29 Haziran 2021 Salı

Korku dalgası yeniden

Coronavirus vakalarının azalmasıyla birlikte bu sefer "dördüncü dalga" başlığı altında "Delta Varyantı" adı verilen bir mutasyonun "yayıldığı" ve daha "öldürücü" olduğu "korku" kelimesinin kullanıldığı haber manşetleriyle duyurulmaktadır. Aşağıda 28.06.2021 tarihine ait, "korku" kelimesi kullanılmış manşetler yer almaktadır.



Evvelki bölümlerde defaatle belirtildiği üzere pandemi süreci paralelinde bilinçli ve kasıtlı bir "korkutma" operasyonu yürütulmektedir. Ve artık bu durum birçok kişi tarafından farkedilmektedir. Oysa ki korku, frekansı düşüren, immün sistemi zayıflatan ve varlıkları negatif dış etkenlere karşı savunmasız hale getiren düşük frekanslı şeytâni bir olgudur. Hatta sadece korku dahi hastalığa sebebiyet veren bir unsurdur.

Kur'an'da "La tehaf" ( Korkma / Korkmayın ) ifadesinin kullanıldığı muhtelif misaller vesilesiyle bu konuya dikkat çekilmekte ve Allahü Teala'nın rahmetinden mahrum kalma haricinde hiçbir şeyden korkulmaması gerektiği öğütlenmektedir. 

3/175 İnnema zalikumuş ŞEYTANU YUHAVVİFU evliyaehu fe LA TEHAFU HUM ve hafuni in kuntum mu'minin

( Kesinlikle bu size ŞEYTANDIR. Dostlarını KORKUTUR. O halde, eğer inananlar iseniz, onlardan KORKMAYIN da benden korkun. ) 

20/21 Kale huzha ve LA TEHAF se nuiyduha siratehel ula  

( "Onu yakala ve KORKMA. Onu ilk önceki haline döndüreceğiz." dedi. )

20/45 Kala rabbena innena NEHAFU en yefruta aleyna ev en yatğa

( "Rab’bimiz, kesinlikle biz üzerimize ileri gider diye veya azar diye KORKARIZ." dediler. ) 

20/46 Kale LA TEHAFA inneni meakuma esmeu ve era 

( "KORKMAYIN, kesinlikle ben sizinle birlikteyim, duyarım ve görürüm." dedi. ) 

28/7 Ve evhayna ila ummi musa en erdiiyh fe iza hifti aleyhi fe elkiyhi fil yemmi ve LA TEHAFİ ve la tahzeni inna radduhu ileyki ve cailuhu minel murselin

( Ve Musa' nın annesine onu emzirmesini vahyettik. Onun üzerine korktuğunda, "Onu denize bırak, KORKMA ve hüzünlenme. Kesinlikle biz onu sana geri döndürürüz. Onu gönderilenlerden kılarız." ) 

İstiklâl marşının "Korkma" kelimesiyle başlaması da ayrıca ilahi kozmik sistemin bir mesajıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder