17 Haziran 2021 Perşembe

Vaftiz ritüeli, Dua ve Gasl 

Halk arasında "Vaftiz / Vaftiz olmak" olarak bilinen kavramın esası Latince "Baptizare", Grekçe "Baptizein", İngilizce "Baptize" kelimeleridir.

Kelimenin kökünde, Arapça'da "Kapı" anlamını da içeren "Bab / Bap" kelimesi yer almaktadır.

"Baptize" ... Bap / Bab + tize

Bab / Bap = Kapı, Giriş, İçeri giriş yeri, Dalma yeri, Sığınma yeri 

tize = -mak / -dırmak Baptize = İçeri sokmak, Daldırmak, Kapıdan geçirmek

"Baptize" ( Vaftiz ) ritüeli esnasında kullanılan "su" esasen boyut portalinden ( Bâb / Kapı ) geçişi yani yeni bir boyuta, plana geçişi sembolize etmektedir. Yeni doğmuş çocuğun veya inancı yeni kabul eden bir insanın su ile vaftiz edilmesi yeni bir boyuta geçişin sembolüdür. Doğum esnasında da kadının "suyunun gelmesi" boyut kapısından geçişin madde planındaki biyolojik temsilidir.

Bir nevi trans ve odaklanma seansı niteliğinde olan "Dua" ( Salât ) öncesinde "Gasl"'in ( Su ile yıkanılmasının ) Kur'an'da öğütlenmesi de dikkat çekmektedir. Zira dua seansı bir frekans yükseltme ve üst boyut ile temas girişimidir. Bir başka deyişle dua seansı bir "portal açma" deneyimidir. Boyut portalı / Star Gate tasvirlerinde daima su unsurunun bulunması da konu ile ilintilidir. Su, geçişi sağlayan ve kozmik bilgileri simgeleyen / içeren bir olgudur.

İncil'de "suyla vaftiz" kavramının ilk kez geçtiği ayetin numarasının 11 olması da farklı boyuta geçiş portalının nümerik sembolizmi açısından dikkat çekmektedir. 

40 Matta 3-"11" Gerçi ben sizi tövbe için SUYLA VAFTİZ ediyorum, ama benden sonra gelen benden daha güçlüdür. Ben O'nun çarıklarını çıkarmaya bile layık değilim. O sizi Kutsal Ruh'la ve ateşle vaftiz edecek. 

Kur'an'da "Gasl" ( Yıkanmak ) fiilinin geçtiği ayetlerde hep 11 nümerolojisinin bulunması da ayrıca dikkat çekmektedir. 

"4/43" Ya eyyuhellezine amenu la takrabus SALATE ve entum sukara hatta ta'lemu ma tekulune ve la cunuben illa abiri sebilin hatta TAĞTESİLUN .....

( Ey o inananlar, sizler sarhoşken ne söylediğinizi bilene kadar ve yolcu olmanızın haricinde, pisken YIKANINCAYA kadar DUAYA yaklaşmayın. ..... )

"Salat" ( Dua ) ve "Gasl" ( Yıkanmak ) kelimelerinin ilk kez birlikte ve ilintili olarak yer aldığı bu ayetin kodunun nümerolojik değeri 11 olmaktadır. ( 4+4+3 = 11 )

"5/6" Ya eyyuhellezine amenu iza kuntum iles SALATİ fAĞSİLU vucuhekum ve eydiyekum ilel merafiki .....

( Ey o inananlar, DUA edecek olduğunuzda, yüzlerinizi ve dirseklere kadar ellerinizi YIKAYIN. ..... )

Yine "Salat" ( Dua ) ve "Gasl" ( Yıkanmak ) kelimelerinin birbirleriyle ilintili olarak yer aldıkları bu ayetin kodunun nümerolojik değeri de 11 olmaktadır. ( 5+6 = 11 )

"38"/42 Urkud bi riclik haza MUĞTESELUN baridun ve şerab

( Ayağınla yere vur. Bu YIKANILASI, soğuk ve içilesi. )

Sure numarasının nümerolojik değeri 11 olmaktadır. ( 3+8 = 11 )

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder