18 Haziran 2021 Cuma

İfşa süreci

Son dönemde medya kanalıyla birçok gizli kalmış konunun muhtelif kişilerin ifşaları veya medyaya yansıyan haberler suretiyle açığa çıkmakta olduğu görülmektedir. Bu gelişmeler insanlığın içinde bulunduğu döngü sonu süreci ( Yevmel Kiyameh / Ayağa Kalkış Günü ) ve buna ilişkin Kur'an ayetleri açısından dikkat çekmektedir.

Gerçeklere şehadet edildiğini bildiren ayetler şöyledir.

86/9 Yevme tubles serair ( O gün sırlar ortaya çıkarılır. )

Ayetteki "Yevme" ( O gün / Gün ) kelimesi döngü sonunu temsil etmektedir.

Aşağıdaki ayetlerde suçluların suçlarını gizleyemedikleri, eylemleri ve bilinçaltı söylemleri ile kendilerini ifşa ettikleri bildirilmektedir.

24/24 Yevme teşhedu aleyhim elsinetuhum ve eydihim ve erculuhum bima kanu ya'melun

( O gün dilleri, elleri ve ayakları, o yapmış olduklarından dolayı onlara şahit olurlar. ) 

36/65 El yevme nahtimu ala efvahihim ve tukellimuna eydihim ve teşhedu erculuhum bima kanu yeksibun

( Bugün ağızlarının üzerine mühür basarız. Bize elleri kelam edip söz söyler. O kazanmış olduklarına da ayakları şahitlik eder. )

41/21 Ve kalu li culudihim lime şehidtum aleyna kalu entaknellahullezi entaka kulle şey'in ve huve halekakum evvele merratin ve ileyhi turceun

( Ve derilerine "Neden üzerimize şahitlik ettiniz?" derler. "Bizi, herşeyi konuşturan Allah konuşturdu. Sizi ilk keresinde yaratan da O' dur. O'na döndürülürsünüz." derler. ) 

41/22 Ve ma kuntum testetirune en yeşhede aleykum sem'ukum ve la ebsarukum ve la culudukum ve lakin zanentum ennellahe la ya'lemu kesiran min ma ta'melun

( Ve kulaklarınız, gözleriniz ve derileriniz, üzerinize şahitlik ederler diye saklanmıyordunuz. Lakin kesinlikle Allah' ın o yaptıklarınızdan çoğunu bilmediğini zannettiniz. )

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder