9 Haziran 2021 Çarşamba

Müsilaj ve Sülfür ... döngü sonu tezahürleri...

Son dönemde Marmara denizinde oluşan Müsilaj ( Deniz Salyası ), denizde oksijenin azalması sonucunda ölen yaşam formlarının su dibine çökelmesi veya su yüzeyine çıkması fenomenidir.

Bilimsel kaynaklar çevre kirliliğine dayalı ekosistemdeki bu bozunmanın sonucunda zehirli niteliğe sahip SÜLFÜRÜN ( KÜKÜRT ) açığa çıkacağını belirtmektedirler.

Kutsal kitaplarda "son dönemdeki" ( döngü sonu, devre sonu, ahir zaman ) dejenerasyona dayalı tezahürler arasında "Kükürt" hususunun da yer alması ve ölüm ile ilintilendirilmesi dikkat çekmektedir. 

İncil ve Tevrat ayetleri;

66 Vahiy 20-10 Onları saptıran İblis ise canavarla sahte peygamberin de içinde bulunduğu ateş ve KÜKÜRT GÖLÜNE atıldı. Gece gündüz, sonsuzlara dek işkence çekeceklerdir.

66 Vahiy 21-8 Ama korkak, imansız, iğrenç, adam öldüren, fuhuş yapan, büyücü, putperest ve bütün yalancılara gelince, onların yeri, KÜKÜRTLE YANAN ATEŞ GÖLÜDÜR. İkinci ölüm budur."

Vahiy 20-13 kodlu ayette yer alan ifadeler müsilaj fenomeninin tanımı ile uyum arzetmektedir.

66 Vahiy 20-13 DENİZ KENDİSİNDE OLAN ÖLÜLERİ, ölüm ve ölüler diyarı da kendilerinde olan ölüleri teslim ettiler.

1 Genesis 19-24 RAB Sodom ve Gomora'nın üzerine gökten ateşli KÜKÜRT yağdırdı.

19 Psalms 11-6 Kötülerin üzerine kızgın korlar ve KÜKÜRT yağdıracak. Paylarına düşen kâse kavurucu rüzgar olacak.

23 Isaiah 30-33 Tofet çoktan hazırlandı. Evet, kral için hazırlandı. Geniş ve yüksektir odun yığını, Ateşi, odunu boldur. RAB kızgın KÜKÜRT SELİNİ andıran SOLUĞUYLA tutuşturacak onu.

Ezekiel 38-22 kodlu ayette "kükürt" ile birlikte "salgın hastalıktan" da ( virüs pandemisi ) bahsedilmektedir. 

26 Ezekiel 38-22 Onu SALGIN HASTALIKLA, kanla cezalandıracağım; onun, ordusunun, ondan yana olan birçok ulusun üzerine sağanak yağmur, dolu, ateşli KÜKÜRT yağdıracağım.

Kur'an'ın Rum suresinin 30/51 kodlu ayetinde yer alan "Rihan musferran" ( Sarılaşmış rüzgâr ) ifadesi ise yine "Kükürt"'e işaret etmekte gibidir. Zira kükürt sarı renkli bir maddedir.

30/51 Ve lein erselna RİHAN fe raevhu MUSFERRAN le zallu min ba'dihi yekfurun

( Ve eğer RÜZGAR göndersek de onu SARILAŞMIŞ görseler, onun ardından inkar etmeye başlarlar. )



                                             Sülfür ( Kükürt ) sarı renkli bir maddedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder