 Bazı tahtlar ve bunlara oturanları gördüm. Onlara yargılama yetkisi verilmişti. İsa'ya tanıklık ve Tanrı'nın sözü uğruna başı kesilenlerin canlarını da gördüm. Bunlar, canavara ve heykeline tapmamış, alınlarına ve ellerine onun işaretini almamış olanlardı. Hepsi dirilip Mesih'le birlikte BİN YIL egemenlik sürdüler.  

66 Revelations 20-5 İlk diriliş budur. Ölülerin geri kalanı BİN YIL tamamlanmadan dirilmedi.

66 Revelations 20-6 İlk dirilişe dahil olanlar mutlu ve kutsaldır. İkinci ölümün bunların üzerinde yetkisi yoktur. Onlar Tanrı'nın ve Mesih'in kâhinleri olacak, O'nunla birlikte BİN YIL egemenlik sürecekler.

66 Revelations 20-7 BİN YIL tamamlanınca Şeytan atıldığı zindandan serbest bırakılacak.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder